Melyik vallást válasszam?
Katolikus vagyok, de nem hiszek Istenben.
Az én véleményem szerint minden megmagyarázható fizikával.
Létezik olyan 'vallás', ami úgymond 'anyagelvű'?
Iszlám nem szeretnék lenni, mert ellenzik az abortuszt, én viszont nem.
Egyáltalán létezik olyan vallás, ami megfelelne nekem, vagy maradjak szimplán ateista?
Csak normális, értelmes válaszokat kérek!
"Az én véleményem szerint minden megmagyarázható fizikával."
Ezt könnyen áthidalhatod, ha azt mondod, hogy jó ez igaz, de ki alkotta meg a fizika szabályait? Így nem kerülsz önellentmondásba magaddal. Persze ehhez az is kell hogy a bibliát csak és kizárólag szimbolikusan értsd.
Ha lenne még kérdésed nyugodtan írj privit, válaszolok majd.
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Nem értem, miért akarsz minden áron vallásos lenni. Ez egyáltalán nem kötelező és nem is így működik, egyik napról a másikra, hogy "na, ma miben higgyek?"
Vagy akkor te higgy a tudományban, a fizikában, de nem kellenek ehhez szentírások és istenek.
A vallások alapja valamilyen istenség létezése. Ha nem hiszel semmilyen istenben, akkor miért akarsz vallásos lenni? Nem kötelező, sőt önelárulás, ha olyan nézeteket aggatsz magadra, amelyeket nem is válsz valósnak.
Másrészt a vallást nem választja az ember, hanem a tapasztalatai révén jut el hozzá. Nem azért lesz valaki katolikus, iszlám, buddhista vagy sámán, mert az "akar" lenni, hanem mert abban a vallásban tapasztalja meg az igazságot. Amikor választani akarsz, az már rég rossz...
Nem értem, hogy miért akarsz ennyire vallásos lenni. Ha neked az jön, hogy ateista, akkor legyél az.
A másik dolog meg az, hogy minden vallás követői azt mondják, hogy az övék az igazi, egyetlen blah blah blah. Nah most akkor milyen választ vársz? gyértelmű, hogy pl egy görög katolikus nem mondja majd, hogy jeee, legyél buddhista.
Kedves Kérdező!
Ha nem hiszel Istenben, akkor vallást sem kellene választanod, mert minek? Ha nem hiszel Istenben, akkor hogy akarsz imádkozni, stb.?
Ha nem hiszel Istenben, akkor hogyan tudnád magad rávenni arra, hogy egy vallás erkölcsi rendszerébe be tudj illeszkedni?
Szóval ez nem így működik.
Ha úgy érzed, hogy nem hiszel Istenben, akkor ne válassz semmilyen vallást, mert ha bepaszírozod magad egy ideológiai-erkölcsi rendszerbe, amit nem tudsz elfogadni, annak nagyon súlyos mentális problémák lehetnek a következményei.
Üdv: Anna
Egy olyan vallást szeretnél, amiben nincs isten? Nem hiszem, h találsz.
Viszont, ha azt hiszed, amit az 1. válaszoló mondott (Isten teremtette a fizikát), akkor deista vagy.
Materializmus
Talán az ateisták is azok, magukban hisznek és néha haverjaikban. Ha neked ez jobb?
Mindent meg tudsz megmagyarázni a Bibliában? Nem hiszem, mert még a fizikus professzorok sem tudják. Pl. még a torinói lepelt sem tudják a tudósok, most hamis e vagy sem, vagy milyen technikával készítették a vászonra "festést", megmagyarázhatatlan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!