Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást válasszam?

Melyik vallást válasszam?

Figyelt kérdés

Katolikus vagyok, de nem hiszek Istenben.

Az én véleményem szerint minden megmagyarázható fizikával.

Létezik olyan 'vallás', ami úgymond 'anyagelvű'?

Iszlám nem szeretnék lenni, mert ellenzik az abortuszt, én viszont nem.

Egyáltalán létezik olyan vallás, ami megfelelne nekem, vagy maradjak szimplán ateista?

Csak normális, értelmes válaszokat kérek!

2011. ápr. 25. 10:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

nem vagy normális

ne legyél vallásos..

2011. ápr. 26. 17:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha nem hiszel Istenben, akkor nem nagyon értelmes az a kijelentés, hogy katolikus vagy, de azt hiszem értem mire gondolsz.

Én azt javaslom, hogy kereső legyél. Keresd Istent, vagy ha a kereséséhez sincs hited, keresd az életed és a világ értelmét, keresd, hogy mi jó és mi rossz.

Ne add fel! Meg fogod találni azt amit keresel, ha igazán keresed.

Én persze ajánlhatnám a saját vallásomat: www.jezuskrisztusegyhaza.hu, hiszen nyilván jó véleménnyel vagyok róla, de nem biztos, hogy neked éppen most van erre szükséged.

Én magam is ateista, sőt materialista voltam megtérésem előtt, jelenleg is természettudománnyal foglalkozom.

Egyházam hite keresztény, de semmilyen ellentmondásban nincs a modern tudomány eredményeivel.

Nos ami az abortusz-t illeti azt mi sem támogatjuk, mert "ártatlan vér kiontásának" tartjuk, ami szerintünk bűn.

De megengedhetőnek tartjuk, ha az anya élete veszélyben forog, vagy ha a leendő újszülött nyilvánvalóan életképtelen lenne (élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenessége van) és úgyis meghalna rövidesen a szülés után, vagy abban az esetben ha nemi erőszak áldozatáról van szó, aki a leendő gyermekét pszichésen nem tudja elfogadni és a megszülése-örökbeadása is lelki ártalmat okozna számára.

2011. ápr. 27. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!