Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire követitek Jézus...

Mennyire követitek Jézus Krisztus szavait?

Figyelt kérdés
Mennyire vagytok keresztények? Keresztényektől kérdezem, akik azért keresztény életet élnek. Én még sok kinyilatkoztatást, és sok segítséget kell hogy kapjak Istentől. Imádkozni kell Istenhez, hogy adjon nekünk bölcsességet, és türelmet, hogy segítsen. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 14. 00:19
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

31

Jézus mondja

Máté 10:32

Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek elõtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám elõtt;

Ezek szerint Benned nincs Krisztus Szent Szelleme.

Nem is mentél át a Kapun, kívül vagy .. Isten országába csakis Jézuson keresztül tudsz bemenni

nov. 20. 14:08
 32/41 anonim ***** válasza:

31-es kommentelő: Békesség neked!

Nem, a Krisztus mondja. Válaszd ezt szét, kérlek téged is. Komoly a tét: a lélek épsége.

"Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek. Még a ki az ember Fia ellen szól, annak is megbocsáttatik; de a ki a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik."

"Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre? Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van? Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!"

Szellem bennem nincsen, hála Istennek! És imádkozom érted is, hogy benned se az legyen, hanem Lélek inkább. Igen, Krisztuson! keresztül tudok átmenni. Ha nem hagyod, Isten benned is kirostálja a búzából a konkolyt, annak komoly következménye lesz, de a te lelked rajta, miben hiszel.

Legyen meg a hited szerint neked is!

Üdv.

nov. 20. 14:26
 33/41 anonim ***** válasza:

Kedves 30-as válaszoló, nagyon sok téves, hamis állításod van. Néhányra hadd válaszoljak kérlek. Ha nem vallod Jézust Istennek, akkor megtagadod Jézust, ez egyértelmű. A kereszt nem bálvány, hanem inkább szimbólum vagy jel. Isten szeretete, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ne vesszünk el.

Isten szava a Biblia. Aki nem hisz a Bibliában, Istent utasítja el, mert hinni kell Isten szavának, erre épül a kereszténység, a hitre.

Remélem Isten megvilágítja neked az igazságot. Légy áldott!

1 János 4,2-3

"Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;

És valamely * lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

nov. 24. 09:39
 34/41 anonim ***** válasza:
*megtagadod -> illetve inkább nem fogadod el
nov. 24. 09:40
 35/41 anonim ***** válasza:

33-as, 34-es kommentelő: Békesség neked!

Legyen meg a te hited szerint is, és ez álljon itt: "Atyám! bocsásd meg nékik; mert nem tudják mit cselekesznek."

Tudod,. az igazi pokol az, amikor valaki majd Isten előtt állva szemebsül azzal, hogy minden, amiben az egész életében hitt, hazugság volt. Ez nem erőszak, te döntesz. Imádkozom érte emberbaráti szeretettel, hogy amíg élsz, tart számodra a kegyelem is, addig a jobbik részt válaszd.

A Szent Lélek kenje meg a te szemedet is gyógyírrel és a fejedet olajjal!

Üdv.

nov. 24. 09:52
 36/41 anonim ***** válasza:

32

Azért az tény, hogy nem vagyunk egy szellem alatt.

Magamtól nem is tudtam volna megtérni, Isten szeretete végezte el bennem, hogy értsem az Ő Igéjét.

Közösségem van az Atyával, Jézus Krisztussal és Szent Szellemmel.

Ez az Új Szövetség lényege.

Hála Istennek ebből nem tudsz kidisputálni, Jézushoz tartozom.

nov. 24. 12:48
 37/41 anonim ***** válasza:

36-os kommentelő: Fájó a léleknek, de sajnos nem vagyunk. De még lehetünk, ha a jobbik részt választod te is. Most még a te szemeid is arra néznek, amit igaznak hiszel, amit igazként próbálnak neked mutatni.

Semmiből sem próbállak téged kibeszélni, sem semmiről lebeszélni vagy rábeszélni. De azért még ne kiabáld el, kérlek, sosem tudhatod. Istené a dicsőség, nem az enyém. Ha meg akar szabadítani téged is, megteszi. Szép, ízes és bölcs a magyar nyelvünk, ezt nem lehetett volna így kifejezni, csak ezzel a szóval? Ez nem lelki bölcsesség, alázat, hanem testi intelligencia, dicsekvés.

Az Igazság nem így működik. Az VAN. Vagy meghallja azt valaki és elfogadja, befogadja vagy nem. Isten sem beszél rá semmire sem. Szabad akaratod van, dönts bölcsen. Az Igazság nem erőszak. Még élsz, tehetsz így. Ezért is imádkozom, többet nem tehetek. Hogy nálad is elérkezzen az a pont, amikor letörik a szarvad, és ezt szimbolikusan is veheted. Nem hiába a kifejezés, hogy letörik a szarvunk. Szarv! Kinek van az a vallási babonában? Ha az letörött, akkor majd te is meglátod, miben hittél és kiben kellett volna.

Dönts bölcsen és a jobbik részt válaszd!

A Szent Lélek segítsen meg ebben téged is!

Üdv.

nov. 24. 13:29
 38/41 anonim ***** válasza:

UI: Az lemaradt, elnézést érte, hogy igen: egy szellem alatt biztosan nem vagyunk. Isten nem szellem, ez nem valami ezoterikus tv műsor vagy kísértetmozi. De sajnálatosan egy Lélek alatt sem.

Üdv.

nov. 24. 13:39
 39/41 anonim ***** válasza:

38

Én anno a boldogságot kerestem itt a földön, mikor Jézus hívott, hogy kövessem Őt döbbentem rá, hogy Őt kerestem ...Benne megtaláltam, amit addig kerestem : hazataláltam, a Menny az otthonom.

Ez az Új Szövetség lényege, hogy minden tékozló fiú hazataláljon.

ui: nyugodt lehetsz benne a jobb részt választottam : teljes szívemből imádom Jézus Krisztust, Izrael Szentjét.

Az összes bűnömet megbocsájtotta.

nov. 24. 14:19
 40/41 anonim ***** válasza:

Az Isten akaratának a lényege elsősorban, nem pedig az Újszövetségé. A könyv az Ő akaratától is bizonyságot tesz. De Isten Szava Él-Ő, és érdekes, látod, mert te sem azt írod, ami Isten akarata, hanem azt, ami az Újszövetség lényege. Ez a Biblia bálványozása.

Ha ezzel magadat megnyugtatod, a te lelked rajta. Magam nyugodt vagyok, hiszen élem lélekből szüntelen, ki az, aki engem elhívott. Izrael Szentjét? Nem az emberiség Megváltója ő?

Ez a másik óriási vallási ferdítés, hogy Krisztus megváltott a bűneid alól. Egyrészt nincsen bűn, hanem az ember tudatlan az Igazságban. Miért használjátok ennyit ezt a vallásos nyomatékosító, vádoló szót? Magadat vádolod vele. Van tudatlanság, és van olyan vétség, ami nem nyer megbocsájtást. Ez utóbbi a bűn, mert az már szándékos, a Szent Lélek káromlása. De a legtöbb ember azért cselekszik istentelenül, mert nem éli az Igazságot. Ha élné, nem tenné.

Krisztus nem azért érkezett el közénk, hogy megváltsa az összes gyarlóságunkat, hanem azért, hogy általa kapjunk egy ú esélyt és éljünk! Ez óriási különbség. Már hogyan bocsájtaná meg azt, amit el sem követtél? Belegondolsz egyáltalán ebbe te is? Ez törvényesíti azt, hogy akkor bármit elkövethetsz, hiszen ő úgyis megbocsájtotta neked. Nem. Azt mondja, hogy naponta vegyük fel a terheinket és vigyük. És azt is, hogy aki az ellene vétkezőnek megbocsájt, annak bocsájt meg az Atya! Szeresd felebarátod, mint magad. Aki ezt nem teszi, annak nem nyer a gyarlósága megbocsájtást. Óvakodj ezektől a dolgoktól, sémáktól, kérlek téged is, mert az ár komoly lesz. De a te lelked rajta, te döntesz.

Köszönöm a Szent Léleknek a kenyér megtörését, tanulságos volt.

Az Isten Lelke vezessen utadon és szabadítson meg a Babilonból! Emberbaráti szeretettel imádkozom ezért is!

Üdv.

nov. 24. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!