Az evangéliumok egyik lényege, hogy igen merjük kimondani, hogy van a hívőknek élet a halál után Krisztusban? Jehova tanúi. Ti mit gondoltok vár az emberekre örök boldogság a halál után?
Kedves Kérdező.
Erre a Biblia alapján, határozottan igen a válasz. Azonban, sokak számára nem érvényes.
Ellenben a Biblia, illetve Jézus nem hívta volna fel a figyelmet erre.
Jézus szavaival élve: (Máté 22:14) 14 Mert sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak.”
Ez összhangban van Jézusnak a hegyi beszédében elmondott szavaival is, és a Bibliában más helyeken olvasott beszámolókkal is.
Jézus, és a Biblia írói nem árultak zsákba macskát, figyelmeztető jelként írták le azt, hogy mennyire fontos figyelni, ébernek lenni, főleg az utolsó napokban.
Erről Jézus beszélt, amikor összehasonlította az utolsó napokat Noé napjaival.
(Máté 24:38, 39) 38 Mert amilyenek az özönvíz előtti napok voltak – az emberek ettek és ittak, nősültek és férjhez mentek, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, 39 és semmit nem vettek észre, míg el nem jött az özönvíz, és el nem söpörte mindnyájukat –, olyan lesz az Emberfiának a jelenléte is. . .
Akkor sem az volt a baj, hogy az emberek dolgoztak a megélhetésért, gyermeket neveltek, kikapcsolódtak. Alapvető dolgok ezek, amit mindenkinek tennie kell az életben.
Akik ismerik némi kép Isten szavát, azok jól tudják miről is van szó.
Azt amit Isten kér, vagy elvár, azt nem teszik, különböző okokra hivatkozva.
2
Kedves Válaszoló.
Sajnálom, hogy nem értünk egyet.
Ha nem lenne halál, akkor az emberek nem halnának meg. Sátán világa pedig megszünt volna.
(Máté 6:10) 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is.
Isten akarata, hogy a Földön visszaállításra kerüljön az, amit Ádám elszúrt az utódainak. A halál ott fog megszünni ahol keletkezett, nem ott, ahol nem volt.
Isten nem azzal a kilátással hozta létre az embert, hogy meghaljon, és más létformában menjen az égbe. Ilyet sehol nem mondott Isten. Az ember oda tér vissza, ahonnan származik.
Egyedül Krisztus mondhatta el magáról, hogy volt az emberi élete előtt égi élete. Egyetlen más ember sem onnan jött.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Az tény, hogy némelyeknek megnyitotta az utat, hogy a királyságában együtt itélkezzenek, és vezessék a Földön maradottakat, vagy a Földre feltámadottakat. De ez nem mindenkire vonatkozik, ellenben Isten földre vonatkozó szándékának meghiusulását jelentené.
Már pedig amit Isten eltervezett, azt megvalósítja.
Nem kell sajnálnod, nekem egyedül Isten szava számít, te meg abban hiszel, amiben szeretnél.
4
Nem abban hiszek amiben én szeretnék, hanem amit Isten szeretne.
Mint olvashatod, a Földön is meg szeretné valósítani az akaratát.
Az égben megvalósult, mert Sátán ki lett tessékelve onnan.
Nem sokára a földről is el lesz távolítva, megszűnik a hatalma.
Szia
Abban az értelemben, ahogyan Krisztus beszélt róla, tényleg "...van a hívőknek élet a halál után Krisztusban".
Hogyan? Krisztus ezt mondta az akkor élő embereknek: "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, az élet feltámadására, akik hitvány dolgokat cselekedtek, az ítélet feltámadására” János 5:25–29.
Tehát azok az emberek, akik meghaltak/nak ez a kilátásuk. Ahogyan valaki írta, az Evangélium = jó hírt jelenet. Többek között ezt a jó hírt is elvisszük az embereknek, hogy tudjanak, ismerjék meg a feltámadás lehetőségét. Ez óriási reményt és erőt tud adni azoknak, akiknek a szeretett hozzátartozójuk elhunyt. Pál apostol ezt írta erről: "„Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, a kik elaludtak („az elhunytak felől”, ÚRB), hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, a kiknek nincsen reménységök." 1Tessz 4:13–18.
..folyt., véletlenül elküldtem
"Ti mit gondoltok vár az emberekre örök boldogság a halál után?" - az Evangéliumok erről is tájékoztatnak. MINDEN ember élhet örök boldogságban Krisztus Királyságában aki MA kimutatja értékelését az iránt a szeretete iránt, amelyet mind Jehova, mind Jézus krisztus kimutatott értünk. Mivel tudjuk kimutatni értékelésünket? Azzal, ha megfogadjuk Krisztus parancsait, vagyis ahogyan ő mondta: "...hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek." Máté 28:19,20 Ebben az esetben örök boldogság vár azokra akik feltámadnak, és azokra akik túlélik az előttünk álló "nagy nyomorúságot" Máté 24:21
A Szentírás „egy nagy sokaságot” is megemlít, amely túl fogja élni ezt a nyomorúságot Jelenések 7:9, 14
Higgy beletásod szerint, nekem továbbra is Isten szava az első, mindegy miket találsz itt ki.
5
Kedves Válaszoló.
Nekem is az az első. Idéztem is a Jézus által tanított imát.
Ezt mégsem fogadod el. "Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is."
Sokan több millióan imádkozzák ezeket a szavakat anélkül, hogy észrevennnék, mit is kérnek.
Ez igen érdekes.
Természetesen ha úgy véled, hogy csak az égben lehet élni, higgy abban.
Miért ne fogadnám el? Ez a Miatyánk imában van, amit Jézus tanított és az imádkozók azt kérik benne, hogy ne az emberek egyéni akarata, hanem Isten akarata érvényesüljön mindenütt.
Mi jogon hazudozol rólam, hogy nem fogadom el?
"Természetesen ha úgy véled, hogy csak az égben lehet élni, higgy abban."
Milyen hülyeség ez, talán az égben élek? Madárnak nézel? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!