Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire követitek Jézus...

Mennyire követitek Jézus Krisztus szavait?

Figyelt kérdés
Mennyire vagytok keresztények? Keresztényektől kérdezem, akik azért keresztény életet élnek. Én még sok kinyilatkoztatást, és sok segítséget kell hogy kapjak Istentől. Imádkozni kell Istenhez, hogy adjon nekünk bölcsességet, és türelmet, hogy segítsen. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 14. 00:19
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
0%

Békesség neked, kérdező!

Már beszéltünk korábban egy kérdésed kapcsán ("Naponta mennyit olvassátok az Újszövetséget?").

Érdemes megnézni ezt a morált, nívót is, ami ezen az oldalon is működik. Az első kommentelő teljesen igazul jelentette ki azt, amit, erre a lepontozás, a megszólás a jussa. Ez történik akkor, amikor a testi akarat beleütközik az Igazságba. Ezért mondja Krisztus, hogy boldog az, aki benne meg nem ütközik, botránkozik. De nagyon kevesen vannak a boldogok. Nem figyel fel rá senki szinte, mert amit ő is kijelent Istenen keresztül, az szembe megy a világi, vallási sémával. Mert az emberekbe bele lett ütve billogként a vallás, mint Isten szeretete, így sokan el sem hiszik, hogy ezek nélkül is lehet Őt szeretni, sőt: csak így lehet!

Ennél a kérdésnél is ugyan azt teszed, mint korábban, kérdező. Ami szembesítő, ami kellemetlen, az elől elfordítod a tekinteted, és becsukod a füleid. Azt mondja Krisztus a tanítványainak, ha azok bemennek egy házba szórni az Igét, és ott nem hallgatják meg őket, menjenek onnan ki, és még a port is verjék le a lábaikról. Ott lesz aztán sírás fogak csikorgatása a külső sötétségen. Nem azt kerülöd te sem, ami róla eltereli a figyelmet, hanem azt, ami szembesít az Igazsággal, csak így könnyebb magadnak megmagyarázni. Ne áltasd magad kérlek, mert ennek komoly ára lesz. Valójában te sem őt követed, hanem a vallásod akaratát. Még mindig hárítasz, azzal érvelsz, hogy nem szabad másokat megítélni, tehát hagyod őket elveszni, amikor lelki táplálékra volna szükségük. Az a teher, amiről szólsz, az valójában az Igazság kincse, áldás sokszor, ezért küld el Krisztus valakit, hogy az embertársait megítélje Isten kegyelmével.

Azt is írod, hogy mindenki érezze jól magát. Krisztus ilyet sosem mond. A sorokból a genderség, az LMBTQ lelkülete árad, a métely elfogadás, ami tönkrezúzza az életünket.

Csak keresztények válaszát várod, mert így nem ér kellemetlen szembesülés, és azt hallod meg, amit akarsz.

Látod, ezért írtam neked korábban is azt, hogy a vallásod felemelkedettsége taszító. Ha valaki mást mond, ír nektek, mint ami a séma, akkor nem válaszoltok, és ezzel valahol lenézitek a másik felet, mert hiszitek, hogy a vallás miatt kiváltságosak vagytok, de ez óriási tévedés. Isten nem vallás, sosem volt és nem is lesz. Soha. Ő az emberi rendszereken kívül Él-Ő.

Bocsásd meg, ha a szavak kemények, de a tét óriási! Most is azt tudom neked emberbaráti szeretettel mondani, hogy kérj Istentől személyesen gyógyírt, hogy nyissa meg a szemeidet, és lásd meg az Igazságot magad körül, amíg még élsz, de főleg a hazugságot általa magadban. Mindannyian így vagyunk ezzel, senki sem kivétel. De ha ezt nem kéred, akkor nehogy úgy járj, mint amit Krisztus mondott, hogy az utolsó ítéletkor azt mondja majd sokaknak, hogy távozzatok tőlem gonosztevők, sosem ismertelek titeket!

Üdv.

nov. 14. 14:47
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

11

"Látod, ezért írtam neked korábban is azt, hogy a vallásod felemelkedettsége taszító."

Max. a Te hozzászólásaid taszítóak !

nov. 14. 14:57
 13/41 anonim ***** válasza:
0%

12-es kommentelő: Istené a dicsőség.

Legyen meg a te hited szerint is!

Üdv.

nov. 14. 15:44
 14/41 Jégszív ***** válasza:
#n+b.
nov. 14. 20:44
 15/41 Jégszív ***** válasza:

Pfuj, micsoda hitvány szervilizmus!

Minden elnyomó politikai hatalomnak ilyenekre csorog a nyála!

nov. 14. 20:47
 16/41 A kérdező kommentje:
Jézus Krisztus nem beszélt csúnyán, és nem küldött el senkit. A kijelentései Istentől vannak, és igazak. Jézus Krisztus maga Isten, ez a kereszténység egyik egyértelmű, és alapvető dolga. Csodálkozom, hogy milyen sokan vannak, akik nem értik, vagy nem hallottak róla. Sok keresztény van, aki sajnos csak megszokásból keresztény, és nem ismeri az Újszövetséget. Pedig abban van minden, abban vannak Jézus Krisztus szavai. Ezek nélkül nem lehet jó életet élni. Nekünk keresztényeknek Jézus Krisztus szavait kell követnünk, ettől vagyunk keresztények. Jézus Krisztus is ezt mondta, és ezt is várja. Keresztényként nem szabad politizálnunk, hanem Jézus Krisztus szavait kell követnünk. Az ember maga dönti el, hogy miben hisz, én keresztény vagyok, én ebben hiszek, nem szólom meg mások vallását, mert akinek szüksége van Istenre, azt nem tartom bolondnak, szerintem az embereknek szüksége van Istenre. Nem is szeretném, hogy bárki, vagy bármi elvegye a hitem, igaz, nem is engedem a gonoszt érvényesülni, bár sajnos sokszor gyenge a hitem, és mégis hat rám a gonosz. Pedig amikor lehet a rosszat kerülöm, nem figyelek rá. A jóra figyelek, követem Jézus Krisztus szavait. Sem horrort, sem ezoterikus dolgokat nem nézek. Nem is szabad velük foglalkozni, hiszen ha foglalkozol velük, elfordulsz Istentől, és a gonoszra figyelsz. A harag, a bosszú, elfordít Istentől, ezért kell imádkozni, hogy Isten mindig segítsen, hogy tudjunk jók lenni, megbocsátóak, türelmesek, akik szeretik az embereket. Azt tanácsolom keresztényként, hogy olyan dologra ne figyeljetek, ami elveszi az emberek hitét, és ami elfordít Istentől. Csak a jóra figyeljetek, és Jézus Krisztus szavait kövessétek. Az Újszövetségben minden benne van. Legyetek tisztelettudóak a másikkal, de olyanra ne figyeljetek, ami elveszi a hitetek. A tisztelet, és Jézus Krisztus követése mellett legyetek jók másokkal, és beszélgessetek is vele, ha szükséges, de ti magatok ne figyeljetek a rosszra. Egyetek, és igyatok, mert Jézus Krisztus megváltotta a világot, és nincs helye a bánkódásnak. Sőt, imádkozzatok, hogy mindig legyen mit ennetek, innotok, és Isten mindig adja meg nektek, ami szükséges. De a mohóságot kerüljétek, amennyire csak lehet, és az alkoholos italokat is, mert a túl sok testi vágyban való életvitel elveszi a hitet, és csak borzasztó dolgokat eredményez. Ti inkább Isten szeretetét, segítségét keressétek, és Jézus Krisztus szavát kövessétek. Sohase bántsatok, és alázzatok meg senkit, bocsássatok meg azoknak, akik rosszak voltak veletek, magatoknak is, és imádkozzatok Istenhez, hogy segítsen, másoknak is, és neked is. Legyetek türelmesek, szeressétek egymást, és hittel, kételkedés nélkül bízzatok Istenben, és a segítségébe.
nov. 14. 23:20
 17/41 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Az 1. hozzászóló vagyok.Olvasd el kérlek, amit írok.Én is a Megváltót igyekszem követni.

Ha kereszténység tanaiban marad valaki, akkor nem tud a Megváltónak/Istennek tetsző módon élni, mert nem az Ő tanaira, hanem a Keresztény teológusok által kreált tanokra hallgat. Ha a Kereszténység tényleg Istentől való lenne, akkor nem volna 250.000 féle változata, hanem csak 1.A Kereszténység, félreértelmezi pl. a szeretet fogalmát, hogy Isten szerint mi a szeretet Mikor mondhatná azt az Isten valakiről, hogy szereti őt és mikor mondhatja azt egy ember, hogy szeret az Isten szeretetével, egy masik embert? Erre a legtöbben, nem tudják a választ az Isten igazságából. Szerinted, mi az Isten szerint a szeretet? Biblia alapján...?

nov. 14. 23:34
 18/41 A kérdező kommentje:
Ne legyetek mohók, és ne vágyjatok többre, mint amennyi szükséges, mert Isten megadja azt, ami szükséges, ha kell emberi segítség formájában, sőt, legtöbbször Isten segítsége nyíltan, mások segítségében is megnyilvánul. Ne utasítsátok vissza a segítségét. Aki Isten által segít, abban nincs mohóság, nincs benne vágy a csalásra, nem vár cserébe semmit, és főleg nem bosszul meg semmit. Akinek a másiknak való segítés a célja, az valódi segítséget ad, és nem kér cserébe semmit, mert nem saját hasznát nézi, hanem, hogy segítsen. Aki Isten dicsőségére segít, és követi Jézus Krisztus szavait, az még jobban ezt követi, hiszen aki keresztény, az örül, hogy segíthet. A valódi segítség a tettekben nyilvánul meg. Ha segítetek, Isten dicsőségére tegyétek. Imádkozzatok a rosszakért, hogy legyenek jók, és egészségesek, és szeressék az embereket. Aki nem Isten dicsőségére segít, azt megkörnyékezi a gonosz, és hamar nem fog tudni uralkodni a gonosz adta vágyakon. Ilyenkor imádkozni kell érte. Ne akarjatok fölösleges tárgyi dolgokat, mert Isten szeretete, és segítsége a legértékesebb. Isten ad minden olyat, ami jó, és Isten nem ad rosszat. És Jézus Krisztus követésével lehet csak a Mennyországba kerülni.
nov. 14. 23:45
 19/41 A kérdező kommentje:
Jézus Krisztus maga Isten, eljött, hogy megváltsa a világot. Ő teremtette a világot, és tőle van minden jó, és nincs tőle rossz. A saját teremtményeihez ment, hogy megváltsa őket bűneiktől, és a gonosz uralmától. Miután megváltotta, már nincs mitől szomorkodni, talán csak saját bűneinktől. De mivel megváltotta a világot, ezért aki hisz benne, annak meg vannak váltva a bűnei. Csak Jézus Krisztust követve lehet a Mennyországba kerülni. Aki mást állít, az nem keresztény, és nem Istenben hisz. Hogy ki miben hisz, az nem rám tartozik, és keresztényként nem is mondhatunk rá rosszat, csak Jézus Krisztus szavait követve a bűneit mondhatjuk, és imádkozhatunk érte. Aki nem Jézus Krisztust követi, az nem ismeri Istent. Aki megtagadja, az nem keresheti Istent. Én szívesen elolvasom mások írásait, de olyat nem olvasok, ami a kereszténység ellen van, és azt magyarázza el. Tudom, hogy csak Jézus Krisztusban van a megváltásunk, és a reményünk, és ami mást mond, sőt, ellene van Jézus Krisztusnak, azt keresztényként nem olvasom el. Az embernek a saját dolga, hogy miben hisz, én Istenben, és Jézus Krisztusban hiszek, más vallásokkal nem foglalkozom, nem is szólom le, csak Jézus Krisztus szavainak követése mellett kijelentem, ha nem keresztény. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 15. 00:07
 20/41 A kérdező kommentje:
Aki nem ismeri fel, hogy Jézus Krisztust követve cselekszik-e, az nem jár jó úton. A segítség a tettekben nyilvánul meg. Ha nem ismered föl saját tetteid, az nem keresztény hozzáállás. Aki keresztény, az jót cselekszik, Jézus Krisztus szavait követi, a jót figyeli, a jóra vágyik, és nem figyeli a rosszat, a rosszat kerüli, nem vágyik rá. Aki Jézus Krisztust követve cselekszik, és a Szentlélek által vezetve, az jót tesz, és a jóra vágyik. Csak Jézus Krisztusban van a megváltás, és a remény, aki nem őt követi, az nem Istent akarja megismerni. Imádkozzatok Istenhez, hogy ne legyetek megalázók, bosszúállók, elnyomók. Imádkozzatok Istenhez, hogy tudjatok jók lenni, segítsen nektek, hogy erősítse a hitetek. Maradjatok keresztények, ne más vallásokat kövessetek. Ne szidjatok más vallásokat, és embereket se. Az emberek szabadon dönthetnek, hogy miben hisznek. Viszont ne engedjétek, hogy elvegyék az Istenbe vetett hiteteket. Legyetek jók hozzájuk, imádkozzatok értük, és maradjatok keresztények, kövessétek Jézus Krisztus szavait. Imádkozzatok Istenhez, hogy szeressétek az embereket.
nov. 15. 01:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!