Van-e teológiai útmutatás arra, hogy Krisztus a pusztában mintha visszautastaná Sátánt, hogy kőből kenyerré változtasson, és az első csodájánál már a vizet borrá változtatja?
A pusztában saját szükségletet elégitené ki, a kánai menyegzőn pedig másokét?
A kánai menyegzőn Szűz Mária közvetít, tegyétek meg amit mond?
Ki tudná összefoglalni ezt?
Szia
A három esettel kapcsolatosan azt írja a Biblia, hogy a pusztában Sátán "kísértette" Krisztust. Vagyis ha Jézus engedelmeskedik Sátánnak, azzal éppen úgy megszakadt volna a kapcsolata az Atyjával, ahogyan az Édenben Ádáméknak. A lányeg az, kinek engedelmeskedünk. Nem lehetséges Istennek is, Sátánnak is engedelmeskedni úgy, hogy az a Teremtő számára elfogadható legyen. A történelmünk is ezt bizonyítja, vagyis azt, mibe kerül az embernek, ha Sátánnak enged. De a Krisztusról szóló beszámolóban azt tapasztaljuk, ő MINDID csak azt tette, amit az Istenétől tanult, amit az elvárt tőle. "Jézus ezt mondta nekik: „Az én eledelem az, hogy cselekedjem az akaratát annak, aki küldött engem, és hogy elvégezzem a munkáját." János 4:34, az ő szavai szerint. Ebben nincsen benne a Sátánnak való engedelmesség.
János 6:38
" Mert én nem azért jöttem le az égből, hogy a saját akaratomat cselekedjem, hanem annak az akaratát, aki küldött engem."
János 5:36
"János tanúskodásánál azonban nagyobb bizonyíték van arra, hogy az Atya küldött, méghozzá az, hogy azt teszem, amivel megbízott az Atyám."
Mária nem vezényelte Krisztust, több okból sem.
Jézus visszautasította az Anyja szavait.
Jézusnak égi Atyja utasításait kell követnie, nem pedig a családjáét vagy a barátaiét.
Arra emlékezteti az édesanyját, hogy nem az ő dolga megmondani, hogyan lássa el a szolgálatát, mivel ez csakis az Atyjára tartozik.
Senki sem tehette meg, még egy közeli családtag sem, hogy beleavatkozzon abba a munkába, amelynek az elvégzéséért Jézus a földre jött.
Jézus első csodájával tette dicsőségét nyilvánvalóvá, amely a megígért Messiásként azonosította őt.
Sátán kísértése pedig azt is magában foglalja, hogy nem engedte a fizikai szükségleteket sem, hogy eltereljék Isten akaratáról a figyelmet.
Ő nem volt hajlandó arra, hogy a saját érdekében használja fel az Istentől kapott erejét. Illetve megbízott Atyjában, hogy soha nem hagyja magára bármilyen nehézséggel is kelljen szembe nézni.
Ezzel maga is alkalmazta azt az életében, amit tanított, nem csak beszélt.
(Máté 6:31, 32) 31 Soha ne aggódjatok hát, és ne mondjátok, hogy »mit fogunk enni?«, vagy »mit fogunk inni?«, vagy »mit fogunk felvenni?«. 32 Mert mindezekért a nemzetek törik magukat. Égi Atyátok tudja, hogy szükségetek van mindezekre.
5-s igen, kezdetben visszautasítja, azért mert nem jött el az órája.
De nem olvastad ami utána van?
Mária nem áll le, azt mondja tegyétek meg amit mond. Krisztus előtt jár, tudja hogy mondania kell valamit.
És ekkor már anyjával harmoniában szól és megteszi az elsö csodáját.
Krisztusnak is biztatás kellett. Itt még tartott saját tudásától, talán kishitű is volt mint mindenki az első csoda előtt.
És Krisztus átlépi kishitűségét: nem jött el az ő ideje. De igen.
Emiatt is sokan közvetítő szerepet látnak Máriában. Az emberek és Krisztus között, ami ma a Mária-jelenésekben
mutatkozik meg.
Kedves Kérdező
Jézus nem volt bizonytalan, és és kishítű, jól tudta ki Ő, és mit kell tennie. Jézus a megkeresztelkedésétől és felkenetésétől kezdve, nagyon jól tudta, hogy mit kíván tőle az Atyja.
Jézust az angyalok, és az Atyja támogatta. Furcsa lenne, ha ez nem lett volna elegendő.
Itt arról van szó, hogy Máriát is érintette az, hogy a mennyegző szégyen nélkül zajlódjon. Ezért mondta a fiának, nem pedig azért mert Ő vezényelt.
Így nagyszerű kiegyensúlyozottsággal megmutatta, hogyan lehet az Atyja akaratát is cselekedni, meg arra is odafigyelni, ami az édesanyját foglalkoztatja.
Jézus, mint Isten kinevezett Királya, sem családja, sem barátai részéről nem szorul útmutatásra tevékenységét illetően.
Igen, Mária nem vezényelt ez biztos. De a szolgáknak igen Tegyétek amit mond.
De az viszont ellentmondás hogy nem jött el az ideje és Mária biztatására mégis?
Vagy mint a repülni készülő sasfiokát biztatja a szűlő?
Miért mondja hogy nem jött el az ideje? Van szerepe Máriának, hogy mégis?
Ismét szia
"A kánai menyegzőn Szűz Mária közvetít, tegyétek meg amit mond?" - érdekes, hogy Mária kérését "közvetítésnek" látod. Én mindig azt láttam Mária kérésében, hogy egy igényt(hiányt) látott(kevésnek bizonyult a bor) amit elmondott a Fiának.
Jézus válasza — „Asszony, mi közöm hozzád?” — az ókorban szokásos kérdés volt, amellyel tiltakozást fejeztek ki egy indítvány vagy javaslat ellen. Miért tiltakozik Jézus Mária szavai ellen? Nos, Jézus most 30 éves. Csupán néhány héttel ezelőtt történt, hogy megkeresztelkedett, felkenetett szent szellemmel, és Keresztelő János úgy mutatta be őt, mint aki „az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét” János 1:29–34; Lukács 3:21–23. Természetesen, most már a legfőbb Hatalomtól kell hogy kapja az irányítást, attól, aki elküldte őt: 1Korintus 11:3. Senki sem tehette meg, még egy közeli családtag sem, hogy beleavatkozzon abba a munkába, amelynek az elvégzéséért Jézus a földre jött. Máriának adott válaszával, eltökéltséget fejezett ki Jézus az Atyja akarata cselekvésére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!