Kérdezd meg!
Ha válaszol, akkor skizofrén vagy, vagy hallucionálsz. Ha nem válaszol, akkor meg vallásos vagy...
Ez azért egy elég tág fogalom. Nekem tinédzser koromban volt egy nagyon hihetetlen meghallgatott imádságom, azóta hiszek Istenben. Legalábbis azóta volt egy bizonyosságom arról, hogy Ő létezik. Ezután sokszor kértem az Ő segítségét, de olyan dolgokban is, ami nem egyezett az Ő akaratával, és nem kaptam meg, amit kértem Tőle. De akkor még nem ismertem Őt. Csak egy távoli Istennek gondoltam, és ezért is volt hihetetlen, amikor több imádságomra is választ kaptam. Aztán évekkel később hallottam az evangéliumot, és akkor értettem meg, hogy a bűneim azok, amik elválasztanak Istentől, és ezért van tőlem távol, annak ellenére, hogy kialakult egy bizonyos fajta Isten hitem.
Mielőtt Ádám és Éva vétkeztek, egy szoros kapcsolatban voltak Istennel, de bejött a bűn, és kikerültek Isten közelségéből, az Ő jelenlétéből. Isten szent, és ha mi bűnben élünk, nem lehet kapcsolatunk Istennel. De Ő vágyik arra, hogy ez helyreálljon. Ő nem fogja ránk erőltetni, mert szabad akaratot adott nekünk. Dönthetünk mellette, és elutasíthatjuk Őt - a választás a miénk.
Isten az Ő képére és hasonlatosságára teremtett minket. Ő szentnek és tisztának teremtette az embert. Isten ellen vétkezünk, amikor nem így élünk. Nem a többi emberhez kell önmagunkat hasonlítani, ha a bűnről van szó, és nem másokra kell mutogatni, hogy bezzeg ő sokkal bűnösebb. A szentség és tisztaság Isten mércéje. Ha ezt nem érjük el, akkor az ítéletet, a halált érdemeljük.
Isten elküldte az Ő Fiát, Jézust - azért, hogy elvegye a bűneinket, és megtisztítson belőlük, hogy utána tisztán, szentül tudjunk élni. Jézus vállalta a bűneinkért a büntetést, ezért halt meg a kereszten. Az ítéletet átvállalta helyettünk, ezért kellett szenvednie. De mivel Őbenne nem volt bűn, nem volt hatalma a halálnak felette, és Isten feltámasztotta Őt a halálból. És most Ő ott van Isten jobbján, és uralkodik. De ez nem egy földi birodalom, hanem egy szemmel nem látható királyság. Egy olyan királyság, ami egyetlen egy egyházi szervezettel sem azonos. Ez egy szemmel nem látható királyság, ahol Isten gyermekei élnek.
Jézus tanított egy imádságot, a Mi Atyánkat. De nincs mindenkinek joga ehhez az imádsághoz, mert már az első mondatnál hazudnak, amikor Atyának nevezik Istent! Jézus tanított arról, hogy amikor bűnt cselekszünk, azokat tesszük, amit az atyánktól látunk, és kerek-perec meg is mondta egyes vallásos embereknek, hogy az ördög az ő atyjuk. Isten királyságába Isten gyermekei élnek, és ahhoz, hogy az Ő országának a tagjai legyünk, újjá kell születnünk - Istentől. János evangéliumában több helyen is olvashatsz ezekről.
"Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod, amint a mennyben, úgy itt e földön is". Ha még nem vagy Isten országának a tagja, nem vagy az Ő gyermeke, ezzel kérheted, hogy legyen Jézus a Királyod, az Urad, és valósuljon meg Isten akarata az életedben. Ő megbocsátja a bűneidet, megtisztít belőle, megszabadít a gonosztól. De ez a te döntésed, hogy akarod-e, hogy akarod-e Jézust követni, akarsz-e az Ő tanítványa lenni, akarsz-e engedelmeskedni az Ő szavának.
Nem mondtam el mindent, ez csak az első lépés. Ha szeretnéd Isten szavát hallani, szeretnél közel lenni Hozzá, szeretnéd, hogy vezessen, akkor a Vele való kapcsolat helyreállításával kell kezdeni. Privátban szívesen írok bővebben.
Szia
Úgy, hogy olvasod a Szavát és megfogadod a tanácsait. Útmutatást ad számodra Ezt garantálja Neked.
A Zsoltárok 119:105 ezt írja: „Lámpás a te szavad, mely irányítja lépteimet, és fény, mely megvilágítja ösvényemet.” Egy erős fény megvilágítja, ami közvetlenül előttünk van, ugyanakkor segít, hogy messzebbre is lássunk. Ehhez hasonlóan a Biblia bölcs alapelvei segítenek abban, hogy sikeresen megbirkózzunk a mindennapi problémákkal. Ennek köszönhetően minden napnak pozitívan kezdhetünk neki. A Biblia tanításai erőt öntenek belénk, és megvidámítják a szívünket.
Zsoltárok 19:7, 8
Jehova törvénye tökéletes, újból erővel tölt el. Jehova emlékeztetője megbízható, bölccsé teszi a tapasztalatlant. Jehova utasításai igazságosak, megvidámítják a szívet; Jehova parancsolata tiszta, felragyog tőle a szem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!