Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Útmutatás kérésre öngyilkosság...

Útmutatás kérésre öngyilkosság a válasz? Nem hiszem. De akkor miért lehet?

Figyelt kérdés

Utóbbi időben rendszeresen kérem Istent, hogy mutassa meg melyik a helyes irány a jövőt illetően, mert teljesen kilátástalannak érzek mindent, teljesen elveszve érzem magam. Tegnap is ezt tettem, de olyan elkeseredettséggel és mély őszinteséggel raktam a kezébe a sorsom, a jövőmet, mint talán még soha. Volt ez tegnap egész délután. Estétől, éjszakától pedig, még most is, ezzel ébredve, az öngyilkosságomat tervezem olyan természetességgel mint még soha. Sokszor gondoltam már rá, de mindig vissza tartott valami. Féltem megtenni, féltettem a szeretteim mi lesz velük, fájni fog nekik...de most semmi ilyen. Olyan természetességgel, nyugalommal gondolok rá, és tervezem, mintha a nyaralásom tervezném, vagy a reggelimet néztem volna mikor ébredéskor néztem mennyi és milyen gyógyszer van itthon. Tudom, és érzem, ha több lett volna, gondolkodás nélkül, aggodalom nélkül beszedtem volna. Az emeletről kilépni bár még most is tartok kicsit, de távolról sincs bennem az a félelem ami egész idáig volt mikor ilyen gondolatok jártak a fejemben.

Ez lenne Isten válasza, hogy melyik utat kell járnom ez után? Csodálkoznék. Főleg, hogy eredetileg most pont hogy eszembe sem volt az öngyilkosság mint megoldás. De akkor mi ez?

aug. 1. 10:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Isten és ember egyaránt azt mondaná neked, hogy élned kell.

Tehát nem érdemes várni a válaszra, mert Isten úgysem fogja neked azt üzenni, hogy helyes az, amire készülsz. Bárhová fordulsz ezzel a dilemmával, arra fognak rábeszélni, hogy élj.

aug. 1. 11:20
 2/16 A kérdező kommentje:
Olvasd el figyelmesebben. Nem az élet és öngyilkosság közti utat kerestem. Eszembe sem jutott utóbbi. Az életben hogyan tovább, arra kértem volna útmutatást.
aug. 1. 11:26
 3/16 anonim ***** válasza:
Kezeltesd a depressziódat.
aug. 1. 11:30
 4/16 anonim ***** válasza:

Szia! Örülök, hogy kérdésedre válaszolhatok. Isten bizonyosan nem akarja, hogy öngyilkos legyél. A helyes irány ritkán jön el egy csapásra - fokozatosan ismerjük meg önmagunkat. Ha öngyilkossági gondolataid vannak, kérj segítséget, hiszen ez egy zavar, amit meg lehet gyógyítani! Mindenképpen személyes tanácsadást válassz! Nekem is voltak komoly problémáim, és utólag úgy gondolom, bölcsen tettem, hogy szakemberhez fordultam.

Küldök néhány opciót:

[link]

[link]

[link]

[link]

aug. 1. 11:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Aholyett, hogy elképzelt mesealakoknak mondod el a gondjaidat és ettöl vársz segítséget, menj el egy normális pszichológushoz!
aug. 1. 11:42
 6/16 anonim ***** válasza:
Az Oázisban én magam is voltam :)
aug. 1. 11:42
 7/16 anonim ***** válasza:

Ne Isten segítségét kérdd ebben, hanem egy pszichológusét.

Amúgy a begyógyszerezés a lehető legrosszabb, ha öngyilkos akarsz lenni. Ha rossz a mennyiség, csak kiüt és egy alapos gyomormosás után térsz magadhoz a pszichiátrián. Tapasztalat.

aug. 1. 11:58
 8/16 anonim ***** válasza:

Isten nem tanácsolja azt, hogy legyél öngyilkos. Rosszul érzed.

Hogy az életben hogyan tovább - ezt így látatlanban mi nem tudjuk, de keress választ családtagoktól, barátoktól, jó ismerosoktol, pszichologustól, 7/24 lelki segélyszolgálattól. Tanárodtól, ha van, akiben megbízhatsz. Vagy akár paptól.

Maradj velunk, kérlek, mert amíg élsz, addig lesz megoldás, hidd el. Valami mindig lesz, es minden ki fog alakulni. Jó?

aug. 1. 12:55
 9/16 anonim ***** válasza:
64%

Jézus az Út az Igazság és az Élet!

Kiálts fel Neki, hívd segítségül az Ő nevét.

Ha Őt megismered, Benne megtalálod a válaszaidat, sőt mindazt amire valaha is vágytál ebben az életben.

[link]

aug. 1. 13:01
 10/16 A kérdező kommentje:

Többen félre értettek. Pont hogy eszembe sem volt öngyilkosnak lenni most. Segítséget kértem imában, könyörgésben, hogyan tovább az életemben több lehetséges út közül. De az öngyilkosság nem volt közte.

Ezért csodálkozok, és próbálom megfejteni, miért érzem azóta úgy, hogy sokkal könnyebben meg tudnám tenni mint eddig bármikor. Nincs elszántságom rá, de úgy érzem csak egy mozdulat, semmivel sem érzem többnek.

Mintha imában kértem volna a balra vagy jobbra táblát.

És helyettük egy harmadik, az öngyilkosság táblát kaptam volna.

aug. 1. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!