Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyire követitek Jézus...

Mennyire követitek Jézus Krisztus szavait?

Figyelt kérdés
Mennyire vagytok keresztények? Keresztényektől kérdezem, akik azért keresztény életet élnek. Én még sok kinyilatkoztatást, és sok segítséget kell hogy kapjak Istentől. Imádkozni kell Istenhez, hogy adjon nekünk bölcsességet, és türelmet, hogy segítsen. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 14. 00:19
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Hála Istennek, kijöttem a Kereszténység tanaiból.Kizárólag a Bibliát tanulmányozom.A Kereszténység egy hatalmas csapda! Semmi köze nincs a Megváltóhoz.I Konstantin és vallásszakértői találták ki, illetve a későbbi császárok és utána lévő pápák fejlesztették tovább.Tele van okkultizmussal, pogány vallások tanaival, mint pl betöltekezés, Isten 3 személyből áll, halandzsás nyelveken szólás tanaival, és még lehetne sorolni.Aki üdvösséget szeretne kapni, az hagyja el a Kereszténység tanait és csak a Bibliát olvassa, értelmezze az Istentől megadott módon.Egy ige kulcsszavait legalább 2-3 másik igén keresztül keresse a kiinduló igében keresett szó jelentését. Azért 2-3 igén keresztül, mert ha megnézzük, akkor Isten legalább 2-3 bizonyságot használ egy dolog alátámasztására. Vagy gondolhatunk arra is, amikor a fáraó álma kétszer ismétlődött meg.József azt mondta azért kétszer mert Istennél elrendelt dologról van szó.

Ha érdekel az Isten igazsága, és nem pedig a Kereszténység hazug tanai, akkor írj privátban és írásban kommunikálunk.

Isten áldjon!

Üdv.

nov. 14. 01:50
 2/32 A kérdező kommentje:
A második mondatig olvastam csak, mert amióta Jézus Krisztus szavait követem, kerülöm azokat a dolgokat, amik elterelik róla a hitemet. Nem csak az eddigi hozzászólóknak, hanem mindenkinek mondom. Nem csak az írásokat, hanem pl. horrorfilmet sem nézek, meg ilyenek, szóval próbálom mindenhol Jézus Krisztus szavait követni, ami sajnos nem sokszor megy, de épp ezért kell számomra még jobban követnem a szavait. Hiszen csak több leszek azzal, ha elhagyom a bűnös vágyaimat. Itt főleg a bűnös testi vágyakra gondolok, ezért inkább úgy döntöttem nem is vágyok semmilyen szeretkezésre, nehogy elrontsam, és ahogy tudom, a dolgokat önként kerülöm. Ez persze nem vonatkozik az evésre, ivásra, természetesen nekünk keresztényeknek is örülni kell, hogy Jézus Krisztus megváltotta a világot, és szabad ünnepelnünk, sőt, illik is ünnepelnünk keresztényként. Pusztán Jézus Krisztus szavainak követése érdekében csinálom, hogy a mohóságnak ellenállok, és alkoholos italokat nem iszok. De nincs bajom más emberek, más vallások szokásaival, hogy ők hogyan élik az életüket, igaz nem is ismerem őket, és ha követnem kéne más vallásokat, biztos látnám azokat, amikkel nem értek egyet. De így keresztényként, hozzáértés nélkül nem szólhatok bele más vallásokba, és hogy ők hogyan élik az életük. A bűnért, bántalmazásért szólhatok, Jézus Krisztus szavait követve, de másra, más szokásokra nem, igaz, nem ismerem őket. Nem is szólok bele az életükbe, legalábbis amióta komolyabban keresztény lettem, azóta nem csinálok ilyet, sőt, kifejezetten rossz dolognak tartom. Mindenki szeret szabad lenni, borzasztó sok nehézsége lehet egy embernek, ezért úgy döntöttem keresztényként, hogy semmilyen terhet nem rakok másokra, hiszen ez is egy keresztény dolga. Mindenki élje az életét, érezze jól magát. Csak keresztények válaszát vártam, de persze ez egy szabad oldal, ezért mindenki írhat, de a kérdésem a keresztényekhez szólt. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
nov. 14. 02:52
 3/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel az Úrban gyönyörködöm magamról levettem a tekintetem és így gőzöm sincs mennyire vagyok keresztény.

Az egész életemet át adtam Jézus Krisztusnak, Ő az életem Ura....a Menny az otthonom, hová tartok.

Szüntelen imádkozom, keresem a szívemmel merre vezet, mit mutat éppen az Úr.

Szent Szellem segít Jézus követésében.

Te kértél és kaptál Szent Szellemet a Mennyei Atyánktól?

Apcsel 19.

nov. 14. 07:38
 4/32 Potyondi Gergely ***** válasza:

Erősen törekszem követni Jézus Krisztus szavait.

1-es: Nem értek egyet!

Ne vádolj másokat azzal, hogy csak kitalálták volna a kereszténységet.

Máté16,24

Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar énutánam, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.

nov. 14. 07:51
 5/32 anonim ***** válasza:

Igen, igyekszem Krisztus szavait, tanítását megtartani, hiszen az életünk múlik azon, hogy a parancsainak engedelmeskedjünk.

Ezzel bebizonyítjuk, hogy szeretjük Őt, és az Atyját is, hiszen amit Jézus mond azt a Teremtő mondja.

Csak akkor vagyunk elfogadhatóak az Atyja előtt, ha Jézust követjük a tetteiben is.

nov. 14. 08:38
 6/32 anonim ***** válasza:
Szia, a Biblia alapján , az abból Jézusról megtudható dolgok alapján igyekszem követni. De tudod, az lenne a jó, ha nem én momdanám magamról, hanem Jézus mondaná rólam, hogy szerinte is helyes úton járok és követem Őt
nov. 14. 09:06
 7/32 anonim ***** válasza:
Sajnos nem követem eléggé.
nov. 14. 09:25
 8/32 Jégszív ***** válasza:

O sanctus Manatus! Ennyi zöldséget...

De hát válaszolok:

Az "Írás" alapján türelmesen végigolvastam a Mester szent ungabungáit. Nagy kedvem lett volna vele több helyen vitába szállni. Igen ám, de akkor biztosra veszem, hogy akkor rövid úton elküldött volna a ... igen, oda!

Tuti, hogy egy kalap alá venne, a "farizeusok és írástudók" közé. Az egész Újszövetség feketén-fehéren bizonyítja, hogy csak az egyszerű tanulatlan, MANIPULÁLHATÓ jámbor lelkeket kedveli, mint a vámos, halászok - és TI!.

A neki tulajdonított kijelentés is sokat elárul róla.

"Ő odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába."

/Mt. 18. 2-3./

nov. 14. 09:51
 9/32 anonim ***** válasza:

Kedves Jégszív.

Nekem semmiben nem volt olyan érzésem, hogy vitába szálljak Istenemmel.

Minden amit tett, az a jogos kizárólagos hatalma, és azok törvényei által igazságosan történt.

Ha valaki nem ért egyet, az nem értette meg, hogy Isten több területet is figyelembe vett, nem a hatalmát fitogtatta.

Egyedül Ő az aki képes helyesen vezetni az embereket, mivel Ő ismeri őket a legjobban, és Ő tudja a legjobban mi az ami veszteséget okoz egy társadalomban.

Azért hozta fel példának a gyermekeket, mert ők alázatosak, taníthatóak, és bíznak abban, hogy a szüleik a legjobbat akarják nekik.

nov. 14. 12:05
 10/32 csaba811 válasza:
Én igyekszem minél jobban követni Jézus tanítását.
nov. 14. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!