Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek pokolra jutok?...

Szerintetek pokolra jutok? Mit tegyek félek!

Figyelt kérdés

20/F

Hiszek az Istenben, és fiában Jézus Krisztusban. Meg vagyok kereszteket sőt első áldoztam is..

Nem bántok másokat, kedves segítőkész vagyok az emberekkel. Azonban maszturbálok . És rá jöttem nem csak a lányok jönnek be. Persze pàr kapcsolatot lánnyal létesítenékes a lányokat jobban szeretem de titokba fiúkkal is szexelnek. Tényleg démonizált vagyok mert vágyom fiúkra is? Pokolba jutok majd? Annyira félek

okt. 25. 03:55
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
Milyen szabályrendszer szerint, te okos?
okt. 26. 05:20
 32/45 anonim ***** válasza:
#33 A kereszténység, a Biblia, a keresztény isten szabályrendszere szerint. Vagy talán nincs neki olyan?
okt. 26. 06:06
 33/45 anonim ***** válasza:
38%

24,26,

Pedig röviden odaírtam, csak elsiklottál felette.

Megismétlem:

Egyik sem. Sem menyország, sem pokol.

A Bibliában olvasható, hogy Krisztus nem mindenkivel kötött a királyságára szövetséget, hogy Isten királyai és papjai legyenek a Földön maradottak felett. Még velem sem.

Pokol pedig abban az értelemben nem létezik, ahogy neked tanították.

A pokol, a görög hádesz, vagy a héber seol szavakból képződött, és az ember sírjára, temetkezési helyére utal.

Mindenki aki meghal ide jut, vagy is eltemetik.

Ebből az állapotból van lehetőség a feltámadásra Krisztus halálának köszönhetően, vagy ebben a nem létezésben marad.

Isten dönti el, hogy méltó arra, hogy újra éljen, vagy sem.

okt. 26. 07:09
 34/45 anonim ***** válasza:
23%

27

Kedves Válaszoló.

Értem a szavaidat és nem gondolom, hogy Jézus szavairól terelik el a figyelmet. Azt szerettem volna mondani, hogy van fontossági sorrend.

Talán így érthetőbb.

okt. 26. 07:13
 35/45 anonim ***** válasza:
#36 Jó, ez szép és logikus, ezt így el tudom fogadni! Köszönöm a választ! :)
okt. 26. 07:16
 36/45 anonim ***** válasza:
#36 Még egy kérdés: akkor ha én szeretnék az áldott nem-létezés állapotában maradni és még véletlenül sem akarok feltámadni, olyan életet kell élnem, ami engem nem tesz méltóvá a feltámadásra? Ehhez elég, ha nem hiszek istenben, vagy hagyjak is fel a jelenlegi jószándékú, önzetlen, kedves, segítőkész, szeretetteljes énemmel? Vagy ezt majd meg tudom beszélni a Papával, hogy küldjön csak szépen vissza oda a semmibe?
okt. 26. 07:25
 37/45 anonim ***** válasza:
23%

39

😁

Megynugtatlak, nem kell beszélned a "papával", Ő tudja, hogy mire vagy méltó és mire nem. Külön nem fog időt szentelni arra, hogy mindenkivel beszélgessen, a tetteikből mindent tudni fog.

A Bibliában van egy olyan vers, ami azt írja, idézem:

(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«

Jézust elismerni, és a nevében bizonyos dolgokat tenni még nem jelent semmit, ha az nincs összhangban Isten akaratával. Jézus törvényszegőknek nevezi őket.

Úgy mondanám, hogy nem elegendő csak jót tenni másokkal.

Ez nem jelenti azt, hogy akkor legyél rideg, érdektelen, és ha látsz bajban valakit, akkor hagyd szenvedni.

Emberségből tesz az ember ilyesmit.

Rossz érzés ilyet kimondani, de "elég, ha nem hiszel istenben,".

Hiszen ezért sem teszel olyasmit ami egy keresztény életéhez hozzátartozik.

okt. 26. 07:52
 38/45 anonim ***** válasza:

#40 "Megynugtatlak, nem kell beszélned a "papával", Ő tudja, hogy mire vagy méltó és mire nem."

Ezzel pont nem nyugtattál meg. 😃 Megnyugtatóbb lenne, ha tudnék vele beszélni, mert nem biztos, hogy ugyanazt akarjuk majd, illetve ugyanazt gondoljuk büntetésnek(?) és jutalomnak(?). 😃 Vagy tudni fogja, hogy "Jól van gyermekem, számomra kedves életet éltél, tessék, itt van a jól megérdemelt jutalmad: az örök megszűnésed!"

"Ez nem jelenti azt, hogy akkor legyél rideg, érdektelen, és ha látsz bajban valakit, akkor hagyd szenvedni. Emberségből tesz az ember ilyesmit."

-> Ez az, ami 100%-ig igaz rám. Emberségből teszem, nem valami nálam hatalmasabbtól való félelem miatt. Egyébként az az érdekes, hogy ha emberségből teszem, akkor nem a saját lelkemet féltem, hanem másokét. Aki azért teszi, mert fél Isten haragjától, az a saját lelkéért teszi. Istennek miért a második verzió a kedvesebb? Nem az önzetlenségről szólna Jézus tanítása?

"Rossz érzés ilyet kimondani, de "elég, ha nem hiszel istenben"

Nem, ez nekem bőven jó! :) Csak aztán így is legyen! :D Különben beszélnem kell a Papával...

okt. 26. 08:12
 39/45 anonim ***** válasza:
38%

41 "Ejnye-bejnye"🫡

Kedves Barátom, a halál nem jutalom, nem áldás, hanem büntetés. Ezt nevezte meg a bűn elkövetésének következményeként, amit sajnos Ádám hagyott ránk örökségül.

További büntetés nincs. Isten nem leli örömét a halálban, hanem abban, hogy az ember éljen, és a törvényt tartsa be.

Egyébként gondolkodtam azon amit írtál. Igazából Isten nem akar beleszólni az életedbe, vagy is nem akarja, hogy ne legyenek saját gondolataid, terveid, amit szeretnél megvalósítani. A lényeg, hogy ne törvény áthágásával akard elérni a célodat.

A neki való engedelmesség olyan erkölcsi törvények betartását jelenti, ami az emberek békéjét, egységét, boldogságát eredményezi.

Sokan ezeket korlátnak tekintik, pedig ez nem akadály, hanem biztonságot szolgáltat.

Abban pedig egyetértek veled, hogy nem félelemből kell jót tenni. Az már régen rossz.

Azért látom, van ismereted az önzetlenséggel kapcsolatban. Jézus sem az Istentől való félelem miatt tett jót, hanem önzetlenül.

Az emberek iránt érzett szeretete motiválta.

Aki fél, annak a szeretete nem teljes:

(1János 4:18) 18 A szeretetben nincs félelem, ugyanis a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem akadályoz minket. Valóban, aki fél, nem lett tökéletes a szeretetben.

Istennek való engedelemsséget szeretetből vállaljuk mert tudjuk, hogy Ő nem kér olyasmit ami rossz nekünk, és nem foszt meg semmitől, ami jó.

okt. 26. 08:39
 40/45 anonim ***** válasza:
0%
#42 Jó veled dumálni, jófej vagy! :) A legtöbb istenes embernek egyből befogom a száját, amint elkezdt istenről magyarázni. Te valahogy képes vagy átütni a falat.
okt. 26. 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!