Szerintetek pokolra jutok? Mit tegyek félek!
20/F
Hiszek az Istenben, és fiában Jézus Krisztusban. Meg vagyok kereszteket sőt első áldoztam is..
Nem bántok másokat, kedves segítőkész vagyok az emberekkel. Azonban maszturbálok . És rá jöttem nem csak a lányok jönnek be. Persze pàr kapcsolatot lánnyal létesítenékes a lányokat jobban szeretem de titokba fiúkkal is szexelnek. Tényleg démonizált vagyok mert vágyom fiúkra is? Pokolba jutok majd? Annyira félek
#22 "Adsz enni az éhezőknek, inni a szomjazóknak, ruhát a ruhátlanoknak, vígasztalod a szomorúakat, meglátogatod a betegeket"
Akkor én ateistaként is a Mennyországba jutok a szabályrendszer szerint? Vagy előbb jut a Mennybe egy pszichopata gyilkos, aki az utolsó pillanatban "megbánja bűneit" halála előtt és elfogadja Jézus Krisztust megváltójaként?
Hogy működik ez? Melyikkel lehet belépőt nyerni?
- Úgy élek, ahogy Isten azt elvárná a hívőktől, viszont nem hiszek, ateista vagyok.
vagy
- Akik úgy élnek, ahogy az Istennek utálatos, minden törvényét megszegik, szarnak bele az egészbe, mert tudják, hogy csak meggyónják, aztán megvan bocsátva...?
24
Kedves Komentelő
Szeretnék Biblia szerint válaszolni.
Egyik sem. Istent nem lehet becsapni, megvezetni.
Az tény, hogy vannak akik valóban úgy tűnik mint ha az utolsó pillanatban bánnák meg a bűneiket, de Isten az aki tudja, hogy valós, őszinte a megbánása, vagy sem. Ezért nekünk nem ezzel kell foglalkozni, Isten asztala, joga ezt eldönteni.
Személyesen az a feladatunk, hogy a saját részünket tegyük meg, hogy elfogadhatóak legyünk, és nem máshoz viszonyítva.
#25 "Személyesen az a feladatunk, hogy a saját részünket tegyük meg, hogy elfogadhatóak legyünk, és nem máshoz viszonyítva."
De ha én ezt megteszem, viszont ateista vagyok, akkor b.szhatom, mehetek a pokolra? Azért, mert nem a "Papa" akaratának engedelmeskedve éltem olyan életet, amilyet ő elvárna minden embertől, hanem a saját akaratomból?
Én konkrétan azt írtam le, amit Jézus tanított, ha szeretnéd, idézhetem is. Azt nagyon sajnálom, hogy szerinted Jézus szavai elterelik a lényegről a figyelmet.
26
Kedves Válaszoló.
Sajnos Ádám itt szúrta el, pedig Ő nem csak hogy hitt Isten létezésében, hanem biztosan tudta is. De még is a saját feje után akart menni. Elutasította Isten jogát, hogy Ő mondja meg mi a jó az embernek, és mi nem. Ő akarta meghatározni ezeket, és élni a saját életét.
sten megengedte, napjainkba láthatjuk, hogy hova vezet ha az embert nem Isten vezeti a helyes úton, hanem mindenki megy a saját feje után.
Egyébként pedig, hogyan tehetnél meg olyasmit amit Isten kér, ha nem hiszel a létezésében?
Honnan tudod ateistaként, hogy mit vár el tőled Isten, mikor elutasítod a létezését. Nem ismered a személyét, a szándékait.
Ezért nem is tudod tenni, mivel nem ismered el, illetve nem akarsz az ő helyes erkölcsi alapelvei szerint élni.
Továbbá nem fogod hírdetni nyilvánosan és házanként Isten királyságának jó hírét, és nem képzel tanítványokat.
Ha még is teszed? Ugyan miért tennéd? A Bibliában nem csak az van leírva, hogy nem szabad paráználkodni, lopni, hazudni, gyilkolni, stb.
Egy kereszténynek ennél sokkal több dolga van, ezeket pedig nem fogod megtenni.
#28 A kérdésemre így másodszorra sem sikerült válaszolni. #24, #26 hozzászólás volt az enyém. A kérdésem még mindig: mennyország vagy pokol?
Amint ezt megválaszoltad, válaszolok én is a kérdéseidre. (Gyakori taktika, hogy a kérdés megválaszolását ködösítéssel kerülitek meg, ami eléggé undorító.)
Ezt már sokszor kérdezted.
Ha még mindig félsz, menj vissza a pszichiáterhez.
Vagy ne kamuzzál.
29
31 vagyok
Ha nem hiszel Istenben, nem jutsz a mennybe, amelyben szintén nem hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!