Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúinak van igaza?

A Jehova Tanúinak van igaza?

Figyelt kérdés

Tehát én mindig is úgy tudtam ,hogy a szent este az Jézus születése ,jóba lettem egy Tanúval és ő mondta ,hogy Jézus nem akkor született és egy pogány ünnep.

A többi vallás is így tudja?

okt. 2. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:

Akkor lehet a te fordításod hibás, a Bibliában az szerepel, hogy az angyalok hírül adták Jézus születését a pásztoroknak, akik ajándékokat vittek.

Érdekes, hogy te éveket írsz, az angyal ezzel szemben ezt mondta:

"Ma született nektek az Üdvözítő, az Úr Krisztus, Dávid városában."

"Elmentek tehát sietve, és megtalálták Máriát és Józsefet, és a jászolban fekvő kisdedet."

Úgy látszik, hogy azonnal útra keltek és még aznap köszöntötték a kised Jézust.

Ha a pásztorok az angyal felszólítására mentek köszönteni Jézust születése napján, akkor hogy jönnek egyes hitehagyottak ahhoz, hogy ezt rossz dolognak állítsák be?

Rajtatok teljesedik be a prófécia, hogy a jót is rossznak mondjátok.

okt. 3. 23:09
 32/73 anonim ***** válasza:
47%

31

Kedves Komentelő

Talán összekevered a két írást amit a Pásztorokról, és amit az asztrológusokról írtam.

A pásztorokról sem írtam éveket, sem hónapokat.

Az pedig, hogy "ma született" az nem jelenti, hogy ha útnak indultak gyalog, még az nap oda értek.

Az Asztrológusokról írtam, hogy több időt vett igénybe mivel amikor elindultak Jeruzsálembe, és onnan Betlehembe.

okt. 4. 11:28
 33/73 anonim ***** válasza:

31, 32 nem ismeritek az Írásokat, ezért tévelyegtek

Lukács evangéliuma, ami leírja a pásztorok hódolatát, nem ír arról, hogy ők bármilyen ajándékot vittek volna.

Máté evangéliuma, ami a napkeleti bölcsek látogatásáról számol be, így írja le az időrendet:

Jézus megszületik Betlehemben.

Mikor eltelnek Mária tisztulásának napjai (7+33 nap, ha a teljes mózesi törvényt nézzük), felmentek Jeruzsálembe.

Jeruzsálemből pedig egyenesen Názáretbe mentek az Írás szerint.

Vagyis nem lehetett (több hónapos) kisgyermek a bölcsek látogatásakor.

okt. 4. 14:37
 34/73 anonim ***** válasza:

Jó, de én a pásztorokat írtam, hogy még aznap mentek köszönteni Jézust születése alkalmából. A Biblia nem sorol fel náluk drága ajándékokat, mint a bölcsek esetén, hiszen ők is szegények voltak, de valószínű saját javaikat vitték.

okt. 4. 15:53
 35/73 anonim ***** válasza:
0%

33

(Máté 2:1) 2 Miután Jézus megszületett Heródes király napjaiban a júdeai Betlehemben, asztrológusok jöttek Keletről Jeruzsálembe,

Nem csak egy írást kell figyelembe venni, mert nem mindegyik írja ugyanazt és ez az időrendet sem úgy vázolja fel.

Az tény, hogy Lukács is ír erről, de Csak József, Mária és a pásztorok voltak ott az újszülött Jézussal. Lukács senki másról nem beszél.

Azonban Máté is, és Ő nem említi Mária tisztulásának napjait.

Hazájukban, Keleten láttak egy „csillagot”, és több száz kilométeren át követték. Azonban a csillag Jeruzsálembe vezette őket Hereódeshez, nem pedig Betlehembe. Onnan mentek tovább Betlehembe. Mire Betlehembe értek, Jézus már ’gyermek’ volt, nem pedig újszülött, és nem egy istállóban volt, hanem egy házban.

Az izraelitáknak Pl, legalább négy hónapjukba telt, mire visszatértek a hazájukba Babiloni fogságból.

okt. 4. 15:56
 36/73 anonim ***** válasza:

35:???

Máté éppen, hogy említi! Erről írtam.

Máté 2:1 pedig pontosan idézve: Amikor Jézus megszületett...

NEM miután!

okt. 4. 16:05
 37/73 anonim ***** válasza:
0%

36

Kedves Válaszoló.

A tényen nem változtat az a szó, hiszen a beszámoló további része már nem egy jászolban hanem egy házban zajlik. Ugyanakkor a csillag feltünése az égen "jelezte" Jézus születését, és akkor indultak el a saját hazájukból, Jeruzsálembe, ahol előbb Heródeshez mentek, majd utána Betlehembe.

okt. 4. 16:17
 38/73 anonim ***** válasza:

Legalább elolvasnád az evangéliumokat. Semmilyen további rész nem ír házról, hiszen Máténál nem is szerepel jászol. Tehát nincs semmilyen váltás...

A csillag feltűnésének és JÉZUS SZÜLETÉSÉNEK EGYMÁSHOZ VALÓ IDŐBELI VISZONYÁRÓL pedig semmit nem mondanak az evangéliumok.

okt. 4. 16:45
 39/73 anonim ***** válasza:
0%

38:

(Lukács 2:12) . . .találtok egy bepólyált csecsemőt, aki egy jászolban fekszik.”

Lukács említi a pásztorokat, viszont az asztrológusokat nem. Sőt azt sem említi, hogy Heródes halálra kereste Jézust, és sok gyermek halt meg.

Máté Pedig nem említi a csecsemő Jézust sem a pásztorokat, sem Mária tisztulásának napjait.

Márk és János pedig egyiket sem említi.

Ha nem olvasnám az evangéliumokat, és nem tanulmányoznám, akkor ezeket nem tudnám.

Sőt egyedül Máté ír Jézus leszármazási vonaláról a többi evangélium nem.

Hogy az asztrológusok nem a polyás Jézust látták, azt abból lehet tudni, hogy Heródes nem kizárólag csecsemőket vett célba, hanem 2. éves korig bezárólag adta ki a halálos rendeletet a fiú gyermekek ellen.

Az asztrológusoktól származó információk alapján döntötte el, hogy melyik korosztálynak kell meghalnia

(Máté 2:11) 11 Mikor aztán bementek a házba, és meglátták a kisgyermeket az anyjával,. . .

(Lukács 2:16) 16 Sietve elmentek, és megtalálták Máriát, Józsefet meg a jászolban fekvő csecsemőt. . .

Az asztrológusok nem azon az éjszakán látogatták meg Jézust, amikor megszületett.

Ez azt mutatja, hogy az asztrológusok látogatásakor a család egy házban lakott, és Jézus már nem volt jászolban fekvő csecsemő

„Hol van a zsidók királya, aki megszületett? Mert láttuk a csillagát"

Az asztrológusok, akik a csillagok állását tanulmányozzák, és azt állítják, hogy abból előre meg tudják mondani az eseményeket, a saját hazájukban látták meg a csillagot, és ezért indultak el Jeruzsálembe. Jeruzsálemben tudták meg Heródestől, hogy Betlehembe kell menniük.

Hogyan mondhatod, hogy egy napon belül történtek az események?

okt. 5. 03:28
 40/73 anonim ***** válasza:

9

Én azt nem értem a JW tanúinál, hogy miből gondolják azt, hogy Jézus imádói és követői nem cselekszik a Mennyei Atya akaratát?

Annyira félre vagytok informálva... kész csoda, ha megtalál Benneteket a jó Pásztor.

Rendesen el vagytok a fene nagy Biblia ismeretetekkel.Közben a szívetek trónján még mindig az ego ül.

Ha keresitek az Igazságot és megtaláljátok, akkor kérdezzétek meg Jézus Krisztust magát, hogy mikor született.

Az Ö juhai hallják az Ő hangját... Ő ma is él és válaszol.

okt. 5. 07:51
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!