Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúinak van igaza?

A Jehova Tanúinak van igaza?

Figyelt kérdés

Tehát én mindig is úgy tudtam ,hogy a szent este az Jézus születése ,jóba lettem egy Tanúval és ő mondta ,hogy Jézus nem akkor született és egy pogány ünnep.

A többi vallás is így tudja?

okt. 2. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
0%

Mert vannak Izraeli származású testvéreink, és Rabbik, akiktől lehet tudni, hogy se sem mentek ki a pásztorok télen.

Ha ma felolvasnád ezt a beszámolót egy átlagos izraelinek, és megkérdeznéd tőle, az év melyik szakában lehet ez, valószínűleg azt válaszolná: „Valamikor április és október között.

Novembertől márciusig hideg és esős évszak van Izraelben,

Még azokban az években is, amikor az időjárás kevésbé szélsőséges, a tél folyamán itt meglehetősen hideg van éjszaka.

A Római uralkodó azért nem volt annyira ostoba, hogy az amúgy is lázadásra hajlamos népeket ingerelje azzal, hogy összeírást téli hideg évszakra teszi.

Dániel próféciája is betekintést nyújt, Jézus 3. és fél éves szolgálatába.

Jézus szolgálata 30 évesen kezdődött, a keresztelkedése után.

Hivatalosan egy férfi 30 évesen válhatott Isten templomi szolgálatára alkalmasnak.

A "hét felénél" megölik, a negyedik évet nem tudta már végig szolgálni.

Tehát 33 és félévesen halt meg.

Ha áprilisból elveszünk 6. hónapot, megtudjuk a 33. születésének a hónapját, nem december.

okt. 5. 18:04
 52/73 anonim ***** válasza:
Csak az egyik ponthoz: épp azért reális a "téli hideg évszakban" végezni az összeírást, mert az sokkal jobban ingerelte volna a népet, ha a mezőgazdasági munkák idején kellett volna otthagyniuk csapot-papot.
okt. 5. 18:10
 53/73 anonim ***** válasza:
51: az ugye ismert előtted is, hogy a keresztény húsvét mozgó ünnep? márc.-máj. közt
okt. 5. 18:15
 54/73 anonim ***** válasza:

Rá mertél menni az időjárásos oldalra? Megnézted, hogy milyen idő van decemberben? Vagy csak fújod az vének által bemagoltatott mantrát gondolkodás nélkül?

"Tehát 33 és félévesen halt meg."

Nem tudom honnan veszed, a Biblia nem írja. Annyit ír, hogy "mintegy" 30 évesen kezdte működését. Az lehet akár 34 is. Ti ezzel a számolgatásos jósolgatásokkal sose vigyáztok, hány hamis világvége dátumot is jósoltatok már meg?

okt. 5. 19:08
 55/73 anonim ***** válasza:

40

A Biblia szerint az örök élet a tét.

Sötétségben vagy Igazságban, Világosságban vagyunk.

Olvashatod, beszélhesz is Róla, ha nincs kapcsolatod és nem dicsőíted Jézus Krisztust fabatkát sem ér a tudásod.

Még elveszettebb vagy, mint egy bűnös ember.... azok legalább tudják, hogy szükségük van Jézus Krisztus kegyelmére.

okt. 5. 20:54
 56/73 anonim ***** válasza:
0%

53

Kedves Komentelő

Nem mentem rá az időjárás térképre, ismerem a zsidó naptár elrendezését.

Ők a hold állása szerint mérik az időt. A zsidók újholdtól újholdig számították a hónapot.

Nagyon jól tudom, hogy ez a Gergely naptár alapján március és április hónap között mozog, Jézus halálának az időpontja, mivel Jézus halálának idejét minden évben megtartjuk, pontosan azon a napon ami írva van,

május pedig kizárva. A pászkát Mózes idejében vezette be Jehova, niszán hónap 14.-én. Ez pedig nem esik mindig ugyan arra a napra a Gergely naptár szerint. 34. éve veszek részt ezen a megemlékezésen.

Tanultunk róla, hogy a zsidó hónapok, melyik időszakoknak felelnek meg a Gergely naptár szerint.

Sőt azt is, hogy a nap nem éjfél után kezdődik, mint nálunk, hanem este 6. óra után. Az év vége pedig augusztus 31- van, az új évet szeptember 1-től számolják, nem Január 1-től.

Mi alaposan utána jártunk mindennek, nem csak a hasunkra ütve beszélünk.

NISZÁN (ABIB) március–április

Jézus tavasszal halt meg, Niszán hónap 14-én délután 3. órakkor. Ezek pontosan le vannak írva.

2023-ban április 4-én kedden tartottuk, ebben az évben pedig március 24-e vasárnapra.

54

Nem kezdhette 34-évesen, ugyan is az ottani elrendezés alapján egy férfi 30 évesen kezdhet bele templomi szolgálatba. Jézus pedig ekkor keresztelkedett meg, és kezdte el a szolgálatát.

A keresztelkedése pedig kora összel a születésének hónapja szerint történt.

Dániel pedig meghatározta, hogy nem szolgál teljes évet, mert a felénél megölik.

Ebből lehet tudni, hogy Jézus nem szolgálta végig, a 4 évet.

A próféciák figyelembe vétele segít ezekben és az, hogy levannak írva a királyok uralkodásának, halálának éve, hónapja, és napja.

okt. 6. 07:45
 57/73 anonim ***** válasza:
0%

Ami pedig a hamis világvége adatokat jelenti, nagy tévedésben vagy.

Egyetlen egy év volt téves, még pedig 1914-re gondolták hogy ősszel lesz vége gonosz emberi uralmaknak. Mert nem vettek figyelembe némely próféciákat ami még nem valósult meg. De nem tévedtek nagyot, ugyan is ebben az évben az Úr napja kezdődött meg, mikor is levetették Sátánt a földre, és elkezdődtek az utolsó napok.

Az apostolok is úgy vélték, hogy Jézus akkor fogja megvalósítani a királyságot, és úgy vélték, hogy a Földön lesz. Tévedtek.

A többit ellenséges emberek kezdték el terjeszteni. Egyetlen helyen sem olvastam, hogy másik világvégéről beszéltünk volna.

Ebbe kapaszkodsz, de nem tudod, nem ismered, hogy mi történt valójában, csak innen onnan hallott dolgokat gyurmázol össze.

Ezért fontos figyelni a próféciákat, és nem kihagyni egyet sem.

Sajnálom, hogy nem értünk egyet.

okt. 6. 07:54
 58/73 anonim ***** válasza:
0%

55

Kedves Válaszoló.

Igen az örök életünk, jövőnk függ ettől.

(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.

Jézus az örök élet lehetőségét ismerethez kötötte, és nem Jézus személyes találkozástól tette függővé, a világ nem láthatja többé Őt.

Valamint nem csak Jézust kell megismerni, hanem egy másik személyt is.

Az egyedüli igaz Istent is megkell ismerni.

Az ismeret indítja az embert cselekvésre. Jézus tanítványai cselekedtek, nem csak beszéltek. Rendszeresen tanultak, figyeltek, hogy pontosan tovább tudják adni a következő nemzedéknek a fontos információkat.

Ezért lettek leíratva, mert a Biblia az alapja Isten és a szándékának megismeréséhez.

Felületes, lexikális ismeret még nem jelent semmit.

okt. 6. 08:01
 59/73 anonim ***** válasza:

"Nem kezdhette 34-évesen, ugyan is az ottani elrendezés alapján egy férfi 30 évesen kezdhet bele templomi szolgálatba. Jézus pedig ekkor keresztelkedett meg, és kezdte el a szolgálatát."

Ezek összefüggéstelen állítások, egy része puszta emberi hagyomány, nem Isten szava.

"A keresztelkedése pedig kora összel a születésének hónapja szerint történt."

Emberi hagyomány megint, Isten szavában nem olvashatunk róla. Emlékezz mit mondott Jézus az ilyen emberi hagyományokról, amiket ti követtek.

"Dániel pedig meghatározta, hogy nem szolgál teljes évet, mert a felénél megölik."

Dániel nem határozott meg semmi ilyet.

"A próféciák figyelembe vétele segít ezekben és az, hogy levannak írva a királyok uralkodásának, halálának éve, hónapja, és napja."

Jézus esetén egyik sincs leírva, legfeljebb halálának a napja tippelhető. De pontosan azt se lehet tudni, mivel születési éve se ismert.

okt. 6. 14:47
 60/73 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell tippelni, lehet tudni, ugyan is Jézus előtt Isten pont ezért vezette be az Izraelitáknak a Pászkát, Niszán hónap 14-én.

Jézust pedig ezen a napon végezték ki. A szentírás alapján a napnak a 9. órája volt, mikor Jézus meghalt.

(Márk 15:34) 34 És a kilencedik órában Jézus felkiáltott: „Éli, Éli, lama szabaktáni?”, . . .(Márk 15: 37) . . .” 37 Jézus pedig felkiáltott, és meghalt. . .

A zsidó idő számítás szerint, a nap kilencedik órája a mi időnk szerint délután 3. óra. Sötétség borult a földre, ami meglepte az embereket. A kárpit pedig ketté hasadt a szentek szentjében. A Pászkát pedig előtte tartotta meg a Tanítványaival, Isten elrendelése alapján.

A pászka pedig Jézus halálának az előképe.

okt. 6. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!