Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten a Végítéletkor figyelemb...

Isten a Végítéletkor figyelembe veszi, hogy a Mennyországba, vagy a Pokolba szeretnék-e kerülni?

Figyelt kérdés
Illetve ha mindenképpen a Pokolba küldene, lehet vele egyezkedni, hogy inkább tartson fenn nekem egy helyet a bolondok számára, és inkább oda küldjön a Pokol helyett? Ugyanis nem érzem magamat teljesen normálisnak. Isten hova küldi a bolondokat?

febr. 7. 22:44
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a jók a Mennybe kerülnek, a rosszak meg a Pokolba, de a lelki sérült agybajosokat hova küldi a Jóisten?
febr. 7. 22:47
 2/30 A kérdező kommentje:
Illetve mennyit kell vezekelnem, hogy egyáltalán esélyem legyen a Mennyországba kerülni?
febr. 7. 23:14
 3/30 A kérdező kommentje:
Bűnös ember vagyok, Isten kegyelméért esedezem. Sátán rabságban tart engem láncra verve, és nem akar elengedni. Csak Isten hozhat nekem szabadulást. Remélem az imáim meghallgatásra találnak.
febr. 7. 23:41
 4/30 anonim ***** válasza:
24%
Nem.
febr. 7. 23:47
 5/30 anonim ***** válasza:
13%

szia.

Nem.

Isten szava alapján teljesen más a szándéka Istennek a Földdel és az emberekkel. Pokol pedig abban az értelemben nem létezik, ahogy sokan tanították.

febr. 8. 01:00
 6/30 A kérdező kommentje:
5# Akkor mi van helyette?
febr. 8. 01:10
 7/30 anonim ***** válasza:
25%

Legvalószínűbb, hogy a Helheimbe kerülsz vagy reinkarnálódsz.

De a Helheimtől nem kell félni, Hel istennő asztalánál lesz hely mindenki számára.

febr. 8. 05:44
 8/30 IstenGyermeke1 ***** válasza:
47%

Primo, képtelen vagyok felfogni, hogy sokan de nagy hangon kiáltják ki, hogy a pokolba szeretnének kerülni. Az örök szenvedésre? Szerintem nincs az az ember, aki így akarná magát jól megszopatni (már elnézést a kifejezésért).

Secundo, az ítélet a cselekedetek és az istenkapcsolat alapján lesz meghozva, nem pedig úgy, hogy te mit szeretnél.

febr. 8. 07:37
 9/30 anonim ***** válasza:
35%

6

Isten a szavában határozottan közli az engedetlenség, a törvényszegés következményét.

(1Mózes 2:17) . . .mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”

(Róma 5:12) . . .egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, és így a halál minden emberre átterjedt, . . .

(1Korintusz 15:56) 56 A halált okozó fullánk a bűn, a bűn ereje pedig a törvény.

Az élet ellentéte a halál a büntetés.

(Róma 6:23) 23 Mert a bűnért járó fizetség a halál, . . .

Amikor valaki megszeg egy törvényt, akkor kap E G Y büntetést, nem pedig azonnal még hozzá két büntetést.

Ha valaki meghal, akkor a bűnét kifizette. További büntetés nincs.

(Róma 6:7) 7 Mert aki meghalt, azt felmentették a bűne alól.

Nincs a pokol helyett semmi, a pokol egy rossz magyar kifejezés, amit félreértelmeznek.

A Héber SEOL, vagy a görög HÁDÉSZ", azt a helyet jelenti, ahova az embert vagy az elpusztult állatot eltemetik. Vagy is az ember, vagy az elhullott állat temetkezésének a helye.

Ebből az állapotból lehetséges a feltámadás, vagy is újra élhet az, akit Isten az élet ajándékára méltónak tart. Ha valaki méltatlan az életre, az a halálban marad, vagy is soha nem létezhet semmilyen formában.

(1János 3:14) . . .Aki nem szeret, az a halálban marad.

A Bibliában a "tűz" kifejezést Isten, a feltámadás lehetősége nélküli halálra vonatkoztatja.

A tüz a teljes pusztulásra vonatkozik, mivel amit tűzbe dobnak, az teljesen megsemmisül.

Isten soha nem tesz olyat, hogy egy élőlényt kegyetlen kínzások közepette büntesse meg, ezek kegyetlen barbár emberek szokásai voltak némely vallások szokásaiban, ahogy olvassuk is némely vallási szertartásokat az isteneknek.

Isten elítéli az ilyen kegyetlenséget.

Egyébként pedig az életet Isten ajándékba adta, ezt pedig nem használja kegyetlenségre, sokkal inkább megfosztja ettől az ajándéktól azt aki erre méltatlan.

Isten a szeretet Istene, ezért sem összeegyeztethető Istennel az ilyen gonoszság.

Gondolj bele, hogy kirabolok valakit, és a törvény szerint kapok egy büntetést. Mondjuk 5 év börtön a megfelelő büntetés.

Ezt leülöm, és amikor szabadulok, akkor további büntetés vár rám, desokkal súlyosabbat. Mondjuk levágják a jobb kezemet.

Pedig a törvény szerint az öt év az, ami jogos.

Micsoda igazságtalanság.

febr. 8. 08:37
 10/30 anonim ***** válasza:
53%
Nyilván, ha valaki el akar kárhozni, akkor Isten nem fogja magát ráerőltetni és ő a pokolra jut. A másik már szerintem nem ennyire egyszerű.
febr. 8. 12:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!