Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten a Végítéletkor figyelemb...

Isten a Végítéletkor figyelembe veszi, hogy a Mennyországba, vagy a Pokolba szeretnék-e kerülni?

Figyelt kérdés
Illetve ha mindenképpen a Pokolba küldene, lehet vele egyezkedni, hogy inkább tartson fenn nekem egy helyet a bolondok számára, és inkább oda küldjön a Pokol helyett? Ugyanis nem érzem magamat teljesen normálisnak. Isten hova küldi a bolondokat?

febr. 7. 22:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
23%
Kérdező gigantikus a kushitűséged. Dobd el magadtól minden kisszerűséget és tervezz tíz évre előre. Tudsz magadnak fogadni társat is ha bátran viselkedsz. Minden önérzetes nyifogás értéktelen.
tegnapelőtt 09:13
 22/30 A kérdező kommentje:
Bár igazat megvallva, ha azt nézem, mennyire "jóságos" Isten is ez, illetve kik azok az életemben, akik vélhetően a Mennyországba kerülnek. Hát, lehet akkor jobban járok, ha a Pokolba kerülök.. Én ilyen emberekkel nem is akarnék egy helyre kerülni. Lehet jobban is járok.
tegnapelőtt 09:21
 23/30 anonim ***** válasza:
38%
Jó, vegyük példaként Krisztust. Mi a bajod vele?
tegnapelőtt 09:43
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

22

Kedves Kérdező

Nem ismered sem Istent, sem a szándékát, ennek ellenére vádakkal illeted.

Rettenetes dolog olvasni az Isten elleni megynilvánulásodat, akiről csak felületesen hallottál valamit.

Az előző válaszomban tisztelettel írtam neked arról, hogy Isten az élők Istene, és semmilyen kínhelyet nem tart fent még a gyilkosok, vagy gonoszok számára sem.

Ennek ellenére tovább folytatod az Isten elleni hazugság hadjáratot, illetve olyasmit tulajdonítasz neki ami nem létezik, nem összeegyeztethető sem a szentségével, sem az igazságosságával.

Ha lenne Biblia ismereted, akkor tudnád, hogy a "mennyország" nem az embereknek az életközege, hanem az angyaloké, akik más életformában élnek.

Isten a földet a fizikai teremtményeinek hozta létre, vagy is az embereknek, nekik itt van az életközegük.

Az tény, hogy lesznek néhányan, akikkel Jézus szövetséget kötött a messiási királyságának idejére, de az nem mindenkire vonatkozik.

Ennélfogva sem én, sem te nem jutunk a "mennyországba".

A "pokol" pedig az ember temetkezési helye, mindenki oda kerül.

Ebből az állapotból lehet az életet visszakapni, ha Isten erre méltónak látja egy személy esetében.

A halálban nincs semmi, a halottnak nem működnek az érzékszervei.

(Prédikátor 9:5, 6) . . .a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. 6 Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik.

A halott embernek semmiben nincsen része ami az életben történik.

Isten legfőbb ellensége nagyon boldog, és örül, amikor emberek ilyeneket mondanak, mint amiről te is beszélsz, mivel Ő a hazugság feltalálója, és terjesztője.

tegnapelőtt 16:14
 25/30 anonim ***** válasza:

"Ennélfogva sem én, sem te nem jutunk a "mennyországba"."

Milyen alapon mondod, hogy a kérdező nem juthat? Én például hiszem, hogy halálom után oda juthatok, ha követem Krisztust.

tegnapelőtt 18:15
 26/30 anonim ***** válasza:
30%

25

Ha követnéd Krisztust, akkor a parancsaival összhangban élnél.

Ugyanakkor ismernéd azt, hogy a mennyországba csak azok támadnak fel, akikkel Jézus szövetséget kötött a királyságára, ahogy írva is van.

Ők fogják vezetni a Földön maradottakat, és a földre feltámadottakat a tökéletességre, az ezer éves messiási királyság alatt.

Követni Jézust csak úgy lehet, ha ugyan azt tesszük amit Jézus tett, tanított.

tegnap 10:14
 27/30 anonim ***** válasza:

Követem Jézust, a parancsaival igyekszem összhangban élni. Velem szövetséget kötött királyságára.

tegnap 19:59
 28/30 anonim ***** válasza:
Isten figyelembe veszi a földi pályafutásod összes mozzanatát. A szabad akarat eleve eldönti a fő irányt mindenki életében. Ha kérsz felülről tanácsot, akkor meg fogod kapni onnan. Oda fordulj, ne hozzánk, mi gyarlóságunk miatt nem tudjuk a pontos választ. Figyeld a jóság és szeretet utját és kezdj el igazán szeretni, csak ennyi.
ma 08:50
 29/30 A kérdező kommentje:
De mi van, ha én egyikből sem kérek? Hagyjanak békén az egész keresztény maszlaggal, nem kérek se Istenből, se Sátánból, se az összes többi szörnyetegből. Hagyjanak békén engem végre!!!!! Én csak ennyit kérek.
ma 10:13
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

29

Megkérdezhetem, hogy Te szereted a hazugságot?

Szeretsz szeretni ?

ma 11:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!