A Jehova Tanúinak van igaza?
Tehát én mindig is úgy tudtam ,hogy a szent este az Jézus születése ,jóba lettem egy Tanúval és ő mondta ,hogy Jézus nem akkor született és egy pogány ünnep.
A többi vallás is így tudja?
Ebben kivételesen igen. Gyula pápa 350-ben nyilvánította csak december 25-öt Jézus születésnapjává, ami addig a Sol Invictus ünnepe volt.
Mondjuk emellett az állításaik 99,9%-a játszi könnyedséggel cáfolható akár teológiai, akár tudományos (de sokszor szimpla nyelvtani) alapon is, szóval nem érdemes adni a szavukra. De igen, ez pont igaz.
Igen tudom, hogy vigyázni kell a vallással, de ez úgy elgondolkodtatott.
De akkor miért mondják ,hogy ez a nap Jézus születése?
Gyakorlatilag valószínűleg nyáron születhetett Krisztus; elvileg azért van mégis 12.25-én karácsony, mert közel van az év legsötétebb napjához. Onnantól folyamatosan egyre hosszabbak a nappalok. Érted, mert sötétség uralkodott a világban, de Jézus elhozta a fényt. Legalábbis így tanultuk hittanon.
Igazából nem is gondolnád, mennyire sok keresztény ünnep eredeztethető pogány szokásból vagy tették rá egy hasonló tartalmú pogány ünnep dátumára.
A lényeg mindenképpen az lenne, hogy a Te szívedben él-e már Jézus?
Na, mert Ő ezért született a világra, hogy Téged is
megtaláljon.
János ev 3,16
Pár dologban igazuk van, és van néhány olyan tanításuk is, ami normálisabb, mint az eredeti.
Például náluk nincs örök bűnhődés, amit egy végtelenül jó isten egyértelműen nem is csinálhat.
Az emberek pedig azért maradnak a Földön, mert Ádámék is itt éltek, ez volt az isten eredeti terve.
Aztán van néhány dolog, amiben eldurvultak, például a vér tilalma, ami nincsen benne a bibliában (csak a fogyasztása), az ünnepek nem tartása, ami szintén nincs benne, stb.
Jehova Tanúi utána néztek a Bibliában olvasható írások zsidó életformáinak.
Amikor Jézus született, és áldozatot vittek a szülei a törvény szerint, épen Simeon szolgált a templomban, és ezzel láthatta a szemeivel a megváltót.
A szolgálata pedig kora őszi időszakra esett. Ezért október elején történt Jézus születése.
Ugyanakkor más esetekből is kiszámolható Jézus születésének időpontja, bár nem napra, de hónapra vonatkozóan biztosan.
Jézus Ősszel kezdte meg a szolgálatát, 3 és fél évig szolgált, tehát nem tudta a negyedik évet végig szolgálni. A halálakor 33 és fél éves volt.
A halála pedig tavaszi hónap idején történt, ami március 21-április 21 közötti időszak a zsidó naptár szerint.
Ha elvesszük a fél évet, akkor megtudjuk, hogy mikor volt Kb Jézus 33. születésének ideje. Ha a márciust vesszük alapul, akkor az nem decemberre esik.
A zsidók népszámlálása sem lehetett december, mivel a császár a hideg időszakban nem kezdte volna ingerelni a zsidókat azzal, hogy több száz kilométereket utazzanak. Akkor nem volt autó, meg vonat.
Ez csak néhány utalás, erre az időszakra.
6
Nem érthetek egyet, mert a Biblia, és Jézus szavai alapján nem így van.
A lényeg nem az amiről beszélsz, mivel maga Jézus határozottan kijelentette, nem mindegy mit teszel.
Nem elégséges csak passzívan elfogadni Krisztust, és a nevében ezt azt tenni. A tetteinknek összhangban kell lennie az Atyja akaratával.
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« 23 De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«
Ez a vers mutatja, nem mindegy mi a hited, a tetteid alapja, Jézus törvényszegőknek hívja akik a nevében tesznek akár hatalmasnak tűnő dolgokat is, de az Atya nem kérte, nem az akarata.
7
Kedves Komentelő.
A vérre vonatkozó tiltás nem csak az evésre vonatkozik. Ezt a cselekedetek könyvében határozottan jelzi is.
(Cselekedetek 15:29) 29 tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a szexuális erkölcstelenségtől. Ha gondosan őrizkedtek ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”
Ebben a felsorolásban nem csak a "fulvaholt" állatban rekedt vérről van szó. Előtte határozottan magát a vért is megemlíti, ami a keresztutalás alapján összhangban van a mindenkori tiltásokkal, mint amilyen a paráznaság is.
A keresztutalás jelzi a Mózes könyvében olvasottakat, hogy a vért semmilyen célra nem lehetett használni, nem csak az evése volt tiltott.
Ez hasonló ahhoz, mikor egy orvos megtiltja valakinek az alkohol fogyasztását szájon át, de vénán keresztül még is beviszi a testébe.
Ugyan ott vagyunk.
Ez nem egészségügyi okokból tilos, elsősorban Istennek a vérre vonatkozó elrendezését jelenti. Isten pedig nem tilt semmit ami az egészségünket szolgálja.
Isten a következőket jelenti ki:
(3Mózes 17:11) . . .mert az élet a vérben van.
(3Mózes 17:11) 11 Mert az élőlények élete a vérben van, én pedig azért adtam a vért nektek, hogy engesztelést végezzetek magatokért az oltáron. . .
A vért kizárólag áldozati célokra lehetett felhasználni engesztelésként.
az emberben lévő vér, vagy is egy személy élete nem adható át.
Ezt nevezi a Biblia az "élet szentségének", ezt tiszteletben kell tartani.
Sajnos sokan nem értik ezt, másként gondolnak rá.
Az életét nem a vér menti meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!