Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova Tanúinak van igaza?

A Jehova Tanúinak van igaza?

Figyelt kérdés

Tehát én mindig is úgy tudtam ,hogy a szent este az Jézus születése ,jóba lettem egy Tanúval és ő mondta ,hogy Jézus nem akkor született és egy pogány ünnep.

A többi vallás is így tudja?

okt. 2. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:

Ó te jó ég, nem gondoltam, hogy ti ennyire alapvető dolgokkal se vagytok tisztában. Nagyon nagy sötétségben (lelki és szellemi) tart titeket a vallásotok.

Az akkori zsidó naptár nem teljesen kompatibilis a római naptárral, amit pár kisebb változtatással mai napig használunk. Ezért fogalmunk sincs, hogy Jézus pontosan mikor halt meg, mert ahhoz ismerni kéne halálának évét, amit nem ismerünk. Aki azt állítja, hogy tudja, az hazudik. Születésének évét se ismerjük, csak pár leírt tény alapján lehet egy néhány éves intervallumra tippelni.

okt. 6. 18:43
 62/73 anonim ***** válasza:
0%

61

Már megbocsáss, de itt nem csak az évet, de a hónapot, napot is lehet tudni, leírtam.

Azt is leírtam, hogy nem egyforma a zsidó naptár a Gergely naptárral. Elolvastad rendesen amit írtam? Olvasd el újra.

Niszán hónap az egy tavaszi hónap, és a Március-április hónapnak felel meg.

Azt is megírtam, hogy egy férfi a papi szolgálatát 30 éves korában kezdi.

Ez mindig is így volt.

Tudjuk az alapvető dolgokat. Azt is tudjuk, hogy Izraelben nem 2024-et írnak.

okt. 6. 19:12
 63/73 anonim ***** válasza:

58

Akkor hogyan üdvözülsz, ha nem találkozol Jézus Krisztussal?

Ő az Üdvözítő.

Ha nincs Benned Krisztus Szelleme, akkor sötétségben vagy....

Olvasd el a Kolossé 2

Vagy az 1 János 5

1 János 5:12

A kié a Fiú, azé az élet: a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban

Ha Jézus meg van, akkor mindened meg van....a szívedben érzed és a száddal vallod.

Ha csak olvasol Róla és nem tapasztalod meg, hogy Ő Benned él, akkor tévútra vezettek...a JW tanúinál ez simán megy... Isten káromolást követnek el, mert akadályozzák a Szent Szellemet munkáját.

okt. 6. 22:30
 64/73 anonim ***** válasza:

"Már megbocsáss, de itt nem csak az évet, de a hónapot, napot is lehet tudni, leírtam."

Mivel nem tudod az évet, így nem tudhatod a napot sem. Ha ezt nem látod be, azt nagyon sajnálom, mert ilyen kompetenciákkal jobb lenne, ha nem vitáznál.

okt. 7. 00:13
 65/73 anonim ***** válasza:
18%

64

Nem vitatkozom. Mindössze elmondom a Bibliában írt információkat.

Az évet pedig lehet tudni, mivel írva van az akkor uralkodott Császár uralkodásának éve.

PL: (Lukács 3:1) 3 Tibériusz császár uralkodásának 15. évében,. . .

(Máté 14:1) 14 Ebben az időben Heródes, a területi uralkodó hallott Jézusról,

Ez a 15. esztendő i. sz. 28 második felétől i. sz. 29 augusztusáig vagy szeptemberéig tartott. A római szenátus i. sz. 14. szeptember 15-én (a Gergely-naptár szerint) adta meg a császári címet. I. sz. 29-ben kezdte el, amikor Keresztelő János elkezdte a munkáját. Kb. hat hónappal később keresztelte meg Jézust.

Ezekből az írásokból, történelmi beszámolókból lehet a Bibliai kronológiát, időszakot kiszámolni.

Ezért elmondható, hogy Ádám teremtésétől napjainkig, Kb 6039. év telt el.

Ha a naptár nem Jézushoz kötné az éveket, most 6039-et írnánk.

A történelem pedig napjainkban meghatározott.

Ha pedig az évet nem is lehetne meghatározni, a hónapot és a napot biztosan, mivel arról is írás van. A pászka ünnepe niszán hónap 14-e.

okt. 7. 08:32
 66/73 anonim ***** válasza:

Hiába is vitatkozol, mert a Biblia kutatók egyetértenek abban, hogy pontosan nem lehet meghatározni se Jézus születésének, se halálának évét.

"A fontos egyetértés az evangéliumok között az a tény, hogy a keresztre feszítés Poncius Pilátus kormányzása idején történt Kr. u. 26 és 36 között. Ebben az időszakban Nisan 14-e (János alapján) csak 27-ben, 30-ban, 33-ban és 36-ban esett péntekre."

okt. 7. 21:32
 67/73 anonim ***** válasza:

Nem vitatkozom.

A 27- kizárva, mert 30 éves korában kezdte meg a szolgálatát, 36-ban pedig már Péter megnyitotta az utat a nemzetek felé, hogy Ők is lehetnek Isten imádói.

Ha 30 évesen kezdte el szolgálatát, 3 és fél évig szolgált, akkor egyértelmű, hogy isz 33- niszán hó 14-én halt meg.

okt. 8. 11:23
 68/73 anonim ***** válasza:

Felesleges is vitáznod, mert nem tudsz történelmi forrásokat hozni állításod védelmében. A bibliakutatók pedig teljesen más következtetésre jutottak, mint te. Amúgy az Újszövetség se azt nem mondja, hogy mikor kezdte, csak annyit jegyez meg, hogy 30 körül volt, se azt, hogy pontosan meddig tartott. Amit te írsz, csak spekuláció, abból is a butább fajta.

"A 27- kizárva, mert 30 éves korában kezdte meg a szolgálatát"

Akkor nincs kizárva, mert Kr.e. 5-8 körül születhetett.

okt. 8. 17:34
 69/73 anonim ***** válasza:
0%
Jézus i.e 2-ben született.
okt. 8. 21:23
 70/73 anonim ***** válasza:

Akkor 35 és fél évesen halt meg adataid alapján, legfeljebb nem tudsz számolni jól.

okt. 8. 21:43
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!