Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen agyi folyamatok tortènn...

Milyen agyi folyamatok tortènnek le az agyatokban ami azt eredmènyezi, hogy nem hisztek Istenben? Csak azèrt kèrdezem mert èn úgy vagyok vele de mi van akkor ha mègis van valami a halál után ezèrt nem logikus hinni a teologiának egyes rèszèben?

Figyelt kérdés
Egy tudatos èrtelmes ember legalább annyit elhisz az egèszből, hogy Jèzus meghalt èrtünk hogy megtisztitson minket ès feltámadt hogy örök èletunk legyen. Ennyi ezt a kèt dolgot mèg èn is elhiszem mert az írja a biblia aki ezt elhisz az üdvözöl. Mièrt kell ilyen makacsnak lenni hogy elutasítjátok az örök èletet. Szerintem ez nagyon nagy butaság mert nem tudhatjátok, hogy mi van a halál után. Èn is csak a bibliai feljegyzèsekből ès annak látomásaiból tudom hogy a halál egyfajta beteljesedès. Szóval èrdekwl mitől nem kell hinni ès van olyan ember aki szerint pont hogy butaság nem hinni benne. Itt van pl. Pèldául Pombe nagyon èrtelmes okos ember ès hisz abban hogy Isten az evoluvioval hozta lètre az èletet
aug. 11. 03:11
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon egyszerű a válasz!

Az evolucióban hívő hívők azt akarják,hogy ők legyenek a világegyetem legértelmesebbjei.

Közismert tény,hogy mindenki késpes elhinni bűrmilyen baromságot is,ha az a hit nagyon hasznos számára.

Mik az előnyei-benefitjei- az "istentelenségnek"?

1.Nem kell félnem senkitől,ha a gonoszságaimat titokban tudom tartani,netán én vagyok a legnagyobb hatalommal bíró lény.

2.Erőmmel,bölcsességemmel bátran élhetek mások kizsákmányolására,szabadságuk megvonására.

3.Az embereket kényszeríthetem istentelenségem dicsőítésére.

4. Bátran gyilkolhatok,ha elég hatalommal bírok,vagy hasonló hatalmas gyilkosok társaságába tartozok.

aug. 11. 17:12
 22/43 Psycho ***** válasza:
92%

Kedves #21 (17:12), azt gondolom, óriási nagy probléma, ha téged egyedül az tart vissza a gonoszságoktól, a kizsákmányolástól, mások szabadságának megvonásától, mások kényszerítésétől, a gyilkolástól, stb., hogy van egy felhők közt ülő bácsi, aki szerinted mindent lát, és majd később a tetteid alapján ítél meg téged.

A logikádból ugyanis ez következik.

Én köszönöm szépen, enélkül is tökéletesen képes vagyok helyesen cselekedni (konkrétan a karrierem szól arról, hogy másoknak segítek), mert van egy - vallásoktól teljesen független - kiforrt, stabil, belső értékrendem, moralitásom és erkölcsösségem, amihez tudok igazodni.

---

"Az evolucióban hívő hívők azt akarják,hogy ők legyenek a világegyetem legértelmesebbjei."

Ezt a kapitális ostobaságot, végtelen általánosítást pedig nem is minősítem inkább.

aug. 11. 19:13
 23/43 anonim ***** válasza:

"az agy neuronhálózatának a manifesztációja"

Figyelj, a te agyadban játszódik le egy ilyen "manifesztáció" először, amikor is elhiszed, hogy a Biblia szavai igazak és a keresztény vallás állításai igazak. Ez az első lépés, abbol következik a többi.

Ha az nem történik meg, akkor egy ugyanolyan szent könyv, mint a többi vallásé, amit nem hiszel el.

Tudom, mert én is hiszek Istenben.

Ha valakinél nincs meg ez az első lépés és döntés, akkor a többi sem következik. Akkor hiába mondod, hogy azért igaz valami, mert benne van a Bibliában. Ez így úgy hangzik, mintha azt mondanád, csak azt az icipicit kell elhinni, hogy "egy az isten Allah, és Mohamed az ő prófétája", és máris üdvözülsz.

aug. 11. 23:09
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

Psycho!

Ne próbáld mások gondolatait,döntési mechanizmusait kitalálni,mert borzasztóan tehetségtelen vagy arra! Semmi sem igaz abból,amit állítottál!

1."felhők közt ülő bácsi" elképzelése butább,mint a Mikulásé, meg a repülő szánjáé!

2.A jót a jóért teszem s nem az Istennek való megfelelés vágyából!

3.Ha igaz,-ebben nem vagyok biztos- hogy belső értékrended miatt cselekszel helyesen-ha azt teszed valóban, azt az értékrendet Krisztus követő emberek rendezték rendszerbe.(Ezért más a muszlim,vagy keleti,indián értékrend.)

4.Ha bele gondolnád nem is ostobaság,hogy miért nem hiszik el a legnyilvánvalóbb dolgokat az istentelenek.

Az Isten lélek,akinek nem kell ücsörögnie felhőkön,de jelen van Szentlelke által, a világegyetem minden pontján egyidőben.

aug. 13. 03:15
 25/43 anonim ***** válasza:
87%

"Az evolucióban hívő hívők azt akarják,hogy ők legyenek a világegyetem legértelmesebbjei"

Az evolúció 1859-től nem hit kérdése. A tudományág folyamatosan fejlődik, és tonnányi mennyiségű bizonyíték támasztja alá, amelyek közül némelyeket középiskolásoknak írt biológia tankönyvben is leírnak.

Ezzel szemben a kreacionisták ugyanazokat ismételgetik egyfolytában. Némely érvükre Darwin is reagált a Fajok eredete egy későbbi kiadásában...

aug. 13. 03:32
 26/43 anonim ***** válasza:
0%

#25!

Súlyos tévedésben vagy!

Az evolució tudományosan bizonyíthatatlan!

Bizonygatni hazugságokkal,csúsztatásokkal lehet, de 2 tény-többek között- vitathatatlan:

1. A semmiből csak a semmi jöhetett volna létre.

2.A legbonyolultabb ember által épített laborban sem sikerült életet létrehozni,vagy egy szaporodásra képes új fajt.

Az életnek és a fajoknak az eredete,csak egy Mindenhatónak lehet az alkotása.

aug. 13. 03:51
 27/43 anonim ***** válasza:
90%

A hivatalos tudományos álláspont szerint van evolúció.

- ezért része a biológia képzésnek, még PhD szinten is,

- ezért tanítják rangos külföldi egyetemeken,

- ezért fogadja el a magyar tudományos akadémia is.

A szakmában NINCS bizonytalanság az evolúció

Doktori fokozatot nem adnak baromságokra, márpedig PhD-n találkozik az ember az evolúcióval.

Na most, ha te a hivatalos tudományos álláspontot elveted, és a kreacionistáknak hiszel, az már a te dolgod.

"A semmiből csak a semmi jöhetett volna létre"

Az evolúció semmi ilyet nem mond. Egyébként rendszerint azok tagadják az evolúciót, akik nem ismerik, nem értik.

Te közéjük tartozol, ezzel a kijelentéseddel bizonyítottad.

aug. 13. 05:27
 28/43 anonim ***** válasza:
0%

Nagy értelmű #27!

Hogyan jött létre a semmiből az anyag?

aug. 13. 05:52
 29/43 Mojjo ***** válasza:
100%
@28: Miért, létrejött anyag a semmiből?
aug. 13. 07:10
 30/43 anonim ***** válasza:
0%

Mojjo!

Nem,azt is Isten (a Valaki) hozta létre. Szeretet energiáját koncentrálva anyaggá sűrítette.

aug. 13. 08:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!