Milyen agyi folyamatok tortènnek le az agyatokban ami azt eredmènyezi, hogy nem hisztek Istenben? Csak azèrt kèrdezem mert èn úgy vagyok vele de mi van akkor ha mègis van valami a halál után ezèrt nem logikus hinni a teologiának egyes rèszèben?
Nagyon egyszerű a válasz!
Az evolucióban hívő hívők azt akarják,hogy ők legyenek a világegyetem legértelmesebbjei.
Közismert tény,hogy mindenki késpes elhinni bűrmilyen baromságot is,ha az a hit nagyon hasznos számára.
Mik az előnyei-benefitjei- az "istentelenségnek"?
1.Nem kell félnem senkitől,ha a gonoszságaimat titokban tudom tartani,netán én vagyok a legnagyobb hatalommal bíró lény.
2.Erőmmel,bölcsességemmel bátran élhetek mások kizsákmányolására,szabadságuk megvonására.
3.Az embereket kényszeríthetem istentelenségem dicsőítésére.
4. Bátran gyilkolhatok,ha elég hatalommal bírok,vagy hasonló hatalmas gyilkosok társaságába tartozok.
Kedves #21 (17:12), azt gondolom, óriási nagy probléma, ha téged egyedül az tart vissza a gonoszságoktól, a kizsákmányolástól, mások szabadságának megvonásától, mások kényszerítésétől, a gyilkolástól, stb., hogy van egy felhők közt ülő bácsi, aki szerinted mindent lát, és majd később a tetteid alapján ítél meg téged.
A logikádból ugyanis ez következik.
Én köszönöm szépen, enélkül is tökéletesen képes vagyok helyesen cselekedni (konkrétan a karrierem szól arról, hogy másoknak segítek), mert van egy - vallásoktól teljesen független - kiforrt, stabil, belső értékrendem, moralitásom és erkölcsösségem, amihez tudok igazodni.
---
"Az evolucióban hívő hívők azt akarják,hogy ők legyenek a világegyetem legértelmesebbjei."
Ezt a kapitális ostobaságot, végtelen általánosítást pedig nem is minősítem inkább.
"az agy neuronhálózatának a manifesztációja"
Figyelj, a te agyadban játszódik le egy ilyen "manifesztáció" először, amikor is elhiszed, hogy a Biblia szavai igazak és a keresztény vallás állításai igazak. Ez az első lépés, abbol következik a többi.
Ha az nem történik meg, akkor egy ugyanolyan szent könyv, mint a többi vallásé, amit nem hiszel el.
Tudom, mert én is hiszek Istenben.
Ha valakinél nincs meg ez az első lépés és döntés, akkor a többi sem következik. Akkor hiába mondod, hogy azért igaz valami, mert benne van a Bibliában. Ez így úgy hangzik, mintha azt mondanád, csak azt az icipicit kell elhinni, hogy "egy az isten Allah, és Mohamed az ő prófétája", és máris üdvözülsz.
Psycho!
Ne próbáld mások gondolatait,döntési mechanizmusait kitalálni,mert borzasztóan tehetségtelen vagy arra! Semmi sem igaz abból,amit állítottál!
1."felhők közt ülő bácsi" elképzelése butább,mint a Mikulásé, meg a repülő szánjáé!
2.A jót a jóért teszem s nem az Istennek való megfelelés vágyából!
3.Ha igaz,-ebben nem vagyok biztos- hogy belső értékrended miatt cselekszel helyesen-ha azt teszed valóban, azt az értékrendet Krisztus követő emberek rendezték rendszerbe.(Ezért más a muszlim,vagy keleti,indián értékrend.)
4.Ha bele gondolnád nem is ostobaság,hogy miért nem hiszik el a legnyilvánvalóbb dolgokat az istentelenek.
Az Isten lélek,akinek nem kell ücsörögnie felhőkön,de jelen van Szentlelke által, a világegyetem minden pontján egyidőben.
"Az evolucióban hívő hívők azt akarják,hogy ők legyenek a világegyetem legértelmesebbjei"
Az evolúció 1859-től nem hit kérdése. A tudományág folyamatosan fejlődik, és tonnányi mennyiségű bizonyíték támasztja alá, amelyek közül némelyeket középiskolásoknak írt biológia tankönyvben is leírnak.
Ezzel szemben a kreacionisták ugyanazokat ismételgetik egyfolytában. Némely érvükre Darwin is reagált a Fajok eredete egy későbbi kiadásában...
#25!
Súlyos tévedésben vagy!
Az evolució tudományosan bizonyíthatatlan!
Bizonygatni hazugságokkal,csúsztatásokkal lehet, de 2 tény-többek között- vitathatatlan:
1. A semmiből csak a semmi jöhetett volna létre.
2.A legbonyolultabb ember által épített laborban sem sikerült életet létrehozni,vagy egy szaporodásra képes új fajt.
Az életnek és a fajoknak az eredete,csak egy Mindenhatónak lehet az alkotása.
A hivatalos tudományos álláspont szerint van evolúció.
- ezért része a biológia képzésnek, még PhD szinten is,
- ezért tanítják rangos külföldi egyetemeken,
- ezért fogadja el a magyar tudományos akadémia is.
A szakmában NINCS bizonytalanság az evolúció
Doktori fokozatot nem adnak baromságokra, márpedig PhD-n találkozik az ember az evolúcióval.
Na most, ha te a hivatalos tudományos álláspontot elveted, és a kreacionistáknak hiszel, az már a te dolgod.
"A semmiből csak a semmi jöhetett volna létre"
Az evolúció semmi ilyet nem mond. Egyébként rendszerint azok tagadják az evolúciót, akik nem ismerik, nem értik.
Te közéjük tartozol, ezzel a kijelentéseddel bizonyítottad.
Nagy értelmű #27!
Hogyan jött létre a semmiből az anyag?
Mojjo!
Nem,azt is Isten (a Valaki) hozta létre. Szeretet energiáját koncentrálva anyaggá sűrítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!