Azért félünk a haláltól, mert valójában tudjuk, hogy a halál után a semmi van?
Van aki azért fél a haláltól, mert tudja, hogy semmivé foszlik a tudata. Van aki azért, mert hite szerint nem jut a mennyországba (Paradicsomba, Walhallába, stb.). És van, aki nem fél tőle, sőt van aki megváltásként gondol rá.
Én nem félek a haláltól, legfeljebb az idejétől és a módjától.
Kérdező!
A tudomány azt mondja "erről", hogy az élőlények az ismeretlentől félnek.
A biztos az, hogy meghalunk. IGEN VALÓSZÍNŰ, hogy utána nem történik semmi.
Amennyiben hitbéli dolgok érdekelnek, azt pedig ne a tudományon kérdezd.
Nem tudjuk valójában, hogy mi van a halál után.
Érdekesebb kérdés, hogy mi volt a születés előtt. Elvileg a semmiből nem tud valami lenni, ez alapján nekem sokkal logikusabb, hogy születésem előtt is éltem valahol, majd a korábbi létezésem végén kerültem a mostaniba. Összességében én hiszek az újjászületésben. Aztán persze lehet, hogy nincs igazam.
A haláltól inkább a veszteség miatt szoktak félni az emberek; elveszted a mostani (komfortos) élethelyzetedet, a szeretteiddel nem fogsz tudni kapcsolatba lépni, stb., illetve nem tudod, hogy hova fogsz utána kerülni (maradva annál a két lehetőségnél, hogy menny vagy pokol). Ez az egy dolog, ami miatt félek egy kicsit a haláltól, de ha volt korábbi életem, akkor abból sem emlékszem semmire, tehát a következő életemben is így lesz, így nem fogom veszteségnek érezni.
"sokkal logikusabb, hogy születésem előtt is"
Ennek nincs köze a logikához!
A születésed előtt az anyagaid léteztek, a szellemed nem, mert az akkor épült fel.
Ugyanígy kérdezheted, hogy ha egy házat építenek, az hol volt 100 évvel előtte? Sehol.
#7, mégis hogyan kell értelmezni azt, hogy "a szellem felépül"? És miből épül fel a szellem?
"Ugyanígy kérdezheted, hogy ha egy házat építenek, az hol volt 100 évvel előtte? Sehol."
Már ne is haragudj, de ez nettó baromság...
"a szellem felépül"
Pont úgy, ahogy írtam. Előtte nem volt semmiféle gondolatod, most meg van.
"És miből épül fel a szellem?"
Bármilyen meglepő: az agysejtek működéséből épül fel.
De ha te ezt nem tudod, akkor még nagyon sokat kell tanulnod. Ez amúgy látszik is a válaszodból.
Mint említettem: most a tudományokon vagyunk! Ha te semmit nem értesz ehhez, akkor mit keresel itt?
#9, miért, te mennyire is értesz hozzá? Hány diplomád is van a témában? Már csak azért is, mert a szellemet kevered a tudattal...
Egyébként a tudomány a lélek létezését nem zárja ki, vagyis az élet lehet több, mint a biológiai folyamatok összessége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!