Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A halál után is tudatunknál...

A halál után is tudatunknál maradunk???

Figyelt kérdés
[link]
júl. 12. 14:01
1 2
 1/15 MDaniel98 ***** válasza:
92%
Filozófiai hajlamtól függ az erre adott válasz.
júl. 12. 14:10
 2/15 anonim ***** válasza:
41%

Nem maradunk a tudatunknál, hisz definícióból eredően a tudatunk megszűnik létezni. Aki mást mond, az hazudik.

Szomorú tény, hogy ezek a hazug férgek közpénzből gyerekeket "oktatnak" az iskolákban és tilos őket nyíltan leszólni. Sajna ez csak amiatt lehetséges, mert sok élő személy is - mint egy agyatlan zombi - öntudat nélkül éli le az életét!

júl. 12. 14:19
 3/15 A kérdező kommentje:
Mindenki abban hisz amiben akar.
júl. 12. 14:27
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Definíció szerint nem. Ami engem illet, én már alvás közben se mindig vagyok a tudatomnál. REM fázisban álmodok, de amúgy azt sem. Ha közben meg találnék halni, akkor csak reggel venném észre, hogy meg vagyok halva? ;)
júl. 12. 14:38
 5/15 anonim ***** válasza:
11%

Kérdező írta:

"Mindenki abban hisz amiben akar."

Válasz:

Ez hazugság! Normális esetben mindenki abban hisz, amiben a körülmények hatására hinni képes - csakis ez az állapot számít erkölcsileg megalapozottnak.

Aki másban "akar" hinni, mint amit valójában hisz, az egy antiszociális és hazug féreg, tehát erős túlzás lenne azt állítani, hogy ez mindenkire igaz!

júl. 12. 14:53
 6/15 A kérdező kommentje:
Legyen meg a te akaratod.
júl. 12. 14:55
 7/15 anonim válasza:
79%
Nem, olyan mintha úgy aludnál örökre, mintha alvás közben nem álmodnál semmit
júl. 12. 15:12
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudjuk, hogy "mi van a halál után", biológiailag azt tudjuk, hogy leállnak az életfunkciók. Hogy egyébként létezik-e a lélek, és a lélek tudja-e érzékelni a világot, arról nincs, és valószínűleg nem is lesz tudományosan tudomásunk.
júl. 12. 15:45
 9/15 A kérdező kommentje:
mert a lélek nem tudományos/természetes.
júl. 12. 15:58
 10/15 anonim ***** válasza:
@9 Akkor a lélek szerinted természetellenes lenne?
júl. 12. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!