Keresztényként bűn ha meleg vagyok?
Hát ott van, hogy melegnek lenni nem bűn.
Egyébként melegnek lenni soha nem volt bűn a kereszténység szerint sem, az inkább egyfajta betegség, genetikai hiba. Csak az a bűn, ha kiéled a meleg vágyaidat.
5-ös!
Lehet, hogy kicsit félreérthető volt, nem úgy értettem, hogy a kereszténység mondja betegségnek, azt csak úgy megjegyeztem.
Kereszténység sose szólt egymàs korlàtlan elfogadàsàról. A kereszténység egy homogén kultúra szigorú szabàlyrendszere volt mindig ami irànymutatást adott arra hogy a tàrsadalmi közösség egyes szinteken hogy éljen együtt és a definiàlt szinteken hogy szeressék egymàst. Azokkal szemben akik ebbe beleférnek persze megbocsàtàst hírdet. De csak akkor ha a rendszerhez komformàlódtak.
Legalàbbis történelmi viszonylatban. Viszont pàr éve a mindenható és mindent tudó isten úgy tudom meggondolta magàt a melegekkel kapcsolatban és megsúgta a pàpànak hogy mostmàr minden tuti.
Mondjuk szr lehet 90-es és 2000-es években elhunyt melegnek lenni és örökké a pokol tüzén égni, míg a 2010-es melegek jézussal partiznak a menyorszàgban.
A Bibliában van valami olyan, hogy az azonos neműek ne feküdjenek össze. És? A melegeket úgyse érdekli. Vagy mégis?!
Na és melyik egyháznál/vallásban nem bűn? Szcientológia? Hitgyüli? Vajon a zsidók, arabok hogyan vélekednek erről? (Csak hogy ne mindig a kereszténység legyen terítéken.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!