Nem vagyok meleg, de elméletileg a kereszténységnek egymás elfogadásáról kéne szólnia, nem a másik ember kirekesztéséről. Ennek ellenére igen, a Biblia bűnnek tekinti.
júl. 9. 10:13
4/82 anonim válasza:
Hát ott van, hogy melegnek lenni nem bűn.
Egyébként melegnek lenni soha nem volt bűn a kereszténység szerint sem, az inkább egyfajta betegség, genetikai hiba. Csak az a bűn, ha kiéled a meleg vágyaidat.
júl. 9. 10:16
5/82 anonim válasza:
4. Nem mond ilyet, hogy genetika meg betegség. Csak a melegség megélését említi mint bűn. Arra a szituációra nincs vonatkozó előírás hogy meleg vagy de nem éled meg. Az sem hogy bun, de az sem hogy erény. Csak a gyakorlással foglalkozik.
júl. 9. 10:22
6/82 anonim válasza:
Keresztenyként kb minden bűn ami szexel kapcsoltaos nem csak az ha leszbi ,bi stb vagy :)
júl. 9. 10:26
7/82 anonim válasza:
5-ös!
Lehet, hogy kicsit félreérthető volt, nem úgy értettem, hogy a kereszténység mondja betegségnek, azt csak úgy megjegyeztem.
júl. 9. 10:26
8/82 anonim válasza:
Kereszténység sose szólt egymàs korlàtlan elfogadàsàról. A kereszténység egy homogén kultúra szigorú szabàlyrendszere volt mindig ami irànymutatást adott arra hogy a tàrsadalmi közösség egyes szinteken hogy éljen együtt és a definiàlt szinteken hogy szeressék egymàst. Azokkal szemben akik ebbe beleférnek persze megbocsàtàst hírdet. De csak akkor ha a rendszerhez komformàlódtak.
Legalàbbis történelmi viszonylatban. Viszont pàr éve a mindenható és mindent tudó isten úgy tudom meggondolta magàt a melegekkel kapcsolatban és megsúgta a pàpànak hogy mostmàr minden tuti.
Mondjuk szr lehet 90-es és 2000-es években elhunyt melegnek lenni és örökké a pokol tüzén égni, míg a 2010-es melegek jézussal partiznak a menyorszàgban.
júl. 9. 10:37
9/82 anonim válasza:
A Bibliában van valami olyan, hogy az azonos neműek ne feküdjenek össze. És? A melegeket úgyse érdekli. Vagy mégis?!
Na és melyik egyháznál/vallásban nem bűn? Szcientológia? Hitgyüli? Vajon a zsidók, arabok hogyan vélekednek erről? (Csak hogy ne mindig a kereszténység legyen terítéken.)
júl. 9. 10:38
10/82 anonim válasza:
8. Nagyon jók az észrevételeid, az utolsó mondatodat olvasva jót nevettem. Jobban belegondolva tényleg nem az elfogadásról szól - konkrétan az üdvtanból rekesztenek ki, ha nem mondod fel a kötelező dogmát. Lehetsz becsületes, jó fej, légynek sem ártó ember, de ha nem megyek el szentelt vízzel locsolkodni meg énekelgetni a hívekkel, akkor a halál után nekem nagyon-nagyon rossz lesz? Ugyanez a melegséggel. Kinek ártanak a melegek? Vagy hogyan oldhatóak fel ezek a logikai ellentétek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!