Hogyan magyarázod el a teremtést óvodás korú gyermeknek?
Kisfiam jár az oviban hittanra, viszont elég sok ismeretterjesztő filmet is nézünk.
Mostamában foglalkoztatja, hogy Isten volt előbb és a teremtéstörténet, vagy az ősrobbanás, evolució, dínók?
Meg vagyunk keresztelve, de altívan nem tartom magunkat vallásosnak, templomba sem járunk. Ha esetleg találkoztatok ilyen kérdéssel az apróságoktól, hogyan érdemes ezt megválaszolni? Számomra a teremtéstörténet egy mese, de ha ezt erősítem benne, sok értelme nincs hittanra járni, elég vaskalapos, aki tartja.
Ti miket válaszoltatom erre a kérdésre? Merről érdemes közelíteni?
"De szó szerint kell venni."
Nem, nem kell szó szerint venni. Egy óvodásról beszélünk, akinek a családja amúgy nem vallásos. Mondjuk nem nagyon értem apuka miért erőlteti így a hittant... Az én gyerekem járt anno- azért, mert járni akart: rajzolgattak hittan foglalkozason meg "mesét", gyerek Bibliat olvastak. Jómagam mondjuk úgy a magam módján hívő vagyok, de nem vallásos, nem járok templomba és nem érdekel ki mit gondol az en hitemrol, mondjuk még se osztom mással, magánügy
Az egyház pár éve már elfogadja az evolúciót.
Szerintem lehetsz őszinte: nem tudunk biztosat: az emberek nagy része szerint teremtés történt, mások szerint magától jött létre. Mindenképp egy csoda. Vagy ez már nyomasztó bizonytalanság egy ovisnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!