Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segítség! Hogyan tudnám...

Segítség! Hogyan tudnám “kiszabadítani” a barátnőmet a Jehova tanúi szektából? A többi lent..

Figyelt kérdés
Pontosítok. Már nem volt tanú, amikor összejöttünk sem, de viszont nagyon szeretne visszatérni közéjük, mivel a családja és “barátjai” nagy része is az és mióta együtt vagyunk nem beszélhet velük. Ez neki természetesen nagyon fáj és én is sajnálom emiatt. Lehet önző vagyok, de én nem szeretném, ha egy ilyen agymosott banda közé tartozna.. tudom, h kb lehetetlen, de legszívesebben az anyósomékat is észhez teríteném.

febr. 4. 10:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
82%

1. Azt mondják rá, hogy általuk nem ismert időben és személyek meghamisították az Újszövetséget, persze csak ebben a tekintetben, semmi másban nem, s kivették belőle. Ők ide is visszatették. Bár mondanak ennél hajmeresztőbbeket is. Én például megkérdeztem, hogy az Ószövetségben több száz helyen miért cserélték fel az eredetileg ott lévő Elohím nevet Jehovára. A kérdést se értették meg.

2. Eredetileg 1914-re világvégét vártak, mivel nem jött el, kicsit módosítani kellett a jóslaton. A téves számításuk itt van:

[link]

Azért téves, mert az ott lévő dátumok tévesek, méghozzá pár évtizednyi tévedés van bennük. Amikor ezt mondod neki, úgy tesznek, mintha nem hallanák meg, gondolom erre idomították őket a tanítványképző turnuson.

febr. 5. 16:42
 52/64 anonim ***** válasza:
88%

49. vagyok. Én értem, hogy mindenre van egy beseggelt válaszuk, de egy belső kattogást elindíthat bennük, ha arra motiválod, hogy gondolkodjanak rajta és megpróbáljanak meggyőzni egy külsős személyt (és egyidejűleg magukat is).

Ha a minimumnál több időt eltölt az ember ilyen kérdésekkel, előbb-utóbb kieshetnek a csontvázak.

febr. 5. 16:47
 53/64 anonim ***** válasza:
27%

Bocsánat, de nagyon naiv vagy :D

Én az Elohím, Jahve (Jehova) név kapcsán próbáltam, de vagy úgy tesznek, mintha nem értenék, vagy tényleg ennyire buták és nem értik.

febr. 5. 16:53
 54/64 anonim ***** válasza:
72%

Úgy látszik, nem olvastad el, amit írtam.

Én is benne voltam a vallásban, így neveltek születésemtől fogva, mégis gondolkodtam ezeken a kérdéseken. Aztán eljöttem.

Azért, mert beszéltél 2-3 tanúval, még ne hidd azt, hogy az összeset ismered.

febr. 5. 16:58
 55/64 anonim ***** válasza:
68%

54# Mondjuk, ha most egynek sikerül kijönni akkor is megéri, legalább annak az egynek.

Amúgy meg a tanításaikkal van eleve baj, csecsemő kornál tuti nem tudnak tovább jutni.

Isten országában meg szellemi harc megy... Szellemi èrettség kell hozzá.

febr. 5. 17:10
 56/64 anonim válasza:
87%
Remélem sikerül🤞 25 éve egy kolléganőm férje felakasztotta magát miattuk...
febr. 5. 20:45
 57/64 anonim ***** válasza:
55%

Szekták jellemzői a címkézés

[link]

febr. 6. 10:38
 58/64 anonim ***** válasza:
76%

Aki nem vallásos az nyílván nem érti meg ezt az egészet

Olyan mintha csodálkoznál hogy anyád sír amiért nem vagy hajlandó kijönni egy égő házból.

febr. 6. 18:10
 59/64 Pupusz ***** válasza:
72%

Van fent egy videósorozat róluk olyantól, aki benne volt. Ha ezt végignézeted vele, tutira kiábrándul belőlük. Az első rész:

https://www.youtube.com/watch?v=G8RbTaWlMWU

febr. 27. 15:05
 60/64 anonim ***** válasza:
12%

@56

Dehogy miattuk.

Sokkal inkább saját maga miatt.

ápr. 2. 02:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!