Segítség! Hogyan tudnám “kiszabadítani” a barátnőmet a Jehova tanúi szektából? A többi lent..
1. Azt mondják rá, hogy általuk nem ismert időben és személyek meghamisították az Újszövetséget, persze csak ebben a tekintetben, semmi másban nem, s kivették belőle. Ők ide is visszatették. Bár mondanak ennél hajmeresztőbbeket is. Én például megkérdeztem, hogy az Ószövetségben több száz helyen miért cserélték fel az eredetileg ott lévő Elohím nevet Jehovára. A kérdést se értették meg.
2. Eredetileg 1914-re világvégét vártak, mivel nem jött el, kicsit módosítani kellett a jóslaton. A téves számításuk itt van:
Azért téves, mert az ott lévő dátumok tévesek, méghozzá pár évtizednyi tévedés van bennük. Amikor ezt mondod neki, úgy tesznek, mintha nem hallanák meg, gondolom erre idomították őket a tanítványképző turnuson.
49. vagyok. Én értem, hogy mindenre van egy beseggelt válaszuk, de egy belső kattogást elindíthat bennük, ha arra motiválod, hogy gondolkodjanak rajta és megpróbáljanak meggyőzni egy külsős személyt (és egyidejűleg magukat is).
Ha a minimumnál több időt eltölt az ember ilyen kérdésekkel, előbb-utóbb kieshetnek a csontvázak.
Bocsánat, de nagyon naiv vagy :D
Én az Elohím, Jahve (Jehova) név kapcsán próbáltam, de vagy úgy tesznek, mintha nem értenék, vagy tényleg ennyire buták és nem értik.
Úgy látszik, nem olvastad el, amit írtam.
Én is benne voltam a vallásban, így neveltek születésemtől fogva, mégis gondolkodtam ezeken a kérdéseken. Aztán eljöttem.
Azért, mert beszéltél 2-3 tanúval, még ne hidd azt, hogy az összeset ismered.
54# Mondjuk, ha most egynek sikerül kijönni akkor is megéri, legalább annak az egynek.
Amúgy meg a tanításaikkal van eleve baj, csecsemő kornál tuti nem tudnak tovább jutni.
Isten országában meg szellemi harc megy... Szellemi èrettség kell hozzá.
Aki nem vallásos az nyílván nem érti meg ezt az egészet
Olyan mintha csodálkoznál hogy anyád sír amiért nem vagy hajlandó kijönni egy égő házból.
Van fent egy videósorozat róluk olyantól, aki benne volt. Ha ezt végignézeted vele, tutira kiábrándul belőlük. Az első rész:
@56
Dehogy miattuk.
Sokkal inkább saját maga miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!