Segítség! Hogyan tudnám “kiszabadítani” a barátnőmet a Jehova tanúi szektából? A többi lent..
#7 😥
2Tesszalonika 2:9–12
"Sátán műve az, hogy a törvénytelenség embere megjelenik, mindenféle hatalmas tettet, hazug jeleket meg csodákat tesz, és mindenféle igazságtalan módszerrel megtéveszti azokat, akik elvesznek. A haláluk az ára annak, hogy nem fogadták el és nem szerették meg az igazságot, ami által megmenekülhetnének. Ezért engedi meg Isten, hogy egy megtévesztő befolyás félrevezesse őket, és elhiggyék a hazugságot, és így mindannyiukat megítéljék, amiért nem hittek az igazságban, hanem az igazságtalanságban lelték a kedvüket."
Máté 5:11,12
"Boldogok vagytok, amikor miattam gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak rólatok. Örüljetek, és legyetek végtelenül boldogok, mivel nagy a ti jutalmatok az égben, hiszen így üldözték korábban a prófétákat is."
Nekem 4 évbe telt, amire kilépett a vőlegényem. Nagyon nehéz. Elhitetik velük, hogy Istent hagyják el, ha kilépnek.
Konkrétan kémkedtek utánun a házánál, hogy ott élwk házasság nélkül.
Sokat imádkoztam Istenhez, hogy nyissa fel a szemét.
Elkezdett kételkedni a tanaikban!
Imádkozz érte!
Istent nem lehet becsapni, és az esetetek is azt bizonyítja, Istennek mindig igaza van. A tanácsa időtálló, és mindig igaz, a vőlegényeddel kapcsolatosan is.
„Ne engedjétek magatokat félrevezetni. A rossz társaságok megrontanak hasznos szokásokat” 1Korinthus 15:33 A tanács lényege azokat a gyülekezettel kapcsolatban álló személyeket érintette, akik ellenkező nézetet vallottak, mint a krisztusi tanítás.
Egy embert el lehet téríteni Istentől, de az, hosszú távon nem válik az egyén javára. Erre mutat rá Pál, A Galáciaiaknak írott levelében (6:7-9) "Ne vezessenek félre titeket: Istent nem lehet becsapni. Mert amit vet az ember, azt fogja aratni is. Aki a testével összhangban vet, romlást fog aratni a testéből, aki viszont a szellemmel összhangban vet, örök életet fog aratni a szellemből. Így hát ne hagyjunk fel annak cselekvésével, ami jó, mert a megfelelő időben aratunk, ha nem fáradunk ki"
"Elkezdett kételkedni a tanaikban!" - amit a gyülekezetben tanult, az az Isten "tanai", tehát Isten tanítását vetette el, hiszen hetente tapasztalom, a gyülekezetben a fő taneszközünk a Biblia amely erősíti a Teremtőbe vetett hitünket.
Én arról írtam Neked, amit ismerek, tapasztalok. De te arról írtál, amiről nincsen fogalmad.
Mindenesetre a gyógyulások és a nyelveken szólásokat úgy tanítják, hogy elmúltak.
Neked kedves Zitus, mit mutat az Úr erről.
Ez még hagyján, de Jézust sem lehet imádni....
"Mindenesetre a gyógyulások és a nyelveken szólásokat úgy tanítják, hogy elmúltak." Mi elhisszük azt, amit a Biblia tanít erről. De írhatnám azt is, INKÁBB Istennek hiszünk, mint emberi hagyományoknak.
1Korintusz 13:8
"A szeretet soha nem múlik el. De a prófétálás vagy a nyelveken szólás ajándéka, és az, hogy valaki csoda útján ismeretet kap, meg fog szűnni."
De miért szűnt meg a nyelveken szólás és a többi szellemtől kapott képesség már az első században?
Az apostolok, hogy bizonyítsák, igaz a tanúságuk, továbbra is csodákat hajtottak végre annak a hatalomnak köszönhetően, mellyel még korábban Jézus ruházta fel őket, illetve a szellem más ajándékainak köszönhetően, melyeket pünkösdkor kaptak meg, ahogyan erről többek között a Cselekedetek 5:12; és a 9:36–40 ír.
Más személyek is megkapták a szellem természetfölötti ajándékait, ám a beszámolókból az derül ki, hogy ez csak akkor történt meg, ha jelen volt egy vagy több apostol, illetve ha rájuk tették az apostolok a kezüket. Itt olvashatsz utána: Cselekedetek 2:1, 4, 14; 8:14–18; 10:44; 19:6.
Tehát csak az apostolok tudtak átadni másoknak természetfölötti ajándékokat. Így amikor az apostolok, illetve azok, akik ezeket az ajándékokat megkapták, meghaltak, az ajándékok is megszűntek.
"Az azért vicces, hogy Jézus maga sosem őrjöngött úgy, mint egy eszelős... ....Különös, hogy mégsem rángatózott meg nyáladzott, nem?" - talán azt még hozzá írhattad volna, "ahogyan azt ma egyesek teszik"
16# Engem az Úr olyan közösségekbe vitt, ahol nem így magyarázták az Ígéjét Istenünknek.
Sőt vágytam is nyelveken szólni.
Egy evangélizációs alkalmon meg is kaptam. 22 éve.
Szeretek így imádkozni Istenhez, a bennem lakozást nyert Szent Szellem csak jobban tudja hogyan kell kérni, hogy meg is kapjam...ezen felül az ördög nem érti.
A gyógyulást meg saját egészségemben tapasztaltam meg
Imádkoztak értem, másnap ugrált bennem a belső emberem, hogy meggyógyultam .
Azóta sem járok orvosokhoz, gyógyszertárba ....
Sőt általam is gyógyított az Úr.
Megjegyzem, ahol lakom vannak jó közösségek, ahol Jézus nevében összejönnek.
A Jehova tanúival csak utcán szoktam beszélgetni és nem tudnak mit kezdeni, hogy csak Jézusról beszélek Nekik, inkább elhatárolódnak tőlem. Van kivétel is hála Istennek.
Pedig egymás hite által épülnénk, nemde ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!