Segítség! Hogyan tudnám “kiszabadítani” a barátnőmet a Jehova tanúi szektából? A többi lent..
38
A Te ill. a Jehova tanúk tanítása téves.
Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.
Ha kinyitod a Bibliádat és a Lélek azt az Igét világítja meg, hogy ne tiltsd a nyelveken szólás ajándékát, akkor ki vagy Te, hogy tiltod.
El kezded Neki magyarázni, hogy ezt emberek így tanították.
Én mondom Nektek, hogy nem a tiszta, Mennyből jövő örök élet forrását isszátok.
A Szent Szellem ma is a Biblia szerint működik.
Ahhoz, hogy megértsd kell a kapcsolat az Úr Jézus Krisztussal.
Ma is történnek gyógyulások hívők által.
Jehova tanúit nem követik ilyen jelek sem.
42
Hogy nem érted azt, amit írok?
Felőlem szólj nyelveken...
Kedves SIDLER22!
Köszönöm a kiegészítést! Jókat írsz, jobban megfogalmazva, mint jómagam tudnám.
Kedves Jehova tanúja (anonim, rengeteg választ írt, nem tudok emiatt számot írni)!
A nyelveken szólás (= glosszolália; sok katolikus karizmatikus közösségben hallottam nyelveken imádkozásnak nevezve, magam ezt preferálom, találóbb név) a Szentlélek egyik, szerintem legmisztikusabb, karizmája; és nem tűnt el. Mit mondott az Úr Krisztus? “Akik hisznek, azokat ezek a jelek fogják kísérni: Nevemben ördögöt űznek, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik, ha pedig betegekre teszik a kezüket, azok meggyógyulnak." (Mk 16, 17), és “Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz” (Jn 14, 12). Tagadnád az Isten szavát? Nem mondja az Isten, hogy ezek az apostolok halálával megszűnnének.
A nyelvek adománya azt jelenti, hogy a Szentlélek által, emberek számára érthetetlen “nyelven” az Örökkévaló Istent dicsőíted. Ez NEM AZONOS a hitgyülis extázisban halandzsázással, és Szent Péter pünkösdi beszédében megnyilvánult kegyelmi adománnyal.
“ Aki ugyanis az elragadtatás nyelvén szól, nem emberekhez beszél, hanem az Istenhez. Senki sem érti, hiszen a Lélektől indíttatva titokzatos dolgokat mond.” (1Kor 14, 2)
“Aki az elragadtatás nyelvén szól, csak a maga lelki épülését szolgálja, aki azonban prófétál, az Egyházat építi vele.” (1Kor 14, 4)
A Szentírás is ezt támasztja alá.
A Szentírásban csak azt látom, hogy a karizmák Krisztus második eljövetelekor szűnnek meg, hisz’ akkor érkezik el a tökéletes.
“S a szeretet nem szűnik meg soha. A prófétálás végetér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik. Most megismerésünk csak töredékes, és töredékes a prófétálásunk is. Ha azonban elérkezik a tökéletes, ami töredékes, az véget ér.” (1Kor 13, 8)
"és mióta együtt vagyunk nem beszélhet velük"
Aki itt a Jehova Tanúi Gyülekezet tagja, leírná, hogy mi ennek az oka?
Milyen esetekben elvárás a tanúkkal szemben, hogy ne tartsák a kapcsolatot a családtagjaikkal?
Köszönöm, ha valaki megteszi, hogy leírja ezt.
Hát ezt nem biztos, hogy le fogják írni, de akkor, amikor valaki kilép a szektából, s így hitehagyott lesz. Ha egy családtag eleve nem volt tag, akkor nem nagyon befolyásolja a kapcsolatot.
Kérdező!
Azzal nagyon egyetértek, aki még talán az első oldalon írta, hogy ha elkezdesz negatívan beszélni a tanúkról, meg a tanításokról, az ellentétes hatást válthat ki.
Esetleg egy olyat próbálhatnál meg, hogy úgy csinálsz, mint akit érdekel, kérdezgeted a barátnődet. Nem kötekedő módon kérdezz bele morális kérdésekbe (pont a kiközösítés, a vérkérdés, a politikai semlegesség, melegkérdés egy jó téma szerintem, mert ezekkel a szíve mélyen kevés ember ért egyet). Olyan kérdéseket feszegess, amik gondolkodásra sarkallják és közelebb hozzák a saját (NEM TANÚ, HANEM BELSŐ) lelkiismeretéhez.
Pl. őszintén kérdezd meg, hogy szerinte Jehova tényleg olyan rossznak tartja a kapcsolatotokat? Szerető Istenként támogatnia kéne a szerető kapcsolatokat, nem?
Vagy el tudná képzelni, hogy Jehova haragszik egy kisgyerekre, aki szülinapozik a barátaival?
Én valami ilyen módon tértem magamhoz kb. 20 év után. A párom nem volt tanú, és nagyon türelmesen járt velem a gyülekezetbe úgy, hogy nem hitt az egészben. Utána mindig kiveséztük a hallottakat, őszintén beszéltünk a véleményünkről, érzéseinkről, és egyszer már betelt a pohár, annyi minden jött felszínre, amivel nem értettem egyet.
Ez mondjuk személyfüggő, hogy mennyire működik, de te ismered a legjobban a barátnődet.
46-nak:
Akkor elvárás, ha az illető már korábban meg volt keresztelve, majd valamilyen szabályt megszegett és kiközösítik. Ha nem keresztelkedett meg, akkor tarthatják a kapcsolatot. Velem is tartja a családom.
Ha valakinek van ideje, és szeretne csámcsogni a kiközösítés témán, az alábbi videó sokat elmond a tanúk hozzáállásáról:
https://www.youtube.com/watch?v=B6oJj7huPsU&ab_channel=JWTho..
Van még két szemnyitogató téma ötletem, ha érdekel kérdező, rám legalábbis nagy hatással volt:
1. Az Újszövetségben eredetileg nem volt benne a Jehova név, és Jézus sosem nevezte Istent Jehovának.
2. Mi alapján találták ki a tanúk az 1914-et? Miért pont azokból a Bibliaversekből válogatták össze a számokat? És egyébként is, egy történelmileg helytelen dátum a számítás kiinduló pontja.
Bocsánat, belelkesültem!
49#
A megtévesztés szellemének adásával sikerülhetett.
Ők nem imádhatják Jézust, az Igazságot...
2 Tesszalonika 2:11
Mivel azonban nem az igazságot szerették, Isten megengedte, hogy a megtévesztés és hazugság ereje uralkodjon rajtuk, és hogy elhiggyék a hazugságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!