Segítség! Hogyan tudnám “kiszabadítani” a barátnőmet a Jehova tanúi szektából? A többi lent..
29
Már ne haragudj, de olvasd már el mégegyszer, mit mondtak a különböző nemezetekből jött emberek:
"a saját nyelvünkön halljuk őket beszélni"
A különböző nemeztiségű, és nyelvű emberek mondták melgelpődve, akik épen ott tartózkodtak.
Mit jelent, hogy a "saját nyelvünkön"?
Azt, hogy a Héberek, görögül, olaszul, arabul, stb kezdtek el beszélni.
Vagy is, nem egy nyelven, hanem az ott tartózkodók anyanyelvén szóltak, akár 8 féle, akár 100 féle is volt.
Péter pedig azt magyarázta, ha kellett 8 nyelven, hogy az a csoda, miért történik, hogy az ott tartozkodó más nemzetiségű és nyelvű emberek, miért hallják a saját anyanyelvükön a Hébereket beszélni, mikor azt nem is tanulták.
Nincs itt semmiféle cáfolat.
29 #
1 Korintusi 14:4
Aki a nyelveken szólás ajándékát használja, szellemileg erősíti és építi saját magát. Aki azonban a prófétálás ajándékával szolgál, az a gyülekezetet építi.
1 Korintusi 14:18
Hálát adok Istennek, hogy a nyelveken szólás ajándéka bennem jobban működik, mint bárkinél közületek.
1 Korintusi 14:39
Tehát, testvéreim, teljes szívvel kívánjátok a prófétálás ajándékát, de ne tiltsátok vagy akadályozzátok a nyelveken szólás ajándékát se!
Az utolsó Ige egyértelmű, nem ?
Ha megismertétek volna személyesen Jézus Krisztust, akkor Őt kérdezgetnétek.
Én mindig Őt kérdezgetem és Ő válaszol.
2 Korintusi 3:6
Igen, ő tett alkalmassá minket, hogy az Új Szövetség szolgái legyünk — vagyis a Szent Szellemet szolgáljuk, nem pedig a Törvény betűjét! Az írott Törvény ugyanis megöl, a Szent Szellem pedig életet ad.
22-es
“Sem engem, sem másokat nem tettek tönkre anyagilag, sem a családomtól nem fosztottak meg, pedig egyedül Én vagyok Tanú a rokonaim között.“
Lehet nem tettek tönkre anyagilag, sőt még segítenek is a rászorulóknak, de attól még a felső vezetőiteknek a saját időtöket és energiátokat rááldozva kötelező szolgálati idő alatt újabb követőket toboroztok és marketingelitek a szektát, ami nekik = pénz.
És mielőtt nekem állsz más vallásokra mutogatva mondogatni, hogy de a katólikusok is a pénzre mennek (ami igaz is), kiveszem ezt a fegyvert a kezedből és elmondom, h attól még nem lesz a szektád kevésbé bűnös, mert mások is ezt csinálják. Ha pedig nem tudod hogyan csinálnak a szektád vezetői pénzt ebből, akkor nézz utána a tényeknek az interneten.
“Azonban a Vádak amikkel illetnek bennünket, az azoknak a felnagyított ellenséges propagandája, akik valamilyen bűnt elkövetve kerültek ki a gyülekezetből, vagy a más vallásúak hazugságai, akiket az egyházak bújtattak fel.”
Én nem vagyok semmilyen vallás tagja, csupán csak egy racionális kívülálló, akinek az agyát nem homályosítja el a “testvérei” tévtanai és passzív agresszív viselkedése. Kiváló manipulátorok azt meg kell hagyni.
“ Az tény és való, hogy akik ide járnak tökéletlen emberek, akiknek vannak hiányosságaik, tévedéseik. ”
Ti is tökéletlen emberek vagytok és a vezetőitek is. Vagy talán tévedek? Akkor miért nyeltek be tőlük mindent a kételkedés halvány szikráját sem mutatva?
“ Senki nem mondta, hogy az itt szolgáló felvigyázók, hibátlan, tökéletlen emberek, nem is lehetnének, senki sem az jelenleg még.”
Itt pár sorral lejjebb konkrétan pont egyet is értesz azzal, amit az imént leírtam.
“ A 32 év alatt semmilyen olyan tapasztalatom nem volt, amiért az kellene mondanom, hogy Jehova Tanúi aljas manipulatív, kegyetlen, megátalkodott szekta tagok.”
Én sem az átlag tanukról beszélek, hisz közülük a legtöbb ember jóindulatú rendes embernek mondható, akik sajnos megvannak vezetve a vezető testület által. Pénztermelő, mosolygó, reménykedő, megvezetett emberek.
28-as mi volt téves abban amit írtam?
Talán nem szoktátok elrángatni vagy szankcionálni a gyereket ha nem akar gyülibe menni?
Vagy nem szoktatok instant elfordulni a kiközösítettektől?
Mi volt neked az ami annyira téves volt benne?
Esetleg a tanaitokkal nem arra akarjátok vezetni az embert, hogy megszakítson világi kapcsolatokat és ne tartson ünnepeket? Akkor miért cselekszik így a Tanúk 100%-a?
Minden Tanú félreérti az üzenetet?
Kérdező!
Ha szeretünk valakit és komolyan gondoljuk a párkapcsolatot, akkor hajlandók vagyunk áldozatokat hozni.
Ha szeretünk valakit, akkor nem azt akarjuk, hogy nekünk legyen jó, hanem azt, hogy annak legyen jó, akit szeretünk.
Egy épkézláb megoldást látok a problémádra: Ideje lenne felnőni és férfiként viselkedni. Ez pedig barátom, nem azt jelenti, hogy a férfinak mindig igaza van. nem. Nem a középkorban élünk. Ez azt jelenti, hogy a férfi áldozatot hoz a szeretetéért.
Esetedben tehát el kellene fogadni, hogy a barátnődnek fontos a hit. Még ha te nem is értesz egyet vele, akkor is, ha párodként szereted, akkor vele tartasz a hit útján. Ha ez nem megy, akkor nem vagytok egymáshoz valók. Ha pedig megy, akkor elfogadod és férfi módjára lebírod ezt a Jehova hegyet. Nincs szex és csók a házasságig, aztán pedig jöhet a gyermekáldás. És örökké együtt, míg a halál el nem választ, ásó, kapa, nagyharang, miegymás.
Vagy ez az út, vagy előbb vagy utóbb szakítás. Mert, ha a barátnődnek fontos a hit, akkor melletted szenvedne, ha nem tartasz vele. Legalább részben. Egyébként pedig nem olyan nehéz elfogadni Isten létezését. Megtalálni az életünkben melósabb. De , aki keres, az talál.
Az, amit te szeretnél elérni, az egy se veled -se nélküled kapcsolathoz fog elvezetni, amiben mindenki szenved lelkileg. Az, amit te szeretnél, lehetetlen. Most már nem a saját pályádon játszol kisfiam a barátnőddel, hanem mivel az asszonyt hívja az Úr, így Jézus pályáján játszol. Ez van. Istennel nem tudsz versenyezni, hanem elfogadni, hogy van egy nálad hatalmasabb erő, aki vonzza az asszonyt. Ha pedig a lány vonz tégedet, akkor így is úgy is vele mész. És bárány leszel te is, Isten kis báránykája, akit Jézus füves legelőkre terelget. Téged és az asszonyt. A két kisy bárányt. És érezni fogod bro, hogy Isten téged is szeret és nem olyan bírka vagy, akit levágni akar és megenni, hanem olyan, aki bírkanyírásra megy.
Na de én nem vagyok Jehovista, nem az én dolgom. De sok választásod nincsen. Más megoldás nincs, ha pedig ennyi áldozatot sem vagy hajlandó meghozni, akkor mit akarsz a csajtól? Férfi vagy vagy kisgyerek?
A szent írás pedig ezt mondja:
"Abban az időben történt, hogy odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: „Ki a legnagyobb a mennyek országában?” Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki befogad egy ilyen gyereket a nevemben, engem fogad be. De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik hisznek bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék." (Máté 18:1-6)
Ezt pedig én mondom: Jobb, ha az asszonnyal nyer meg magának az Úr téged, mint ha az egész családodat kellene elengedned később, mert lázadozol Isten ellen. Én már csak tudom, elengedtem őket.
36-os
Én nem lázadozok Isten ellen :D
Aki hinni akar higgyen, tiszteletben tartom. Nekem konkrétan az ilyen és ehhez hasonló agymosó szektákkal van bajom
32
Sajnos félremagyarázod azt amit irtam.
Senki nem mondta, hogy az első keresztények idejében tilos volt, vagy nem lehetett nyelveken szólni, hiszen Isten ajándéka volt arra az időre.
A Biblia idézetek erről szólnak.
Én pedig arról beszélek, hogy ez megszünt, az utolsó apostol halálával.
Amint írtam, ez Jézus pályája. Isten pályája. Valamiért úgy tetszett az Úrnak, hogy a Jehovák legyenek a világban és terjesszék az igét. Lehet, hogy az ő igazságuk közelebb áll a valósághoz, mint mások igazsága.
A lényeg, hogy ha egy Jehovás lányt szeretsz, akkor sok választásod nincsen, legfeljebb hamis intéző módjára eljárva segíted elsikkasztani mások adósságát Istennél.
"Az úr dicsérte a mihaszna intézőt, hogy okosan járt el. – Igen, a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál." (Lukács 16:8)
"miért nyeltek be tőlük mindent a kételkedés halvány szikráját sem mutatva?"
Mert nincs olyan ok. Semmi olyan nem történik ami kételkedésre adna okot.
Ezt más vallások megvizsgálása után nem mondhatom el. Voltam Én református, katolikus tanításban. Utána néztem a Biblia próféciák alapján még az afrikai törzsi vallásoknak, vagy a különböző zeneknek, taoizmusoknak is.
Evvel az erővel, Krisztus is kételkedhetett volna a tökéletlen választottaiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!