Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha más emberek nem szeretnek...

Ha más emberek nem szeretnek engem, vagy le se ejtenek, én meg már nagyon belefáradtam, hogy adjak, vagy bízzak, akkor hogy lehet ebből kimászni?

Figyelt kérdés

2023. nov. 18. 00:18
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

ma 11:41

Keresztény lelkigondozók is vannak bőven, ez megint nem vallásfüggő.

Hiába unalmas neked a terápaiajánlás, a mentális problémákon ők tudnak hatékonyan segíteni, ezért tanulták ezt sok éven keresztül.

Az nem unalmas, amikor szájhigiénés problémákkal fogorvost ajánlgatnak? :)

2023. nov. 18. 14:13
 12/45 A kérdező kommentje:
#9 Te érted, miről beszélek.
2023. nov. 18. 14:58
 13/45 anonim ***** válasza:

9-es vagyok,megértelek ,mert hasonló problémával küzdök sajnos! Keresem az utam, nem értek dolgokat, és persze vannak azok a hullámvölgyek,amikor nagyon nehez ezeken a lelki dolgokon túllendulni!

Rám azt szoktak mondani,hogy túlérzékeny vagyok...lehet...nem tudom.. de sokkal jobb lenne egy olyan világ ahol szeretet van,és nem kell külön kérni senkitől sem :/

2023. nov. 18. 17:46
 14/45 A kérdező kommentje:
#13 Aki azt mondja valakinek, hogy túlérzékeny, annak kevés az empátiája. Ha valami lelkileg rosszul esik, bánt, az úgy is van, ezt nem lenne szabad kétségbe vonni.
2023. nov. 18. 18:17
 15/45 anonim ***** válasza:

Sajnos nem értik meg! Úgy látszik nekünk magas az érzelmi inteligenciánk , de ezt nem mindneki érti és nem mindenkit érdekel!

Ha szeretnél beszélgetni nyugodtan írhatsz üzenetet , a 7es, 9es és a 13as válaszoló is én voltam!

2023. nov. 18. 23:38
 16/45 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A #8 kommentedből azt veszem ki, hogy nem vagy biztos benne, hogy keresztény vagy-e, sőt az "annak kellene lennem" tagmondat arra utal, hogy nem tartod magad kereszténynek. Szóval lehet, hogy ezt kellene először tisztázni, hogy ha valaki keresztény (Jézus követője), akkor ez mivel jár. Vagyis mit ígért Jézus a követőinek, és mit nem.

Talán olyasmit vársz Istentől/Jézustól, amit nem ígért, vagy legalábbis nem teljesen úgy ígért, ahogyan te gondolod. Mert Jézus nem ígérte, hogy az "emberek" szeretni fogják az ő követőit, vagy hogy az "emberek" viszonozni fogják a szeretetedet vagy az adakozásodat. Mármint úgy általában az emberek. Azt ígérte, hogy az ő valódi, hiteles követői, a valódi keresztények, vagyis a valódi tanítványai (azok, akik hajlandók feladni bármit, amit Jézus kér tőlük, és arra törekszenek, hogy úgy éljenek, mint Jézus) őszintén szeretni fogják egymást, de a "világ" úgy ÁLTALÁBAN ellenségesen fog bánni az Ő követőivel, lásd Mk 10:28-30. Ennek az ellenségességnek egyfajta passzív agresszív megnyilvánulása hálátlanság és a közöny, amit te is leírsz, mint tapasztalatot.

Szóval ha valamely keresztény közösségekben jártál, és nem láttad köztük az őszinte és odaadó szeretet, akkor ott álkeresztények voltak (legalábbis többségben).

Jézus tanítványainak az egymás odaadó szeretetén kívül a másik legalapvetőbb tulajdonsága, hogy Istent is minden téren odaadóan szeretik. Ennek egyik gyakorlati megnyilvánulása a rendszeres, napi kapcsolat az Atyával (ima, bibliaolvasás, időnként böjtölés). Miden jó és tökéletes ajándék Istentől jön, mi csak megosztjuk továbbadjuk másoknak, ami tőle kapunk. Ha nincs Istennel egy szoros napi kapcsolatunk, akkor a vége az, hogy kimerülünk, és feladjuk, amit a kiéégés szóval is szoktak jellemezni. Veled valószíanűleg ez történt.

Szóval azt tudom felajánlani, hogy a mi egyházunkból segítünk megismerkedned a valódi kereszténységgel, ha akarod. Minden egyház tökéletlen, bűnös emberekből áll, az is, amelybe én szoktam járni. Nem azt ígérem, hogy tökéletesen szerető egyházat találsz, hanem azt, hogy tökéletesen szerető Istent, akinek a szeretetében élve nem fogja tudni a világ gonoszsága vagy hidegsége kiölni belőled a hitet, reményt, szeretetet, még akkor sem, ha esetleg az egész egyházat, amelynek a tagja leszel (akár a miénk, akár másik), meg fogja fertőzni a világiasság.

Szóval elvesztetted a bizalmadat az emberekben? Ezzel nincs baj, hiszen a Biblia is azt javasolja, hogy ne vessük a bizalmunkat bizonytalan dolgokba, például, hogy ne bízzunk az emberekben (Ézs 2:22).

De hadd hívjalak el arra, hogy kutasd a Bibliát, és ismerd meg Isten a Biblián keresztül, és benne viszont bízzál minden körülmények között, mert ő ezt ígéri az Ézs 40:29-31-ben: "Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el."

Mint ahogy írtam, szívesen segítünk én és mások is az egyházunkból, hogy jobban megismerd Jézus Istenét és Aytját, az ő ígéreteit, az ő kiválasztását, és a missziót, amit ránk bízott a Biblián keresztül. Ez csak egy lehetőség, de jól gondold meg, hogy elfogadod-e.

üdv, a javuló Stefán

2023. nov. 19. 09:30
 17/45 anonim ***** válasza:

ma 09:30

"javuló Stefán"

Ez egy jó név :)

2023. nov. 19. 09:36
 18/45 anonim ***** válasza:

Nagyon jó amit felvétellel! A kereszténység legfontoaabb kérdése amikor a szeretet és a sok törődés viszonzatlan marad.

Nekünk keresztényeknek az Úr fizet, nem az ember. Végtelen Alázat a végtelen hitből fakad.

Ha az Urát tudod életed közepére tenni, nem bármely embert, akkor az Úrtól várd, Krisztus adja neked azt a vizet amitől soha sem szomjazol meg.

Ne szomjazd az emberek szeretetét, hanem Isten irányítsa szeretedeted. Ez a szeretet nem tud elfáradni mert nem embertől van, és nem vár viszonzást, viszont aki felismeri és viszonozza az a te embered.

Nem véletlenül van a legfontosabbb parancs imád az Istent csak neki szolgálj.

Ha imádod az Istent, akkor az embert nagyon szeresd, és Istent imádd soha nem fogsz csalódni, mert Isten az Úr, ő befolyásol téged, nem bármely ember szeretetlensége.

Minden emberben csslódunk legalább egyszer, de ha az Úr vezet téged lepattsn rólad az emberben való csalódás.

2023. nov. 21. 03:14
 19/45 anonim ***** válasza:
100%
6-os vagyok. Igazából ez emberfüggő, meg hogy milyen a kapcsolatod Istennel. Ha csak kiáltasz hozzá, akkor is meghallgat. Én neki szoktam elmondani ha sok gondom van. Mondjuk imában megszólítani. Ilyenkor sírni is szoktam. Mert ez tényleg nehéz. De utána jobb. Mert valahogy könnyebbnek érzem kicsit magam. Valahogy, miután imádkozom , békét érzek a szívemben és meg tudok nyugodni. Bármikor kiáltottam Istenhez, válaszul szeretetet kaptam.
2023. nov. 21. 06:24
 20/45 A kérdező kommentje:

#18 Tehát ha számítok arra, hogy csalódni fogok, akkor nem fogok csalódni :)

"Minden emberben csslódunk legalább egyszer, de ha az Úr vezet téged lepattsn rólad az emberben való csalódás" Szerintem én nem lennék képes ilyen lelki boxzsák lenni, hogy minden visszapattanjon.

Jézus a Getszemáni kertben, amikor az apostolok nem virrasztottak vele, hanem elaludtak, nagyon szenvedett emiatt.

2023. nov. 21. 18:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!