Olykor belefáradok a vallásom gyakorlásába. Nem akarom, de így történik. Mit tegyek?
Milyen jó, hogy nem ez volt a kérdés, ugye kedves második válaszoló? ;) Ezzel óhajtod megoldani a problémáját a kérdezőnek, hogy olvasson kritikákat a vallásáról? hmm... elég érdekes segítség egy eltévedt vallásos ember megsítésére, nem igaz? :)
Kedves Kérdező, én azt javaslom, hogy ha elfáradsz, mert teszem azt sok vád ér vagy nem nagyon hallottál sokáig pozitívumot és megerősítést, akkor olvass Bibliát, vagy járj valamilyen (ha Keresztény vagy) keresztényi közösségbe. Ha nem keresztény vagy, nyílván vannak ehhez tartozó vallási helyek ahol tudsz beszélgetni arról a dologról ami bánt. Én ezt javaslom. Békesség neked!
Kedves Bálinhun! Más sokat beszélgettünk erről... de tudod, olvasás!
Szóval, olvasd csak el mégegyszer a kérdést! :D:
Tehát: "Olykor belefáradok a vallásom gyakorlásába. Nem akarom, de így történik. Mit tegyek?"
A Kérdező itt nem arra akar utalni, hogy belefáradt a vallása gyakorlásába,(Tehát, nem igazán érzi jól magát) és próbál efelől segítséget kérni? Mert nekem ez jut eszembe a: "Olykor belefáradok a vallásom gyakorlásába. Nem akarom, de így történik. Mit tegyek?"
kérdés hallatán. Igen, valóban sokat beszélgettünk már, és valószínüleg még rengetegszer fogunk is még. :) Dehát ez ilyen. ;) De ha félre értettem volna valamit kedves Kérdező, akkor elnézést próbálok máshogy gondolkodni, és át fogalmazom a válaszom, ha nem tudtam volna segíteni ezzel.
Aprópopó Pencroft, azzal, hogyan segítettél a kedves Kérdezőn, hogy ha azt mondod neki, menjél olyan helyre ahol a vallásodról kritikákat mondanak, itt kapsz hideget-meleget szóval csak rajta, ha bele fáradtál a vallásod gyakorlásába, a legjobb hely, hogy felerősödj a hitedben. Kérlek Pencroft, mond el hol hibáztam. :)
Ott a végén: "Mit tegyek?"
Erre javasoltam a kritikákat. Persze, folytatnom kellett volna:
a, Ha a Kérdező elfogadja a kritikákat, akkor dobhatja a vallását = megnyugvás
b, Ha a Kérdező elutasítja a kritikákat, akkor az fellelkesítheti, hogy a vallásának van (az ő szemszögéből) igaza, ami, úgy gondolom, kisegítheti a gödörből.
"Ott a végén: "Mit tegyek?"
Erre javasoltam a kritikákat. Persze, folytatnom kellett volna:
a, Ha a Kérdező elfogadja a kritikákat, akkor dobhatja a vallását = megnyugvás
b, Ha a Kérdező elutasítja a kritikákat, akkor az fellelkesítheti, hogy a vallásának van (az ő szemszögéből) igaza, ami, úgy gondolom, kisegítheti a gödörből."
Érdekes gondolatok valóban... és így már érthetőbb is, így van, ezzel folytathattad volna és akkor nem írom azt, amit írtam. :) A "B" lehetőséggel, még úgyahogyan egyet is értek veled, mert valóban ez megoldás lehetne. Viszont, az "A"-nak nem látom a segítség nyújtását. Az szerintem nem probléma megoldás, hogy a feleségemmel összeveszek és abban a pillantban kilépek a kapcsolatból csak azért, mert beszéltem pár emberrel, akik nem a házasságot építik, sokkal inkább elvetik a házasságot. Szerintem, nem kéne ilyen esetben CSAK kritikákat olvasni, hanem tényleg beszélni kéne olyan emberekkel is, akik vagy jártak már ugyan ebben cipőbben vagy ők is ugyan olyan vallásuak, mint a kedves Kérdező is. Remélem így érthetőbb. :)
Ne gyakorolj vallást!
Próbáld megismerni Isten Lelke segítségével Istent,az alkotót,és megváltót!
Ne kérdezd a vallásodat,mert minden vallás emberi találmány,s mint ilyen fárasztó,terhes,de Isten terhe nem nehéz,melynek viselése gyönyörűség!
Ne próbálj megfelelni "Isten elvárásainak",-mert Ö szeret,elvárások nélkül-,csak kérj ismeretetet szeretetéről,és szeretsd vissza,az általa teremtett emberen,természeten,és önmagadon keresztül!
Nézz tükörbe,és figyeld,amint visszatükröződik mosolyodban Isten mosolya!Ha tetszik,próbáld ezt a mosolyt másokra is vetíteni!(Több sikert érsz el,ha gyermekre,magányos emberre vetíted az isteni szeretet feltétel nélküli mosolyát!)
Ne vallást gyakorolj,hanem isteni szeretetet,ami tiszta magasztalása Alkotónknak!
Ebben, társakra találhatsz különböző felekezetekben csendesen szolgáló Krisztus követőiben.
Ne feledd!Ők téged keresnek,és az isteni szeretetedről ismernek fel,hogy te is Jézus tanítványa vagy,(s nem vallásod hűséges gyakorlásáról)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!