Hogyan kezdjek bele az ember anatómia gyakorlásába?
Szeretném megtanulni, hogyan rajzoljak hatásos pózokat, mozdulatokat. Ezt mi módon kell gyakorolni? Mivel és hogyan kezdjem?
A segítséget előre is köszönöm!
Barcsay Jenő: Művészeti anatómia
A legtöbben ezt ajánlják, én is ezt fogom beszerezni.
A Barcsay könyvet én is csak ajánlani tudom,nagyon jó!
Élő modellen is gyakorolj,először csak gyors vonalrajzzal minél több mozdulatot,később részletesebben.
Ez is, az is.
Művészeti iskolákban (gimnázium, egyetem) úgy megy, hogy élő modell után rajzoltatnak, és párhuzamosan a Barcsay könyvéből kérnek másolatot. Kell a könyv, de ne csak onnan másolj. A főbb tömegeket magadon figyeld meg, hogy mi hogyan oszlik el. Esetleg szülő, jegjobb barát/barátnő üljön be neked. És igen, először kezd pár vonalasakkal, aztán mélyedj el egy-egy rajzban. Kezd a fejjel, a legjobb, ha testrészenként haladsz, és közben párhuzamosan az egész testet is rajzold. Amikor testrészenként dolgozol, vedd elő a Barcsay-t, és úgy nézd, hogy melyik izom hol ered/tapad, aztán a saját testeden próbáld megkeresni. De közben kell olyan gyakorlat, hogy könyv nélkül, az egész test arányaira odafigyelve készítesz egész alakos rajzokat. Minél nagyobban, (minimum 50x70 cm-es papíron), először szénnel, aztán grafittal. Vannak ilyen tömör grafikot, nekem az jött be a legjobban.
Anatómiailag pontosan így lehet talán a leghatékonyabban.
Ja, és ez hosszú folyamat. Egyetemen négy-öt éveig tanulják. És ha mást se csinálsz, akkor is megvan pár évben, de egy fél év után nagyon látványosan fogsz fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!