Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan kezdjek bele az ember...

Hogyan kezdjek bele az ember anatómia gyakorlásába?

Figyelt kérdés

Szeretném megtanulni, hogyan rajzoljak hatásos pózokat, mozdulatokat. Ezt mi módon kell gyakorolni? Mivel és hogyan kezdjem?

A segítséget előre is köszönöm!

2011. jan. 2. 11:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Barcsay Jenő: Művészeti anatómia

A legtöbben ezt ajánlják, én is ezt fogom beszerezni.

2011. jan. 2. 11:58
 2/4 anonim ***** válasza:

A Barcsay könyvet én is csak ajánlani tudom,nagyon jó!

[link]

Élő modellen is gyakorolj,először csak gyors vonalrajzzal minél több mozdulatot,később részletesebben.

2011. jan. 3. 20:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Állj a tükör elé és nézegesd magad. Ha már elég volt, kezdj el nézegetni másokat. Én is így csináltam és bevált. Még hogy könyvből tanulni...
2011. jan. 6. 14:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez is, az is.

Művészeti iskolákban (gimnázium, egyetem) úgy megy, hogy élő modell után rajzoltatnak, és párhuzamosan a Barcsay könyvéből kérnek másolatot. Kell a könyv, de ne csak onnan másolj. A főbb tömegeket magadon figyeld meg, hogy mi hogyan oszlik el. Esetleg szülő, jegjobb barát/barátnő üljön be neked. És igen, először kezd pár vonalasakkal, aztán mélyedj el egy-egy rajzban. Kezd a fejjel, a legjobb, ha testrészenként haladsz, és közben párhuzamosan az egész testet is rajzold. Amikor testrészenként dolgozol, vedd elő a Barcsay-t, és úgy nézd, hogy melyik izom hol ered/tapad, aztán a saját testeden próbáld megkeresni. De közben kell olyan gyakorlat, hogy könyv nélkül, az egész test arányaira odafigyelve készítesz egész alakos rajzokat. Minél nagyobban, (minimum 50x70 cm-es papíron), először szénnel, aztán grafittal. Vannak ilyen tömör grafikot, nekem az jött be a legjobban.

Anatómiailag pontosan így lehet talán a leghatékonyabban.

Ja, és ez hosszú folyamat. Egyetemen négy-öt éveig tanulják. És ha mást se csinálsz, akkor is megvan pár évben, de egy fél év után nagyon látványosan fogsz fejlődni.

2011. jan. 28. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!