A szomszédaink zajonganak, már belefáradtam, ötlet?
Van pár szomszédunk aki, napi szinten éjjel, nappal szó szerint zajong, most perpillanat (01:18) valamit kopácsolnak, dübögnek, fúrnak. Viszont nem lehet tudni, hogy a hang honnan jön.
Sosem birtam felfogni, hogy miért kell mindig valamelyik **** szomszédnak zajongania, ez létszükség náluk?!
Mit lehet ilyenkor tenni, ha az ember nem tudja, hogy melyik drága kedves szomszéd nem bir magával, és már belefáradt a szólogatásokba...
Fölöttünk levőknél összesen 4szer voltam, az alattunk lakóknál 5ször (fúrtak faragtak amig birták, egész nap!)
A halálba kivánnám az összeset, hogy miért nekem kell alkalmazkodni aki ebben az esetben a sértett fél.
A társasház szépségei. 20 évig éltem panelban, de olyan jól hozzászoktam minden zajához, h néha már meg sem hallottam (igaz, ők nem fúrtak, csak üvöltöttek), ezért fura, mikor pl a barátom (aki csak néhány éve lakik társasházban) állandóan ki van akadva, h hallja a szomszédokat.
Szóval a megoldás: füldugó. Gyógyszertárban lehet kapni, de ne a 100 ftos szivacsosat válaszd, hanem a drágább (1000- 2000 ft körüli) viaszosat.
Sajna nagyon nem tudsz mit tenni a szomszédokkal, és ha nem akarsz állandóan ideges lenni, akkor marad ez.
En voltam mar ugyanilyen szituban. Se szep szo, sem pedig orditozas nem hasznalt. Amikor mar egyszer nagyon elegem lett, (ejszakai kalapalas, furas) megfogtam a gazpisztolyomat, betoltottem egy vaktoltenyt, kimentem es BANG!
Lass csodat... Csond lett azonnal. XD
1. Minden társasháznak van alapszabálya,házirendje és a legtöbb előírja (a miénk is), hogy a lakók nem zavarhatják indokolatlanul zajongással a többi lakót.
2. Ugyancsak a szabálysértési rendelet v törvény (most per pillanat nem tudom melyik) is tartalmaz egy csendháborítás nevű szabálysértést,ami időtől függetlenül tiltja a mások indokolatlan zavarását.
Először is beszélj velük és kicsit paráztasd be őket, hogy ennek nagyon,nagyon komoly jogi következményei lehetnek(egyébként nem), ha folytatják-nem kell igazad mondani ha nem értenek hozzá és jól előadod meg fognak ilyedni a következményektől,nekem többször is bevált ez különböző helyzetekben.
Ha nem hagyják abba,zavard te is őket és ha ezután sem nyugszanak meg,akkor hívj rendőrt,max pénzbírsággal büntethetik őket.
Nálam is éjjel zajongtak, nappal pihentek.
Én a következőt csináltam: 25-ös téglafal volt köztünk.
Bevéstem 20 cm mélyre és beleállítottam nappalra egy hangszórót.
Napközben azzal "küldtem" őket.
Aztán elköltöztek. (biztos nem ez miatt:-)
08:34: Te nem biztad a véletlenre, azigen! :D
Köszönöm szépen a válaszokat, jó ötletek vannak benne ;)
Nekem is bejött, hogy amikor aludtak (kora délelőtt) madzagon "leküldtem" hozzájuk a rádiót üvöltve (alattunk laktak). Nem jöttek fel, pedig látták a rádiót, de néhány nap után éjszakára abbahagyták.
Társasházi házirend, megfelelő paragrafusokkal a közös képviselőhöz, intézkedjen.
Egyébként nem véletlen a közmondás: rossz szomszédság török átok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!