Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Önkielégítés meggyónása nőként?

Önkielégítés meggyónása nőként?

Figyelt kérdés

A kérdés teljesen komoly, de nem tudom, melyik kategóriában állná meg a helyét.

Huszonéves szűz vagyok és magányos. Az pedig, hogy a korombeliek sorra házasodnak, egyre csak szítja bennem a féltékenységet és azt, hogy nem kellek senkinek.

Azt, amit teszek, így, ténylegesen kimondva nem mertem még soha kimondani a gyóntatószékben.

Van bennem szorongás, nem kevés. Egy trauma is kapcsolódik a történethez: gyerekként, amikor anyám meglátott egyszer, leüvöltötte a fejemet, pedig akkor még nem tudtam, mit csinálok. Óriási szégyenként maradt meg bennem, még mindig sebként vonszolom magammal.

Amikor a családdal gyónunk, mindig olyan papokhoz megyünk, akik nem csak az egész családunkat, de még a szüleim távolabbi rokonait is ismerik.

Ez eleve szorongással tölt el.

Mostanában egyedül járok idegen helyekre, de ott sem enyhül a gátlásom.

Főleg a tény miatt, hogy az egyház arra kényszerít, hogy egy férfi embernek mondjam el, mit teszek.

Egy sablonos szöveget szoktam elmondani, amiből nem derül ki egyértelműen, hogy szexuális témájú a cselekedetem, de erre gondolok amikor kimondom.

Helyes ez így? Mert nem szeretném felkorbácsolni - pláne egy olyan ember fantáziáját, aki önként lemondott ezekről a vágyairól, hogy Istennek szentelje az életét. Azt is tudom, hogy nem csak alkalmas emberek vannak egyházi pályán. Nem egy esetleges erőszak formájában szeretném megtapasztalni az első együttlétemet egy másik emberrel.

2023. nov. 6. 12:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon sajnállak kérdező, hogy te ezt komolyan egy véteknek gondolod. Most vagy még fiatal, találj magad mellé egy olyan férfit akivel szívesen megélheted a nemi vágyaidat! Később meg ha úgy adódik az ideális partnerrel össze is házasodhatsz vagy élettársi kapcsolatban lehettek, esetleg egy gyerekkel koronázhatjátok meg az egészet. Emiatt a legkevésbé se érezd rosszul magad. Én is keresztény vagyok akárcsak te, de sosem okozott nekem ilyen frusztráltságot egy ilyen dolog.
2023. nov. 15. 16:43
 62/75 anonim ***** válasza:
66%

61#

Hogy talalnon pasit, ha az egèsz csakadja vallàsos. Amikor egy vallàsos csalàdban nősz fel ahol gyerek korodtòl belèd nevelik, hogy mit lehet ès mit nem. Gondolom azt akajàk, hogy apàlca legyen a kèrdező. Èn teljesen megèrtem a kèrdező aggodalmàt.

Az èn apàm is teljesen bele bolondult egy vallàsba ( nem katolikus) ès rengeteg hamis adattal tömte tele a fejünket gyerekkorunktòl addig amìg el nem költöztünk otthonròl. Sorra döltek meg a dolgok amiket mondott.

Azèrt nem olyan egyszerű kitőrni mikor egy ilyen csalàdban nő fel az ember ès azt hallja, hogy az bűn amire vàgyik.

Kèrdező nem tudom, hogy hany èves vagy. Ha ùgy èrzed, hogy nem bìrsz èlni szex nèlkül ès vàgysz csaladra vagy eleged van egyszerűen az elnyomàsbòl akkor szerintem csak ùgy tudsz kitőrni ebből, ha elköltözöl.

Erősnek kell lenned mert a csalàdod biztos ki fog akadni azon ha te màskèppen szeretnèd èlni az èletedet. Idővel ezt el kell fogadniuk.

Ha viszont nem vagy elèg erős akkor sajnos marad minden ahogy van.

Èn ha vissza pörgethetnèm az időt akkor jòval hamarabb elköltöznèk otthonròl. Mèg ha nehezebb is eleinte, viszont rengeteg negatìv èlmènytől megszabadultam volna.

Kèrdező ha gondolod ìrj privàtban.

56#-os voltam.

2023. nov. 16. 09:32
 63/75 anonim ***** válasza:
59%

Nyugodtan meggyónhatod ennek a papnak, vagy akár egy másiknak is.

Én protestáns vagyok, nálunk azért nincs ilyen dilemma, mert nem embernek - közvetítőnek - gyónunk, hanem Istennek tesszük le a bűnöket. Ha nem vonsz be senkit, csak őszintén megbánod, kéred a bocsánatát, és imádkozol, akkor meg tud szabadítani. De ha neked szükséged van papra, akkor mindenképpen menj el hozzá minél előbb.

És ne hallgass az olyan tanácsokra, amiket egyesek itt írtak, hogy "minek gyónod meg, ha utána megint bűnbe esel?"! Akkor meggyónod majd újra meg újra, ameddig szükséges. Ennyi erővel minek gyónják meg az emberek a haragot, ha még aznap újra megharagszanak?? Az ember ilyen sajnos, vissza-viszaesik, vagy akár sosem tud teljesen megszabadulni valamilyen kísértéstől (ahogyan Pál apostol), de Isten látja a szívedet, a törekvést.

2023. dec. 30. 14:53
 64/75 anonim ***** válasza:
29%

Semmi köze egy papnak sem a nemi életemhez!!!

Vén kéjencek...

Hagyd a francba, a szex (bármilyen formája) nem bűn!!!

2023. dec. 31. 07:54
 65/75 gungasam ***** válasza:
60%
Az önkielégítés nem bűn és nem kell meggyónni. De még ha meg is gyónod nyugodtan végezheted újra és újra , mert legfeljebb újra meggyónod és újra nyersz megbocsájtást. Az önkielégítés egy természetes igényt elégít ki , azt az igényt ha hívő vagy a hited szerint isten tette belénk. A vágy elnyomása betegséget okozna. Szabadon ki kell élni az önkielégítés okozta örömöt amely nem ér fel a valódi szexszel de mégis öröm. Nagyon sok ember kénytelen rejszolni mert nem talál megfelelő , mindenki által elfogadott lehetőségeket a partnerhez jutásra.
márc. 2. 21:31
 66/75 IstenGyermeke1 ***** válasza:
26%

A jól ismert "fejlett világ" gondolkodása. Én inkább állati gondolkodásnak hívnám.

Pont tegnap is írtam, hogy a szentgyónás bánati imájának van egy erős fogadás része. "Ígérem, hogy ezentúl a JÓRA TÖREKSZEM, és a BŰNT KERÜLÖM." (más változatokban máshogy hangzik). Tehát, ha nincs meg benned valóban a vágy, és csak a bűnbocsánat kell, de változtatni nem áll szándékodban, a gyónás érvénytelen.

Általánosságban eluralkodott álláspont, hogy "minden embernek SZÜKSÉGE VAN a szexuális "örömre," mert hiánya pszichés problémákat okoz." És itt kimarad a forrás, hogy honnan szedték (ami több hitelt adna a szavaiknak; de attól még az Isten törvénye előbbrevaló, mert Ő teremtett minket, nem írt elő nekünk káros törvényt). Rengeteg ellenpéldát ismerek erre az állításra, a világ s még két nap sem fogom elhinni.

Komolyan, mint az állatok, olyan ez a viselkedés (FONTOS! senkit sem nevezek állatnak, csak a magatartást állatinak). Mintha nem tudnánk felülkerekedni ösztöneinken. Meggyalázzuk az Isten csodálatos ajándékát, a szexualitást! És ez okoz rengeteg fájdalmat a világban, mert jelentését nem ismerve az ORGAZMUSRA REDUKÁLJÁK LE ezt a gyönyörű cselekedetet; mely rendeltetése, hogy a házasság szentségi kötelékét megújítása, közvetítse a házastársak szeretetét, és teret adjon a Teremtő legnagyobb hétköznapi csodájának: egy új élet teremtésének.

"Szent Isten, szent és erős Isten, szent és halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk és az egész világnak!" (Az isteni irgalmasság rózsafüzérének befejezése)

márc. 3. 08:50
 67/75 anonim ***** válasza:
68%

"nem írt elő nekünk káros törvényt"

Hiába beszélsz mellé: ő írta nekünk elő az erős szexuális vágyat, nem más!

márc. 3. 10:26
 68/75 anonim ***** válasza:
27%

66: Isten az akaratát velünk kapcsolatban a genetikai utasításaiban (DNS) fogalmazta meg! Ha tetszik, ha nem aszerint éled le az életedet!

Amilyen szövegre itt hivatkozol, az emberi termék, tehát nem az Isten akarata! Isten azért adta a szexualitást örömforrásnak is, hogy azt használni tudjuk a boldogságunk részeként!

A szex nem bűn, hanem Isten akaratának beteljesedése!

márc. 3. 10:38
 69/75 IstenGyermeke1 ***** válasza:

Lennél kedves idézni, hol írtam, hogy a szexuális vágy alapvetően rossz? Mert szerintem sehol. Vannak rendes és rendetlen vágyaink. A rendes jelen esetben a házasságon belüli, mert ott a szexualitás helye. A rendetlen, amikor te szándékosan aszerint cselekszel, pedig bűnre visz. De önmagában jó (mert Isten mindent jónak teremtett), de bűnre vezethet.

Secundo, vágy != isteni törvény.

Megtisztelnél, ha lennél olyan kedves, és megpróbálnád MEGÉRTENI és (!) nem kiforgatni; amit írok. Mert én azt sehol sem írtam, hogy a szexualitás önmagában rossz lenne. "Is­ten lát­ta, hogy na­gyon jó mind­az, amit al­ko­tott." (Ter 1,31)

Viszont, amiket felhozol érvként, egy dolgot elég biztosan kijelent: nem ismered eléggé a Szentírást, hogy Egyházunk vagy más keresztény egyház teológiájába beleköss. Miért nem vagyok meglepődve?

Nagyon javaslom neked, hogy olvasd el, mit ír Szent Pál apostol a testünk vágyairól, és hogy vajon az isteni törvény, vagy testünk kívánsága a feljebbvaló. Megjegyzem, Jézus is beszélt erről.

márc. 4. 12:21
 70/75 anonim ***** válasza:
69%

Kedves "Isten gyermeke"!

Megkerdezhetem, hogy te hazas vagy? Es a hazassagodig semmilyen szexualis eletet nem eltel? Vagy ha nem vagy hazas, akkor igaz rad, hogy soha nem maszturbalsz stb.?

Egyebkent vannak kereszteny egyhazak, amelyek szinten Isten szavara hivatkozva nem tiltjak a maszturbalast. Tehat nem az altalad megvetett szexualpszichologiai kutatasokbol indulnak ki. Tudom, hogy katolikus vagy, es azt irod, amit a te egyhazad tanit. A sok kulonbseg eltakarasara lehet egy ideig modszer, hogy az ember belekaparja magat egy godorbe, es azt mondja, mindenki teved, csak az en egyhazam tanitohivatala tudja, de az mindent tud es mindent jol. De egy ido utan csak elgondokozik az ember, hogy hogyan juthatnak kulonbozo egyhazak ennyire mas velemenyre (nem csak ebben, termeszetesen).

márc. 4. 20:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!