Önkielégítés meggyónása nőként?
A kérdés teljesen komoly, de nem tudom, melyik kategóriában állná meg a helyét.
Huszonéves szűz vagyok és magányos. Az pedig, hogy a korombeliek sorra házasodnak, egyre csak szítja bennem a féltékenységet és azt, hogy nem kellek senkinek.
Azt, amit teszek, így, ténylegesen kimondva nem mertem még soha kimondani a gyóntatószékben.
Van bennem szorongás, nem kevés. Egy trauma is kapcsolódik a történethez: gyerekként, amikor anyám meglátott egyszer, leüvöltötte a fejemet, pedig akkor még nem tudtam, mit csinálok. Óriási szégyenként maradt meg bennem, még mindig sebként vonszolom magammal.
Amikor a családdal gyónunk, mindig olyan papokhoz megyünk, akik nem csak az egész családunkat, de még a szüleim távolabbi rokonait is ismerik.
Ez eleve szorongással tölt el.
Mostanában egyedül járok idegen helyekre, de ott sem enyhül a gátlásom.
Főleg a tény miatt, hogy az egyház arra kényszerít, hogy egy férfi embernek mondjam el, mit teszek.
Egy sablonos szöveget szoktam elmondani, amiből nem derül ki egyértelműen, hogy szexuális témájú a cselekedetem, de erre gondolok amikor kimondom.
Helyes ez így? Mert nem szeretném felkorbácsolni - pláne egy olyan ember fantáziáját, aki önként lemondott ezekről a vágyairól, hogy Istennek szentelje az életét. Azt is tudom, hogy nem csak alkalmas emberek vannak egyházi pályán. Nem egy esetleges erőszak formájában szeretném megtapasztalni az első együttlétemet egy másik emberrel.
Legyen meg a hited szerint!
Bocsásd meg, de amit írtál latin áldást nem fogadhatom el.
Az Élet Ura és a Legdicsőbb Fiú Lelke töltsön be téged is!
Üdv.
Valami, ami alapján ezt állítod. Az állatok nem végeznek önkielégítést.
Nézd, IstenGyermeke... csak egy tanács: ha buta és tájékozatlan vagy, akkor legalább ne hirdesd.
Végeznek.
Èn teljesen megèrtelek.
Nehèz ùgy gyònni, hogy közben tudod, hogy a papok ismerik az egèsz csalàdodat.
Egy kìvülàllò könnyen mondja, hogy gyònd meg.
Mivel belül èrzed, hogy szüksèged van a szexre ezèrt, ha nem èled meg el fogod nyomni magadat.
Utánanéztem, igazatok van. Mindennap tanul valami újat az ember. De az h egy konkrét dolgot nem tud, nem jelenti, hogy úgy unblock tájékozatlan, max abban a témában.
Érdekes módon, nekem soha senki sem említette, magamtól jöttem rá, hogy rossz, amit teszek, később miközben olvasgattam a Katekizmust, jé az Egyház i ezen az állásponton van!, Vajon miért?
"Az önfertőzés (lat. masturbatio) a nemi szervek szándékos izgatása nemi öröm szerzése céljából. "Mind az egyházi Tanítóhivatal -- a hagyomány állandó folyamatában --, mind a hívők erkölcsi érzéke bizonytalankodások nélkül állítja, hogy az önfertőzés önmagában és súlyosan rendetlen cselekedet." "Bármi legyen is a motívuma, a szexuális képesség szándékos használata a normális házastársi kapcsolaton kívül lényegében mond ellent rendeltetésének." Ilyen esetben a szexuális élvezetet, melynek "az erkölcsi rend szerint az igazi szerelem, a teljes, kölcsönös odaadás és az emberi élet továbbadása összefüggésében kell megvalósulnia, az e rend által megkövetelt szexuális kapcsolaton kívül keresik " (Hittani Kongregáció: Persona humana nyilatkozat, 9: AAS 68 (1976) 86.)"
Kicsit régies fordítás (latinul van az eredeti), de a célnak megfelel.
Részletesebb indoklást adtam (és adtak másiok is az oldalon) olvassatok vissza a kérdések között. Továbbá javaslom a Google használátát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!