Önkielégítés meggyónása nőként?
A kérdés teljesen komoly, de nem tudom, melyik kategóriában állná meg a helyét.
Huszonéves szűz vagyok és magányos. Az pedig, hogy a korombeliek sorra házasodnak, egyre csak szítja bennem a féltékenységet és azt, hogy nem kellek senkinek.
Azt, amit teszek, így, ténylegesen kimondva nem mertem még soha kimondani a gyóntatószékben.
Van bennem szorongás, nem kevés. Egy trauma is kapcsolódik a történethez: gyerekként, amikor anyám meglátott egyszer, leüvöltötte a fejemet, pedig akkor még nem tudtam, mit csinálok. Óriási szégyenként maradt meg bennem, még mindig sebként vonszolom magammal.
Amikor a családdal gyónunk, mindig olyan papokhoz megyünk, akik nem csak az egész családunkat, de még a szüleim távolabbi rokonait is ismerik.
Ez eleve szorongással tölt el.
Mostanában egyedül járok idegen helyekre, de ott sem enyhül a gátlásom.
Főleg a tény miatt, hogy az egyház arra kényszerít, hogy egy férfi embernek mondjam el, mit teszek.
Egy sablonos szöveget szoktam elmondani, amiből nem derül ki egyértelműen, hogy szexuális témájú a cselekedetem, de erre gondolok amikor kimondom.
Helyes ez így? Mert nem szeretném felkorbácsolni - pláne egy olyan ember fantáziáját, aki önként lemondott ezekről a vágyairól, hogy Istennek szentelje az életét. Azt is tudom, hogy nem csak alkalmas emberek vannak egyházi pályán. Nem egy esetleges erőszak formájában szeretném megtapasztalni az első együttlétemet egy másik emberrel.
Látod, ezért nem jó dolog valláskárosultnak lenni.
A leírásod alapján először pszichológushoz kellene menned. Eléggé esélytelen, hogy ezen pap tudna segíteni.
Érdemes lenne mielőbb... hacsak nem akarsz később is így írni majd, hogy "50 éves szűz vagyok és magányos"...
Kb. minden második ember meggyónja ezt, semmi kirívó nincs ebben.
Itt inkább azt érzem gondnak, hogy a kérdésből az jön le, hogy a család elvárja, hogy együtt menjetek gyónni, mint valami közös program és mindenki ugyanahhoz a paphoz. Felnőtt ember vagy, nyugodtan akkor és ahhoz a paphoz menj gyónni, akihez szeretnél, nem kötelező ezt a családdal együtt csinálni. Úgy érzem, hogy a családod kicsit mérgező. A gyónás nem rájuk tartozik, hanem rád és Istenre.
Ha meggyónod és utána nem hagyod el, akkor mi értelme is a gyónásodnak ?
Kicsoda a Számodra Jézus ?
20 évesen még itt tartunk, hogy meg kell gyónni a masztit?
fúh
A másokkal szembeni féltékenység, irigység sokkal komolyabb bűn.
Körül lehet azt írni, nem fog egy pap sem rákérdezni, hogy de mi az konkrétan. De valóban, ki is lehet mondani, bőven hallott már ilyet. Vagy maga is meggyónja egy paptársának.
Ilyen szintű szorongás viszont már megérne egy pszichológust, akár keresztény pszichológust, vagy egy gyónáson kívüli beszélgetést egy pappal.
Az utolsó mondatodat viszont egyáltalán nem értem.
A gyóntatófülkében rád fog ugrani egy pap, vagy mi??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!