Önkielégítés meggyónása nőként?
A kérdés teljesen komoly, de nem tudom, melyik kategóriában állná meg a helyét.
Huszonéves szűz vagyok és magányos. Az pedig, hogy a korombeliek sorra házasodnak, egyre csak szítja bennem a féltékenységet és azt, hogy nem kellek senkinek.
Azt, amit teszek, így, ténylegesen kimondva nem mertem még soha kimondani a gyóntatószékben.
Van bennem szorongás, nem kevés. Egy trauma is kapcsolódik a történethez: gyerekként, amikor anyám meglátott egyszer, leüvöltötte a fejemet, pedig akkor még nem tudtam, mit csinálok. Óriási szégyenként maradt meg bennem, még mindig sebként vonszolom magammal.
Amikor a családdal gyónunk, mindig olyan papokhoz megyünk, akik nem csak az egész családunkat, de még a szüleim távolabbi rokonait is ismerik.
Ez eleve szorongással tölt el.
Mostanában egyedül járok idegen helyekre, de ott sem enyhül a gátlásom.
Főleg a tény miatt, hogy az egyház arra kényszerít, hogy egy férfi embernek mondjam el, mit teszek.
Egy sablonos szöveget szoktam elmondani, amiből nem derül ki egyértelműen, hogy szexuális témájú a cselekedetem, de erre gondolok amikor kimondom.
Helyes ez így? Mert nem szeretném felkorbácsolni - pláne egy olyan ember fantáziáját, aki önként lemondott ezekről a vágyairól, hogy Istennek szentelje az életét. Azt is tudom, hogy nem csak alkalmas emberek vannak egyházi pályán. Nem egy esetleges erőszak formájában szeretném megtapasztalni az első együttlétemet egy másik emberrel.
Nyugodtan meggyónhatod bármelyik papnál.
Természetesen fontos az bűnbánat és az elhatározás, hogy többé nem követed el.
Attól nem kell félned, hogy a pap örökre megjegyez mindent amit mondasz, és attól sem hogy elmondja valakinek. A papoknál a gyónási titok megszegése az egyik legsúlyosabb bűn.
Az ítélet napján nem fogják felhozni ellened azokat a bűnöket, amiket bűnbánattal meggyónsz.
Lehet, hogy a kérdésed számodra komoly, de számomra vicc. Miért kéne meggyónod ezt, egy teljesen hétköznapi dolgot? Mi fog történni ha meggyónod, ki fogja számon kérni rajtad? Az egy dolog, hogy vallásos vagy de ez nem jelenti azt, hogy nem élhetsz a nemi vágyaidnak.
Szegény lány, 20 évesen ilyeneken stresszeled magad. Valaki jól írta az előbb, hogy te egy valláskárosult vagy egy olyan családdal a nyakában aki átmosta teljesen a gyerekének az agyát.
"nem jelenti azt, hogy nem élhetsz a nemi vágyaidnak."
A középkorban még elvileg ezt jelentette, de az már elég rég elmúlt. Elég baj, ha néhány ember fejében még ez van, ők tényleg komoly valláskárosultak.
Szia
Bűnnek tartod/érzed amit teszel?
Szerinted mit szól a tettedhez Isten? Ő bűnnek tartja?
Mit változtat ha meggyónod?
Mi változik, ha elmondod egy papnak?
Gyónás után már nem teszed többé? - a kérdés amit kiírtál egy sor kérdést vet fel. A válaszod fényében lenne jó véleményt írni. De akár magadnak is megválaszolhatod, ha tudod a kérdésekre a választ.
Zitus, te mit gondolsz erről?
Mennyire bűn?
Azt mondanám, hogy például ezért lenne jó, ha lenne papnő...
de el kell keserítselek, kérdező: egy nő sokkal jobban tönkretenné az életed ebben a helyzetben.
A nők a konkurrenciát látják egymásban, hát még akkor, ha szexről van szó... ki is átkozna, talán.
Egy férfi megértő, főleg a nőkkel, és leginkább segíteni szeretne.
Ez a kérdés azt hiszem minden testileg és lelkileg egészséges fiatal számára egy olyan kérdés, ami előbb-utóbb előjön. Az természetes, hogy vannak vágyaid nőként. Ahogy az is, hogy beszélni egy idegennel minderről, az zavarba ejtő számodra. És az is természetes, hogy ez a kettősség feszültséget teremt benned. Viszont az is természetes dolog, hogy ha a gyónást szentségként fogod fel, akkor mindez szinte önmagától oldódik fel egyszerre!
Valamennyire érthető, hogy tartasz a "családi" papnál neggyónni mindezt, bár szerintem alaptalan a félelmed. Viszont ez esetben keress egy idegen papot, és nála gond meg. Viszont, ami minden esetben fontos: készülj fel magadban erre a gyónásra! Imádkozz erőért és töredelemért, szánj időt önmagad vizsgálatára! Majd pedig felejtsd el, hogy egy férfi ül a rács túlsó oldalán! Úgy mondj el mindent, mintha Istennek mondanád el (mivel így is van!), nem pedig embernek. Mond el azt is, hogy korábban mindezt nem merted kimondani. És biztosíthatlak, hogy egy teljes, szívből jövő, töredelmesen és teljes gyónás leveszi rólad ezeket a problémákat, segít majd jobb útra térni, elfogadni magad és a helyzeted, változtatni mindezen.
Sok erőt és tiszta szívet, valamint erős lelkiismeretet és sok sok áldását hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!