Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?
Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?
Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?
Isten nem jókedvében rendel el ilyen súlyos büntetést -Hóseás 11.8, Jeremiás siralmai 3.33, A Zsoltárok 78.38, Ezékiel 33.11. Ez mindig az utolsó megoldás és mindig figyelmeztetés és a megtérés lehetősége előzi meg. Krónikák II.36
Isten remélte, hogy ha a kánaániták megtudják a csodákat amiket véghez vitt Egyiptomban, harc nélkül megadják magukat és ők is megtérnek majd, de miután levette a kezét a zsidókról és a kánaánitáknak sikerült őket legyőzni, nem félték már többé Istent, ezért volt szükség erőszakra ellenük. Máté 11.20-24 szerint akik több bizonyitékot kapnak Isten létezésére, azokra súlyosabb büntetés vár, ha nem térnek meg.
Akik annak ellenére, hogy Isten megmutatkozik nekik, istenkáromló életet élnek, azok nyilván a gyerekeiket is hasonló szellemben nevelik. Ezért a kánaániták gyerekei jobban jártak azzal, hogy meghaltak mielőtt bűnbe estek volna és a szüleikhez hasonlóan a pokolba jutnak.
A szüzeket azért hagyták meg, mert ők bűntelenek voltak, nem csábitottak izraelitákat arra, hogy orgiákban vegyenek részt Baál tiszteletére.
A koránnal és a hadithhal ellentétben, ahol az elfogott nőket szexrabszolgaként tarthatják a muszlimok,
az Ótestamentum megtiltja azt az izraelitáknak. A foglyul ejtett nőket vagy feleségül kell venni és aszerint tisztelni, vagy szabadon kell bocsátani: Mózes V. 21. 10-14:
10 Mikor hadba mégy ellenségeid ellen, és kezedbe adja õket az Úr, a te Istened, és azok közül foglyokat ejtesz;
11 És meglátsz a foglyok között egy szép ábrázatú asszonyt, és megszereted azt, úgy hogy elvennéd feleségül:
12 Vidd be õt a te házadba, hogy nyirja meg a fejét, és messe le körmeit.
13 És az õ fogoly ruháját vesse le magáról, és maradjon a te házadban, hogy sirassa az õ atyját és anyját egész hónapig; és csak azután menj be hozzá, és légy az õ férje, és legyen õ a te feleséged.
14 Hogyha pedig nem tetszik néked, bocsásd el õt az õ kivánsága szerint; de pénzért semmiképen el ne add õt; ne hatalmaskodjál rajta, miután megrontottad õt.
Ezek a „népirtások” egyébként a koránban is szerepelnek, mint allah által előirt szent háborúk.
Korán 5.20-26 hitelesíti Mózes negyedik könyvének 13. és 14. fejezetét, ugyanaz a sztori.
Korán 2.246-251:Ez a rész a bibliai Sámuel első könyvének 8-17 fejezeteinek koppintása. (a magyar és az angol fordításban szerepelnek a korrekt nevek,mert a sztoriból ki lehet következtetni, kikről van szó. Az eredetiben allah elfelejtette a neveket, ezért Muhammad Lolka és Bolkára emlékeztető Talut (Sámuel) és Galut (Góliát) neveket adta a szereplőknek.)
Itt a muszlimok arra kérik az egyik prófétát, hogy jelöljön ki nekik egy királyt, aki szent háborúba viszi őket, hogy megvívják allahért azokat a háborúkat, amikért itt Abdul előszeretettel kritizálja az Ótestamentumot és a benne szereplőket.
Hogy tetőzzük a kettős mércét és a képmutatást, a 248. versben megemlítésre kerül a frigyláda is. Elvileg az iszlámban tilos az élőlények ábrázolása, itt allah mégis elkészíttette a muszlimokkal.
Sahih al-Bukhari volume 4, book 53, number 353 ugyanaz mint Mózes ötödik könyvének 20. fejezete és Józsué 7. és 10. fejezete.
Újabb háború, amit a muszlimok magukénak mondanak, de az Ótestamentumot kritizálják érte. Ez a hadith hitelesíti továbbá: Mózes ötödik könyve 20, Mózes negyedik könyve 7, 10, 13, 14, Józsué 7 és Sámuel első 10.8-17. Mohamed azt állítja, ezek mind szent háborúk, amiket allah rendelt el.
Miért kritizálod Istent, amikor a zsidókat küldi háborúzni és miért nem kritizálod allahot, amikor a muszlimokat? Miért van ez a kettős mérce?
Egyéb versek a koránból, amik erőszakra buzdítanak:
9.29, 9.73, 9.111, 9.123, 48.29, 9.28
Korán 11.102: Allah büntetése borzasztóan fájdalmas és erős.
Korán 18.65-80 Allah szolgája megölt egy ártatlan fiút, mert attól tartott, ha felnő, rossz ember lesz belőle. A korán szerint ez is rendben van.
A koránban szerepel emellett Noé és Szodoma és Gomorra története is. Miért zavar a népirtás ha allah kard által rendeli el és miért nem, ha víz vagy tűz által? Legyél következetesebb Abdul!
Ha pedig zavar, hogy allah itéletet mond a bűnösök felett, akkor hagyd ott az iszlámot! Ja, nem tudod, mert halálbüntetés jár érte. [link]
"A papirt amire irták megette egy kecske"
Gondoltam hogy ilyen nevetséges hadiszokkal jössz. Megette a Koránt egy kecske persze :)
"Umar sajnálta, hogy a kövezés mint büntetés elfelejtődött, mert ez allah előirása és Mohamed is alkalmazta ezt a büntetési formát:"
Elfelejtődött persze :) Kár hogy a Korán egyértelműen leírja hogy botozás jár a büntetése a paráznaságnak. Innentől kezdve ha ettől mást ír egy hadisz az nem hiteles.
"János 8.7: De mikor szorgalmazva kérdezék õt, felegyenesedve monda nékik: A ki közûletek nem bûnös, az vesse Rá elõször a követ."
Kereszténység szerint Jézus maga Isten, tehát akkor Jézus mondta hogy az apja háza előtt kell halálra kövezni a parázna lányokat.
"Az Úr nem volt elfogult, először elrendelte, hogy akasszák fel azokat az izraelitákat akik részt vettek a bálványimádásban: Mózes IV. 25. 4-5"
A magyarázatod csak ront a helyzeten :) Ez azt jelenti hogy a Bibliád nem engedi a szabad vallásgyakorlatot. Azt mondja ezzel hogy ki kell végezni aki másban hisz.
"Ezt azzal magyarázzák, hogy a korabeli közel-keleti háborús jelentésekben gyakran túloztak, ez a nyelvezet egyfajta háborús propaganda volt."
A Biblia azt írja kiirtották őket. Akkor a Biblia téved? Hamis információk mit keresnek a Bibliában?
"Isten remélte, hogy ha a kánaániták megtudják a csodákat amiket véghez vitt Egyiptomban, harc nélkül megadják magukat és ők is megtérnek majd, de miután levette a kezét a zsidókról és a kánaánitáknak sikerült őket legyőzni, nem félték már többé Istent, ezért volt szükség erőszakra ellenük."
Mi az hogy remélte? Isten küldött hozzájuk prófétát a Biblia szerint vagy nem? Nem küldött így nem tudhatták hogy mi helyes és mi nem mégis ki lettek irtva. A Korán viszont azt írja minden néphez küldött Allah prófétát. Nem kérdés hogy a Korán szerinti az igazságos, a Biblia igazságtalan de nagyon, tehát a Korán Isten szava.
"Akik annak ellenére, hogy Isten megmutatkozik nekik, istenkáromló életet élnek, azok nyilván a gyerekeiket is hasonló szellemben nevelik. Ezért a kánaániták gyerekei jobban jártak azzal, hogy meghaltak mielőtt bűnbe estek volna és a szüleikhez hasonlóan a pokolba jutnak."
Ahogy mondtam nem kaptak prófétát tehát kapásból esélyük sem volt megismerni az igazságot de ki lettek irtva. Ráadásul te azt mondod hogy még jobban is jártak a gyerekek csecsemők azzal hogy lemészárolták őket, hát ez már az emberi lét legalja.
"A szüzeket azért hagyták meg, mert ők bűntelenek voltak, nem csábitottak izraelitákat arra, hogy orgiákban vegyenek részt Baál tiszteletére."
Érdekes a szűz fiúkat legyilkolták. És az sem biztos hogy ha valaki nem szűz az biztosan részt vett benne. És világos hogy szexrabszolgának kellettek a szűz lányok.
"A koránnal és a hadithhal ellentétben, ahol az elfogott nőket szexrabszolgaként tarthatják a muszlimok,"
Semmi ilyesmi nincs az iszlámban. Egyrészt az iszlám előírja a foglyok szabadon engedését, másészt csak házassággal lehet nemi életet élni.
"A foglyul ejtett nőket vagy feleségül kell venni és aszerint tisztelni, vagy szabadon kell bocsátani: Mózes V. 21. 10-14:"
Bizonyára a foglyul ejtett nők örömmel hozzá mentek a zsidókhoz akik kiirtották a családjukat. Szabadon engedés az pedig egyenlő a halállal ugyanis nem volt hova menniük miután kiirtották a népüket.
"14 Hogyha pedig nem tetszik néked, bocsásd el õt az õ kivánsága szerint; de pénzért semmiképen el ne add õt; ne hatalmaskodjál rajta, miután megrontottad õt."
Még az általad idézett vers is azt írja hogy "megrontotta őt" te észlény. Világos hogy akarata ellenére történt ergo szexrabszolgaságról van szó.
"Ezek a „népirtások” egyébként a koránban is szerepelnek, mint allah által előirt szent háborúk."
Hazugság. A Korán nem ír semmiféle szent háborúról. Nincs ilyen fogalom az iszlámban hogy szent háború. Kereszténységben van.
"Korán 5.20-26 hitelesíti Mózes negyedik könyvének 13. és 14. fejezetét, ugyanaz a sztori."
Ja, csak van egy kis különbség. A Korán nem írja hogy irtsátok ki azt a népet meg hogy öljétek meg a csecsemőket.
"Itt a muszlimok arra kérik az egyik prófétát, hogy jelöljön ki nekik egy királyt, aki szent háborúba viszi őket, hogy megvívják allahért azokat a háborúkat, amikért itt Abdul előszeretettel kritizálja az Ótestamentumot és a benne szereplőket."
Elolvastad egyáltalán? Szerintem nem. Ezt írja: 2/246 Nem láttad-e Izrael fiai közül az előkelők gyülekezetét Mózes ideje után? Emlékezz arra, amikor egyik prófétájuknak azt mondták: "Küldj nekünk egy királyt, hogy vezetésével Allah útján harcoljunk!" Az pedig mondta: "Vajon megeshetne-e, hogy nem harcoltok, ha előíratott számotokra a harc?" "Miért ne harcolnánk Allah útján" - mondták -, "amikor elűztek minket a lakhelyeinkről és gyermekeinktől?" Midőn aztán előíratott számukra a harc, bizony csak kevesen nem fordítottak annak hátat. Allahnak tudomása van a kegyetlenekről.
Azt írja azok ellen kell harcolni akik "elűztek minket" tehát önvédelmi harc. Ezt engedi meg a Korán nem a népirtást mint a Biblia.
"Az eredetiben allah elfelejtette a neveket, ezért Muhammad Lolka és Bolkára emlékeztető Talut (Sámuel) és Galut (Góliát) neveket adta a szereplőknek.)"
Nem Sámuel hanem Saul. A többi marhaságot amit összehordtál nem is értem.
"Hogy tetőzzük a kettős mércét és a képmutatást, a 248. versben megemlítésre kerül a frigyláda is. Elvileg az iszlámban tilos az élőlények ábrázolása, itt allah mégis elkészíttette a muszlimokkal."
Nem zavar hogy a Korán egy szóval sem írja hogy angyalok voltak rajta ábrázolva te szerencsétlen?
"Miért kritizálod Istent, amikor a zsidókat küldi háborúzni és miért nem kritizálod allahot, amikor a muszlimokat? Miért van ez a kettős mérce?"
Mert a Korán szerint a zsidók is önvédelemből háborúztak, csak erre kaptak parancsot Istentől és a muszlimok is. Ellentétben a Bibliával ahol a zsidók népeket irtottak az utolsó csecsemőig csak mert ott voltak azon a területen és másban hittek, mivel nem is tehettek más met Isten nem küldött hozzájuk prófétát.
A muszlimok háborúi a Koránban mind védekező háborúk. A muszlimokat támadják meg akik védekeznek. A Bibliában a zsidók támadnak és népeket irtanak ki, csecsemőstől. Én a kettő között azért látok néhány árnyalatnyi különbséget :)
"Egyéb versek a koránból, amik erőszakra buzdítanak:
9.29, 9.73, 9.111, 9.123, 48.29, 9.28 "
Háború esetén csatában és azt is önvédelemből. A 9 szúra elején írja is hogy ha az ellenség kezdi a támadást csak azt elfelejtetted idézni.
"A koránban szerepel emellett Noé és Szodoma és Gomorra története is. Miért zavar a népirtás ha allah kard által rendeli el és miért nem, ha víz vagy tűz által? Legyél következetesebb Abdul!"
Én nem Abdul vagyok te észlény. Még ez sem esett le?
Noé történetében a Korán szerint Noé figyelmezteti és tanítja a népét és van aki hivő lesz, van aki nem. A Bibliában Noé semmi ilyet nem tesz. A Korán szerint a hitetlenek meg akarják ölni a hívőket Allah ezért pusztítja el a népet és csak ezt a népet. A Biblia szerint az egész emberiség. Magyarul az egész emberiség Noé családján kívül kiirtásra kerül úgy hogy nem is kaptak Istentől semmi útmutatást. Amúgy meg tudjuk hogy nem volt semmiféle globális árvíz néhány ezer éve tehát a Bibliai történet tudományosan téves és hamisított.
"és Szodoma és Gomorra története is"
Szintén üldözik a hívőket, Allah ezért pusztítja el őket.
"Miért zavar a népirtás ha allah kard által rendeli el és miért nem, ha víz vagy tűz által? Legyél következetesebb Abdul!"
Allah nem rendel el népirtást. Csak a ti Bibliátok ír ekkor hazugságot amivel Istent rágalmazzátok. Az iszlám szerint tilos nők és gyerekek bántalmazása még háború esetén is. Akkor sem ha hitetlenek. Csak Allah szabhat ki büntetést azokra akik nem hisznek.
"Ha pedig zavar, hogy allah itéletet mond a bűnösök felett, akkor hagyd ott az iszlámot! Ja, nem tudod, mert halálbüntetés jár érte."
Újabb hazugság. A Korán azt írja ha egy hívő elhagyja a hitet az az ő dolga. Nem jár evilági büntetés ezért. Ahogy mondtam ezért csak Allah szabhat ki büntetést.
A Biblia Isten szava.
A 42-es válaszomban írtam, de leírom mégegyszer:
Aki Istennek tetsző életet akar élni, annak az ellenségeit is szeretnie kell, hiszen ha az ellenséged halála elött szívből megbánja bűneit (amiről nem tudsz) és mennybe jut, de te életed végéig gyűlölöd ezt az ellenségedet, akkor hogy akarsz a mennyben lenni vele?
"Aki Istennek tetsző életet akar élni, annak az ellenségeit is szeretnie kell, hiszen ha az ellenséged halála elött szívből megbánja bűneit (amiről nem tudsz) és mennybe jut, de te életed végéig gyűlölöd ezt az ellenségedet, akkor hogy akarsz a mennyben lenni vele?"
Érdekes, a Biblia azt írja öld meg az ellenséget, sőt az ellenséged csecsemőit is öld meg. Nézd én elhiszem és látom is hogy a Biblia tartalmaz szép és igaz üzeneteket de tele van ilyen borzalmakkal amiket mutattam amik semmiképpen nem származhatnak Istentől. Ezek emberi hamisítások ahogy a Korán írja. Egyébként neked mi is a problémád az iszlámmal?
Továbbra sem értek egyet a Biblia ellen felhozott vádakkal.
Én nem tudok abban hinni, hogy mennybe kerülhetek akkor, ha életem végéig gyűlölök valakit, aki már mennyben van. Te tudsz?
"Én nem tudok abban hinni, hogy mennybe kerülhetek akkor, ha életem végéig gyűlölök valakit, aki már mennyben van. Te tudsz?"
Először is olyan csak a kereszténységben van hogy elfogadod Jézust mint megváltót törlődnek a bűneid és onnantól megvan a belépőd a mennyországba. Az iszlám szerint ha valaki ellened vétkezett akkor a te megbocsátásodat kell kérnie és persze Allah megbocsátását is. Ha megbocsátasz neki és Allah is akkor nem kap büntetést. Ha nem bocsátasz meg neki, akkor lehet Allah sem és megkapja a büntetést, pokolba kerül de kijön onnan. Onnantól már lehet a mennyben és nincs okod gyűlölni. Ez a kötelező megbocsátás csak a kereszténységben van és totál abszurd. Gondolj bele hogy valaki vétkezik ellenem, még én kapok büntetést ha nem bocsátok meg neki miközben ő ártott nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!