Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy Magyarország...

Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?

Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?

2023. okt. 27. 12:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/116 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%

Ha az ellenségem a halála elött szívből megbánja a bűneit, az mennybe juthat. Akár bocsánatot kér tőlem azokért, amit ellenem tett, akár nem.

Nem biztos hogy éppen mellette leszek akkor, amikor meghal, és ha nem leszek mellette, akkor nem is tud bocsánatot kérni tőlem, de Isten mégis megbocsát neki, mert meg volt benne a bocsánatkérési szándék, és mert Jézus meghalt a bűneinkért.

Ha viszont én úgy halok meg, hogy szívből gyűlölöm ezt az ellenségemet, akkor nem hiszem hogy ilyen állapotban mennybe juthatok.

A pokol az végtelenszer rosszab, mint ahogy azt hiszed.

Ha 50 évig kínoznának az emberek a Terror Házában, az is végtelenszer jobb lenne, mint 1 másodperc a pokolban.

Nem véletlenül szokták azt mondani, hogy szavakkal nem lehet leírni azt a szenvedést, ami ott van.

2023. okt. 30. 01:56
 92/116 anonim ***** válasza:
0%

"Ha az ellenségem a halála elött szívből megbánja a bűneit, az mennybe juthat."

Lehet hogy igen lehet hogy nem. Ezt csak Allah tudja előre, mi nem.

"Akár bocsánatot kér tőlem azokért, amit ellenem tett, akár nem."

Na ez az iszlámban nem így van. Ha ellened követett el bűnt akkor kötelezően a bocsánatodat kell kérnie. Ha itt nem rendezi veled akkor az Ítélet napján szembesítik ezzel és számon lesz kérve rajta.

"Nem biztos hogy éppen mellette leszek akkor, amikor meghal, és ha nem leszek mellette, akkor nem is tud bocsánatot kérni tőlem, de Isten mégis megbocsát neki, mert meg volt benne a bocsánatkérési szándék, és mert Jézus meghalt a bűneinkért."

Az már az ő felelőssége hogy megkeressen téged. Ő követte el a bűnt, nekik kell rendeznie.

"Ha viszont én úgy halok meg, hogy szívből gyűlölöm ezt az ellenségemet, akkor nem hiszem hogy ilyen állapotban mennybe juthatok."

A Korán is a megbocsátást javasolja, de nincs büntetés ha mégsem bocsátod meg neki. Gondolj bele hogy ő követ el ellened bűnt, te nem bocsátasz meg neki akkor még te kapsz büntetést te kerülsz pokolra ami totál abszurd.

"A pokol az végtelenszer rosszab, mint ahogy azt hiszed."

Akkor talán érdemes átgondolnod valóban az e helyes út Istenhez amiben hiszel.

2023. okt. 30. 08:30
 93/116 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%
Az a helyes út, amiben hiszek.
2023. okt. 30. 14:32
 94/116 anonim ***** válasza:
100%

"Gondolj bele hogy valaki vétkezik ellenem, még én kapok büntetést ha nem bocsátok meg neki miközben ő ártott nekem."

Ha belegondolunk, akkor jogos, mert Jézus a szeretet vallását hirdette, a szeretet pedig megbocsájtó. Aki nem bocsájt meg, az gyűlölködő és nincs helye a mennyben.

Lehet, hogy ez az egyik legjelentősebb különbség a kereszténység a iszlám között.

2023. okt. 30. 17:19
 95/116 anonim ***** válasza:
51%

"Ha belegondolunk, akkor jogos, mert Jézus a szeretet vallását hirdette, a szeretet pedig megbocsájtó. Aki nem bocsájt meg, az gyűlölködő és nincs helye a mennyben."

Végig gondoltad? Vegyünk egy konkrét példát. Tegyük fel kirabolnak téged és letartóztatják az illetőt. Ő azt mondja a bíróságon hogy megbocsát az ellene vétkezőknek, te pedig azt mondod nem bocsátasz meg neki mondjuk amig nem adja vissza amit ellopott. Akkor a keresztény vallás szerint a tolvaj a mennyországba kerül mert megbocsátott az ellene vétkezőknek, te pedig pokolra kerülsz mert nem bocsátottál meg neki. Tehát előáll az az abszurd helyzet hogy a bűnös kerül a mennyországba az áldozat pedig a pokolba. Ez neked logikus? Igazságos?

Az iszlám szerint viszont a tolvajnak mindenképpen rendeznie kell veled a dolgot. Ha nem kéri a megbocsátásodat, akkor megkapja ezért a büntetést. Célszerű már az evilágon rendezni az ilyen dolgokat mert az Ítélet napján mindenképpen számon lesz kérve.

2023. okt. 30. 19:39
 96/116 anonim ***** válasza:
100%

"Ez neked logikus?"

Ez full nem logikus, mert ostobaságokat írsz. A rabló pontosan kinek és miért is bocsájt meg? Ő ellene nem vétkezett senki, sőt ő volt aki vétkezett más ellen...

A másik hiba ostoba példáddal, hogy a tolvaj akkor kerül a mennybe, ha megbánja a bűnét, a bánat része a jóvátétel is. Vagy legalább a jóvátételre tett erőfeszítés (mert nem mindent lehet jóvá tenni).

Az áldozat pedig ha nem bocsájt meg, vagy *tudatosan* haragot és gyűlöletet táplál, akkor szintén nem méltó a mennyre.

Iszlámban erre lehet nem találunk példát, de kereszténységben nagyon sok van. Kezdve Jézussal, aki üldözőiért imádkozott a kereszten. Vagy időben sokkal közelibb példa II. János Pál pápa, aki már azelőtt megbocsájtott a rá lövő (talán pont muzulmán?) gonosztevőnek, mielőtt kérte volna tőle.

2023. okt. 30. 19:50
 97/116 anonim ***** válasza:
51%

"Ez full nem logikus, mert ostobaságokat írsz. A rabló pontosan kinek és miért is bocsájt meg? Ő ellene nem vétkezett senki, sőt ő volt aki vétkezett más ellen..."

Hogyne lenne. Biztosan volt aki a rabló ellen vétkezett, ő pedig mindenkinek megbocsátott.

"A másik hiba ostoba példáddal, hogy a tolvaj akkor kerül a mennybe, ha megbánja a bűnét, a bánat része a jóvátétel is. Vagy legalább a jóvátételre tett erőfeszítés (mert nem mindent lehet jóvá tenni)."

Miért lenne ostoba? Teljesen jogos amit kritizálok. Tegyük fel azt mondja megbánta hogy meglopott téged, te pedig azt mondod nem bocsátasz meg. Ilyenkor mi van?

"Az áldozat pedig ha nem bocsájt meg, vagy *tudatosan* haragot és gyűlöletet táplál, akkor szintén nem méltó a mennyre."

Ezt itt a gond. Az áldozatot bünteti a keresztény vallás. Miért kellene kötelezően megbocsátani? Mondjuk egy lopás nem olyan súlyos bűn, de tegyük fel kiirtotta a családod. Kötelező hogy megbocsáss neki? Vagy téged gyilkolt meg. Kötelezően meg kell bocsátanod? Ebben hol a logika és az igazságszolgáltatás?

"a II. János Pál pápa, aki már azelőtt megbocsájtott a rá lövő (talán pont muzulmán?) gonosztevőnek, mielőtt kérte volna tőle."

Nem muszlim volt hanem szélsőbalos. Az szép hogy megbocsátott neki de a keresztény vallás szerint kényszerből tette. Ha nem bocsát meg akkor ő kerül pokolra.

2023. okt. 30. 20:09
 98/116 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyne lenne. Biztosan volt aki a rabló ellen vétkezett, ő pedig mindenkinek megbocsátott."

És annak mi köze van ehhez az esethez? Mert láthatóan semmi.

"Tegyük fel azt mondja megbánta hogy meglopott téged, te pedig azt mondod nem bocsátasz meg. Ilyenkor mi van?"

Erre egy Jézustól vett idézettel válaszolok, ami a kereszténység legfőbb imájában van benne:

"és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"

Szerintem elég egyértelmű.

"Nem muszlim volt hanem szélsőbalos."

Nem zárja ki, simán lehetett muszlim, meg kéne nézni, de most erre már nincs kapacitásom.

"Az szép hogy megbocsátott neki de a keresztény vallás szerint kényszerből tette. Ha nem bocsát meg akkor ő kerül pokolra."

Addig nem fogod megérteni, amíg "muszlim fejjel" gondolkodsz. Míg nálatok szemet szemért elv érvényesül, illetve számtalan kötelezően előírt szabály, addig a kereszténység valami egészen más. Nálunk nincs előírva napi 5x ima, hanem a keresztények azért imádkoznak, mert igényük van az Istennel való kommunikációra, sok keresztény pedig sokkal többet, mint a napi 5. II. János Pál pápa a rágalmad ellenére nem azért bocsájtott meg, mert félt a pokoltól, hanem azért bocsájtott meg, mert szívében ezt érezte helyesnek, s ezért jutott el már a mennybe is.

2023. okt. 30. 20:26
 99/116 anonim ***** válasza:
51%

"És annak mi köze van ehhez az esethez? Mert láthatóan semmi."

Dehogynem. Az eddigiek alapján a keresztény vallás szerint akkor juthatsz a mennybe ha megbocsátasz az ellened vétkezőknek. Tehát a rabló tökmindegy hogy megbánja-e hogy téged meglopott, mert neked kötelezően meg kell neki bocsátanod. Csak annyi a dolga hogy megbocsát annak aki ellene vétkezett.

"Erre egy Jézustól vett idézettel válaszolok, ami a kereszténység legfőbb imájában van benne"

"és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"

De ez nem válasz a kérdésre. Mi van ha nem bocsátasz meg neki? Ez alapján kötelező a megbocsátás. És mi történik ha mégsem vagy hajlandó erre? Erről szól a példám. Te vagy az áldozat és még te kerülsz pokolra. A keresztény vallás így az áldozatot bünteti.

"Nem zárja ki, simán lehetett muszlim, meg kéne nézni, de most erre már nincs kapacitásom."

Nekem pedig nem kell megnéznem mert tudom hogy szélsőbalos marxista volt. Az akkor kommunista Bolgár kormány képezte ki.

"Addig nem fogod megérteni, amíg "muszlim fejjel" gondolkodsz. Míg nálatok szemet szemért elv érvényesül,"

Te miről beszélsz? Hol van itt szemet szemért el? Nem fogtad fel amit mondtam, hazudozol vagy nem is érdekel? Érthetően leírtam hogy az iszlám szerint a bűnösnek az áldozat bocsánatát kell kérnie aki vagy megbocsát vagy nem. Ha megbocsát akkor valószínűleg Allah is megbocsát neki és nincs büntetés. Hol van itt a szemet szemért elv?

"illetve számtalan kötelezően előírt szabály, addig a kereszténység valami egészen más."

Te miről beszélsz? Pont hogy a keresztény vallásban van kötelezően elírva hogy meg kell bocsánatod különben mész a pokolba míg az iszlámban az áldozat mondhatja hogy nem bocsát meg. Te most konkrétan a saját keresztény vallásodat kritizálod :)

"Nálunk nincs előírva napi 5x ima,"

Nálunk sincs előírva 5 ima. Ez egy minimum. Imádkozhatsz ennél többet is.

"hanem a keresztények azért imádkoznak, mert igényük van az Istennel való kommunikációra, sok keresztény pedig sokkal többet, mint a napi 5"

Arra kíváncsi vagyok egy átlag keresztény napi hány percet tölt imával. Gyanítom ez a nullához igencsak közel van. Jobb esetben elhadar egy miatyánakat lefekvés előtt.

"János Pál pápa a rágalmad ellenére nem azért bocsájtott meg, mert félt a pokoltól, hanem azért bocsájtott meg, mert szívében ezt érezte helyesnek,"

Ezt te honnan tudod? Beleláttál talán a szívébe?

"s ezért jutott el már a mennybe is."

Ilyen nincs :) Isten helyett ítélkezel és előre megmondod ki hova kerül? Ez igencsak problémás tudod-e? Egyébként is nem csak az Ítélet napja után kerülnek az emberek a mennybe vagy pokolba a keresztény vallásban? Ez nekem új hogy halál után egyből szóval gyanítom nem vagy otthon annyira a témában és amit nem tudsz a saját elképzeléseiddel egészíted ki.

2023. okt. 30. 21:47
 100/116 anonim ***** válasza:

"Dehogynem. Az eddigiek alapján a keresztény vallás szerint akkor juthatsz a mennybe ha megbocsátasz az ellened vétkezőknek."

Ha te ezt szűrted le, akkor már megbocsáss, de elég hülye vagy.

"Te vagy az áldozat és még te kerülsz pokolra."

Ha te nem vagy képes megbocsájtani, akkor nem csak az áldozat szerepében tetszeleghetsz.

"Nekem pedig nem kell megnéznem mert tudom hogy szélsőbalos marxista volt."

Attól még simán lehetett muszlim.

"Érthetően leírtam hogy az iszlám szerint a bűnösnek az áldozat bocsánatát kell kérnie aki vagy megbocsát vagy nem. Ha megbocsát akkor valószínűleg Allah is megbocsát neki és nincs büntetés. Hol van itt a szemet szemért elv?"

Bocsánat, igazad van, az iszlám elv sokkal gonoszabb, mint a szemet szemért elv, mert fennáll a lehetősége, hogy a bűnbánó elkövetőnek nem bocsájt meg az, aki ellen egykor vétkezett és bárhogy bánja, úgy is pokolra kerül.

"Arra kíváncsi vagyok egy átlag keresztény napi hány percet tölt imával."

Például a mi papunk rendszeresen azt mondja, hogy az időnkből is adjunk egy tizedet Istennek, ami ugye lehet személyes ima, közösségi ima (mise, istentisztelet, egyebek), tehát napi 2.4 óra. Nyilván a mai világban valaki tud, valaki nem. De én villamoson, buszon is már láttam imádkozó időseket, akik utazás közben mondták a rózsafüzért, ők lehet többet is adnak, mint idejük tizede.

"Ezt te honnan tudod? Beleláttál talán a szívébe?"

Azért élete alapján lehet következtetni. De én is visszakérdezhetek, te beleláttál? Mert annyira határozottan állítottad, hogy csak a pokol félelme miatt tette.

"Isten helyett ítélkezel és előre megmondod ki hova kerül? ... Ez nekem új hogy halál után egyből szóval gyanítom nem vagy otthon annyira a témában és amit nem tudsz a saját elképzeléseiddel egészíted ki."

Aki nincs otthon a témában, az pont te vagy :) Mivel az Egyház szentté avatta, ezzel kinyilvánította, hogy II. János Pál már az üdvözül szentek közösségében van (tehát nem én mondtam, vagy találtam ki), a keresztények pedig elvetik a halálalvás hülyeségét, nem tudom honnan informálódsz. Legfeljebb olyan alig kereszténynek nevezhető csoportok hisznek benne, mint a Jehova tanúi vagy adventisták.

Szóval kérlek ne nézz hülyének, mert kiderül, hogy te vagy teljesen ostoba a témához ;)

Valószínűleg jóval többet olvastam már dogmatikából, mint te valaha fogsz...

2023. okt. 30. 22:04
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!