Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?
Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?
Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?
Megmutatnád a Koránból azokat a verseket, hogy pontosan hogy kell kinéznie az épületnek, amit mecsetnek lehet hívni?
Mert én magyar iszlám oldalakat böngészve több mecsetről is olvastam. De ezek szerint van valami általad ismert, általuk nem ismert kritérium a Koránban, ami alapján azok nem mecsetek.
"Az értelmesebbek elektronikusan tettek eleget a népszámlálási kötelezettségnek."
Tehát sok nyugdíjas a magyar muzulmánok szerint nem értelmes ember. (Kétlem, hogy a 80 évesek többsége ki tudta tölteni neten.)
"És minden közölt adatod köthető a nevedhez, és minden más adatodhoz."
Értem, hogy nagyon hülye vagy, de ne reklámozd. Idézem neked a KSH oldalát:
"A népszámlálásról szóló törvény biztosítja, hogy a népszámlálás során felvett adatok a későbbiekben ne legyenek összekapcsolhatóak az adatszolgáltatókkal .... A címek és a kérdőíveken szereplő adatok feldolgozása egymástól függetlenül, elkülönítetten történik."
Bár felőlem bárki megtudhatja a vallásomat, én se nem szégyellem, se nem félek. Ha egy keményebb iszlám országban élnék, ott lehet én is 3x meggondolnám, de szerencsére még az EU-ban vagyunk, nem Iránban, Szíriában, stb...
Szerintem pedig egy olyan országban, ahol egy ilyen fórumon is mint ez, útszéli hangon migránsoznak, és mocskolódnak más vallásán egyes primitív személyek ott nem árt ha az ember óvatosabb.
EU-ban vagyunk, egyelőre még...
Mi a kérdés te szerencsétlen ?
Legalább 30 ezer muszlim él Magyarországon, ez az egyetlen érdemi válasz a kérdésre, az összes többi csak hiszti amit leművelsz itt.
8000-nél még Budapesten is többen élnek ez egészen biztos, magad is érzékelheted ha jársz a fővárosban.
"Mi a kérdés te szerencsétlen ?"
Muzulmán vita kultúra :D
"Legalább 30 ezer muszlim él Magyarországon, ez az egyetlen érdemi válasz a kérdésre"
A vágyálmodat mivel tudod alátámasztani? Mert nem ártana bármilyen hivatalos adat.
Még az egyébként fanatikus 1 pipás is ezt írta:
"Azt nem tudom hogy vagyunk-e 30 ezren de az biztos hogy többen mint 8 ezren."
Egyébként napi szinten járok a fővárosba, de több kínait látok, mint arabot, a nem arab muszlimoknak pedig se homlokára, se hátára nincs írva, hogy mi a vallásuk.
Muszlim közösségek jobban fel tudják mérni a magyarországi hívők számát. Ezt most el kéne hinni nekem.
Linkeltem egy cikket, ahol 40 ezret becsülnek 2017.ben.
"Megmutatnád a Koránból azokat a verseket, hogy pontosan hogy kell kinéznie az épületnek, amit mecsetnek lehet hívni?"
A Korán nem ír ilyet de ettől még van egy kialakult iszlám építészet amit a magyar állam tilt. Ez a vallásszabadság durva megsértése és alkotmányellenes.
"Mert én magyar iszlám oldalakat böngészve több mecsetről is olvastam."
Amik eredetileg raktárépületek, családi házak, irodaépületek. Tehát mint épület, nem mecset.
"Még az egyébként fanatikus 1 pipás is ezt írta"
Mondja ezt egy hazug aki szerint ha nem válaszolsz vallásra vonatkozó kérdésre a népszámláláson akkor ezzel megtagadod a vallásod :) Vagy ha tényleg így gondolod akkor értelmileg visszamaradott vagy.
"Műhisztéria-keltés, de érdemi válasz nem jött "
Jött csak nem fogtad fel. A kérdező által írt 4,5% biztosan mem valós. A többi országra vonatkozó adat sem valós: Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%
Minden bizonnyal valami iszlámellenes szennylapon látta vagy valami hazug keresztény oldalon.
Nézd el nekem, lehet a szakmámból adódik, hogy a hasra vágás szerűen bemondott adatoknak (ahol nagyságrendnyi különbség van a hivatalostól), amiket semmilyen átlátható felméréssel sem támasztanak alá, egyszerűen nem hiszek.
Ez is pont olyan, mint 1-2 éve, amikor Németh Sándor 70 000 fő feletti hitgyülis taglétszámról szónokolt, a hivatalos adatokban ennek kevesebb, mint harmada jött ki, 22 ezer.
"A népszámlálási adatok vallási szempontból nem relevánsak."
Minden szempontból csak ezek az adatok relevánsak, mert ezek nyomon követhetők, átláthatók, ezekben nem lehet "susmus".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!