Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?
Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?
Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?
"Legalább is más megnyilvánulást még sose láthattunk tőled."
Mivel a keresztények vannak rákattanva az iszlámellenes gyülöletkeltésre, én is nagyobb figyelmet fordítok a keresztény vallás szépségeire, de néha ateistákkal is elbeszélgetek. A kedvedért megkerestem néhány korábbi kérdésemet amit ateistáknak címeztem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Nem az a fontos, hogy hány nem-keresztény vallású ember van Magyarországon, hanem hogy hányan élnek Istennek tetsző életet.
Aki Istennek tetsző életet akar élni, annak az ellenségeit is szeretnie kell, hiszen ha az ellenséged halála elött szívből megbánja bűneit (amiről nem tudsz) és mennybe jut, de te életed végéig gyűlölöd ezt az ellenségedet, akkor hogy akarsz a mennyben lenni vele?
"Nem fogok leállni vitatkozni..."
Pedig te szeretsz leállni vitázni mindenben is :D
Csak gondolom rájöttél, hogy ez vesztett vita és bújsz ki alóla.
"Vagy gondolod hogy ha nem írja a Korán de része az iszlámnak az nyugodtan betiltható?"
Továbbra sincs betiltva, vannak működő mecsetek. Te azt állítottad, hogy nem mecset, mert nem úgy néz ki, ezért kértem Korából idézetet, hogy milyen követelményeknek kell megfeleljen. Mint kiderült, nincs ilyen követelmény.
"Gondolom azért nem hallani mert már a kutya sem jár keresztény templomba és nincs aki megkongassa."
Vagy azért, mert messzebb lakom, a harangot pedig nem kongatják, hanem számítógép vezérelte motorral kongatják :)
De ezen logika alapján, mecsetbe még kevesebben járnak (hivatalos adatok szerint max 8 ezren), szóval felesleges is építeni.
"Az iszlám legalább 1300 éve az Európai kultúra része"
Továbbra se része, hódítás útján érkezett, lásd Spanyolország területe vagy az oszmán birodalom. De ha az elhanyagolható számú muszlimra gondolsz, akik például magyarokkal is jöttek, akkor mondhatjuk azt, hogy az iszlám annyira az európai kultúra része, mint a buddhizmus.
"Nem, a zsidók mostanában többszázkilós bombákat dobálnak ránk, a keresztények pedig tapsolnak hozzá."
Szerintem akkor nem élnél :)
Másrészt nem keverném bele a mostani háborút, amit a Hamasz terrorszervezett kezdett 1400-1600 ártatlan zsidó civil meggyilkolásával. S akik annyira bátrak, hogy civilek mögé bújnak, kórházak, iskolák alá rejtőznek. Ez messzire vezetne, mivel Európa volt a téma, maradnék itt.
"De vannak országok ahol a bevándorlók szinte mind keresztények és ugyanezek a problémák lásd USA."
Továbbra is Európa a téma, a mexikói bevándorlókkal foglalkozzanak az ott élők. Egyébként attól, hogy valakit hagyományból megkeresztelnek, még nem igazán lesz keresztény. Ezt persze te nehezen fogadod el, mert így jobban tudsz keresztényellenes rágalmakat írni.
"Hát ez nagyon dicséretes de sajnos a keresztény hittársaidtól egyszer sem hallottam olyat hogy dobjuk ki a keresztény bevándorlókat ha nem tartják be a törvényt."
Kérdezted már őket? Bár azért statisztikát szívesen megnéznék, hogy mondjuk a svéd vagy német bevándorlók között hány százalék muzulmán, illetve hány százalék a keresztény, valamint ezek milyen arányban követnek el bűntényeket.
"De ez megintcsak a muszlimokra van kihegyezve."
Miért lenne? Te magad írtad, hogy a burka nem az iszlám része. Tehát nyugodtan lehet tiltani, a keresztények se viselhetnek arcot eltakaró ruhát.
"Nem gondolod komolyan hogy Magyarországon csak 7600 zsidó vallású él."
Nekem nem kell semmit gondolni, ha annyian vallották magukat izraelitának, akkor annyi él. Valószínűleg a vallástalan zsidók nem vallották magukat vallásosnak.
"Pedig te szeretsz leállni vitázni mindenben is :D"
Csak abban szeretek vitázni amihez értek :) Szóval nem mindenben. Oda is írtam hogy nem értek az építészethez.
"Csak gondolom rájöttél, hogy ez vesztett vita és bújsz ki alóla."
Most te komolyan azt állítod a keresztény templomok esetében nincsenek a vallásra jellemző építészeti elemek? :) Beírtam a keresőbe hogy keresztény templom, megnéztem a képeket és érdekes módon egyértelműen megfigyelhetőek jellemző építészeti vonások. Ha megmutatnánk ezeket a képeket bárkinek és megkérnénk, mondja meg melyik vallás épületei, mindre kapásból rávágnák hogy keresztény templom. Szóval mit is állítasz? :) Gyerek koromban még voltam is néhányszor és belülről is ugyanez igaz a templomokra.
"Továbbra sincs betiltva, vannak működő mecsetek. "
Hol írtam olyat hogy nincsenek?
"Te azt állítottad, hogy nem mecset, mert nem úgy néz ki, ezért kértem Korából idézetet, hogy milyen követelményeknek kell megfeleljen. Mint kiderült, nincs ilyen követelmény."
Azt írtam funkcióját tekintve mecset de építészetileg nem mecset. Azt is elmondtam attól hogy nem írja a Korán még az iszlám része az építészet is. Szóval attól hogy nem írja a Korán, a tiltás még mindig súlyosan sérti a vallásszabadságot és alktományellenes.
Egyébként mi lenne a véleményed ha betiltanák a keresztény templomokat és csak raktárépületeket meg más épületet használhatnának a keresztények?
"Vagy azért, mert messzebb lakom, a harangot pedig nem kongatják, hanem számítógép vezérelte motorral kongatják "
De ha nem hallasz valamit, hogy állapítod meg hogy zavar téged vagy nem? :)
"De ezen logika alapján, mecsetbe még kevesebben járnak (hivatalos adatok szerint max 8 ezren), szóval felesleges is építeni."
Szerinted 8 ezer ember kiszolgálásához hány mecset kell? És persze a valós szám nem 8 ezer hanem jóval több. Mondjuk számoljunk a 20 ezerrel.
"Továbbra se része, hódítás útján érkezett, lásd Spanyolország területe vagy az oszmán birodalom."
Ilyen alapon akkor a keresztyénség sem része az Európai kultúrának mivel legalább a kontinense felén erőszakkal terjesztették. Nem is kell messzire menni. A magyar népre is erőszakkal lett rákényszerítve a kereszténység.
"De ha az elhanyagolható számú muszlimra gondolsz, akik például magyarokkal is jöttek, akkor mondhatjuk azt, hogy az iszlám annyira az európai kultúra része, mint a buddhizmus."
Egyáltalán nem. Jelentős számban éltek muszlimok az Árpádházi királyok idején és fontos pozíciókat töltöttek be. Nem csodálkozom hogy nem tudod. Úgy tűnik ezt a keresztények próbálják elhallgatni. És olyan népek mint a bosnyákok, albánok, önkét tértek át az iszlámra.
"Másrészt nem keverném bele a mostani háborút, amit a Hamasz terrorszervezett kezdett 1400-1600 ártatlan zsidó civil meggyilkolásával."
A háborút a zsidók kezdték, a palesztinokat pedig koncentrációs táborba zárták és elvették a földjük 90%-át. Amit láttál ennek a következménye. Nyilván nem helyeslem de értem hogy miért történt.
"S akik annyira bátrak, hogy civilek mögé bújnak, kórházak, iskolák alá rejtőznek."
Jól értem, azt mondod fegyveresekre hivatkozva lebombázhatóak kórházak, iskolák?
"Továbbra is Európa a téma, a mexikói bevándorlókkal foglalkozzanak az ott élők."
Mindegy hogy Európa vagy Amerika, ugyanúgy probléma a bevándorlás és a bevándorlók integrálása.
"Egyébként attól, hogy valakit hagyományból megkeresztelnek, még nem igazán lesz keresztény."
Akkor segítek. A Mexikóiak, latin amerikaiak, karibiak bizony a keresztény hittestvéreid és vallásosabbak mint az átlag magyar.
"Ezt persze te nehezen fogadod el, mert így jobban tudsz keresztényellenes rágalmakat írni."
Ti keresztények vagytok azok akik automatikusan minden terroristát muszlimnak nyilvánítotok.
"Kérdezted már őket?"
Minek kérdezzem? Arról sem kérdeztem őket mi a teendő a törvényeket be nem tartó muszlimokkal de mégis minden nap elmondják.
"Bár azért statisztikát szívesen megnéznék, hogy mondjuk a svéd vagy német bevándorlók között hány százalék muzulmán, illetve hány százalék a keresztény, valamint ezek milyen arányban követnek el bűntényeket."
Tudok én neked mutatni statisztikát szívesen:
Például ha a gyilkosságokat nézzük akkor azt látjuk hogy az első 50 ország szinte mind keresztény.
Ha a nemi erőszakot nézzük szintén keresztény országokban a legrosszabb a helyzet:
"Bár azért statisztikát szívesen megnéznék, hogy mondjuk a svéd vagy német bevándorlók között hány százalék muzulmán, illetve hány százalék a keresztény, valamint ezek milyen arányban követnek el bűntényeket."
Azt meg tudod nézni hogy a bevándorlók milyen valláshoz tartoznak nagyjából, de arról nem lesz statisztika hogy bűnelkövetők vallási megoszlása. De azért ne csüggedj. Ha abból indulunk ki hogy a keresztény országok a legerőszakosabbak, abból azt a következtetést tudom levonni hogy a keresztény bevándorlók erőszakosabbak mint a muszlim bevándorlók.
"Miért lenne? Te magad írtad, hogy a burka nem az iszlám része. Tehát nyugodtan lehet tiltani, a keresztények se viselhetnek arcot eltakaró ruhát."
A kiutasításra értettem. Azt írtad aki nem tartja be a burka tilalmára vonatkozó törvényt az mit keres itt. Én meg erre mondtam hogy vannak keresztény bevándorlók akik sokkal súlyosabban szegik meg a törvényt mint egy burka viselésével, de mégsem merül fel benned a kérdés hogy mit keresnek itt.
"Nekem nem kell semmit gondolni, ha annyian vallották magukat izraelitának, akkor annyi él. Valószínűleg a vallástalan zsidók nem vallották magukat vallásosnak."
A statisztikák szerint 50-100 ezer zsidó etnikumú él Magyarországon. Kétlem hogy ebből az 50-100 ezerből csak 7600 vallásos. Nyilván emlékeznek mi történt 80 éve és inkább nem nyilatkoznak.
"Most te komolyan azt állítod a keresztény templomok esetében nincsenek a vallásra jellemző építészeti elemek? :)"
Igen, azt állítom, mert ez tény. Most nyilván a belsőt ne nézzük, mert az általad raktárnak titulált mecsetek belese nekem laikus szemmel nem különbözik egy általadnak is mecsetnek mondott épület belsejétől.
Ha azt mondod, hogy minden keresztény templomnál a tornyon van egy kereszt, én azt mondom, hogy sok keresztény templomnak tornya sincs, sőt a református templomokon kereszt sincs.
Amikor te rákeresel, hogy templom, akkor a legtöbb találat valószínűleg barokk idején épült templom lesz, aminek valóban van egy adott jellegzetessége, de nem a templom volta miatt, hanem a barokkra jellemző templomépítészeti stílus miatt. Egy Makovecz templom vagy pl a gödőllői Szentháromság templom ezektől külsőben olyan messze áll, mint Makó Jeruzsálemtől. Sőt utóbbi inkább hasonlít az általad raktárnak/irodának titulált mecsethez.
De abban igazad volt, hogy nem értesz hozzá egyáltalán, ez jól látszik, azért írtál olyan hülyeségeket.
"Szóval attól hogy nem írja a Korán, a tiltás még mindig súlyosan sérti a vallásszabadságot és alktományellenes."
De továbbra se sértheti a vallásszabadságot, ha te csak valamiféle vallásos hagyományokra próbálsz hivatkozni, de maga a vallás, illetve annak szent könyve erről nem rendelkezik.
"Egyébként mi lenne a véleményed ha betiltanák a keresztény templomokat és csak raktárépületeket meg más épületet használhatnának a keresztények?"
Volt már ilyen és van is ilyen. Például egyes iszlám országokban jelenleg is.
"De ha nem hallasz valamit, hogy állapítod meg hogy zavar téged vagy nem? :)"
Kint a kertben azért hallom, de nem zavaróan, valószínűleg már mindenki megszokta, mert hozzátartozik a magyar, európai tájhoz, falusi, városi képhez. A müezzin kiabálása nem tartozik hozzá, elég volt a török megszállás alatt elviselni.
"Szerinted 8 ezer ember kiszolgálásához hány mecset kell? És persze a valós szám nem 8 ezer hanem jóval több. Mondjuk számoljunk a 20 ezerrel."
Oké, tegyük fel, hogy a hivatalos 8 ezer mellett még van 12 ezer bujkáló muszlim. Hogy mennyi mecset kellene, az sok mindentől függ. Nálunk például hétvégén 3 mise is van (ezen felül szinte minden hétköznap is), de egyes templomokban 4-5, akár több is. Bár a muzulmánok nagyobb arányban gyakorolják a vallásukat, mint a keresztények, feltételezem (sőt ismerek is egy-kettőt), nem mindenki jár rendszeresen. Az se mindegy, hogy hány településen oszlanak el. Ahogy az sem, hogy mennyi a befogadóképessége egy mecsetnek. Tehát erre így nem lehet válaszolni.
"Egyáltalán nem. Jelentős számban éltek muszlimok az Árpádházi királyok idején"
Azért annyira jelentős számban nem éltek, én eddig egyetlen adatot találtam, ami "ezrekről" ír, de történészek szerint túlzó forrás, nem csak számokban, másban is. De fogadjuk el, hogy élt 1-2000. Ezek egy része a honfoglalók mellé szegődve érkezett, másik részük később.
De attól még nem lesz az európai kultúra része, ahogy az ősmagyar kultúra se az, viszont a magyarok felvették az európai kultúrát a legtöbb tekintetben.
"A háborút a zsidók kezdték, a palesztinokat pedig koncentrációs táborba zárták és elvették a földjük 90%-át. Amit láttál ennek a következménye. Nyilván nem helyeslem de értem hogy miért történt."
Én nem értem, hogy miért történt, mert a bátor muzulmánok kimondottan fiatalokat, gyermekeket, nőket és időseket támadtak. Érdekes, hogy nem egy katonai tábort támadtak meg, hanem 80 éves bácsikat és néniket, kisgyermekével egyedül otthon lévő anyukákat, fesztiválozó tiniket.
Izrael bombázásait se helyeslem, de ők legalább értesítették a civil lakosságot, hogy hagyják el a területet és célpontjaik elsősorban ezek a bátor muszlim harcosok, nem a lakosság.
"Tudok én neked mutatni statisztikát szívesen"
Igen, te ezt a két statisztikát előszeretettel linkeled, csak hogy eznem válasz a kérdésre :)
Szerintem erre sokkal jobb választ ad az, hogy 10 vagy 20 éve milyen szinten volt Svédországban a bűnözés és ma, amikor sok-sok bevándorló muszlim érkezett.
"de mégsem merül fel benned a kérdés hogy mit keresnek itt"
Te most hazudsz, mert korábban írtam, hogy őket is ki kell utasítani, pont úgy, ahogy azt, aki törvénnyel szembe menve burkát hord.
"Nyilván emlékeznek mi történt 80 éve és inkább nem nyilatkoznak."
Erre bármi forrás? :)
A gond a megállapításoddal azért is problémás, mert 80 éve a nemzetiséget nézték és nem a vallást, a keresztény zsidókat is elhurcolták, jelenleg pedig a zsidók nem hivatalosan elismert kisebbség (mielőtt előbújuk belőled a hülye, írom, hogy ők nem akartak/nak azok lenni). A másik gond, hogy azt feltételezed, ez egy erősödő félelem (legfeljebb a muszlimok támadásai miatt lehetne az), mert 2001-ben közel kétszer annyian vallották magukat zsidó vallásúnak, 1949-ben pedig a lakosság 1.5%-a.
Ha nem bánod, én az őrült elméleteid helyett inkább a tényekre és valós számokra hagyatkozom :)
"Ha azt mondod, hogy minden keresztény templomnál a tornyon van egy kereszt, én azt mondom, hogy sok keresztény templomnak tornya sincs, sőt a református templomokon kereszt sincs."
Nem csak a kereszt és torony a közös jellemző építészeti elem. Maga az épület formája, az egyes részei is.
"Amikor te rákeresel, hogy templom, akkor a legtöbb találat valószínűleg barokk idején épült templom lesz, "
Hát nem. Írd be a keresőbe. Kidob mindenféle korszakból származó templomot különböző irányzatoktól és mindnek közös jellemző építészeti elemei vannak.
"Egy Makovecz templom vagy pl a gödőllői Szentháromság templom ezektől külsőben olyan messze áll, mint Makó Jeruzsálemtől."
Ez miért áll messze? A vak is látja hogy keresztény templom:
A gödöllői elég ronda, de a formája keresztény templom.
"De abban igazad volt, hogy nem értesz hozzá egyáltalán, ez jól látszik, azért írtál olyan hülyeségeket."
Két ellenpéldát írtál amikről nem nehéz felismerni hogy keresztény templomok.
"De továbbra se sértheti a vallásszabadságot, ha te csak valamiféle vallásos hagyományokra próbálsz hivatkozni, de maga a vallás, illetve annak szent könyve erről nem rendelkezik."
Egy vallási felekezet olyan épületet épít amit akar. Ha te ezt megtiltod az a vallásszabadság súlyos megsértése és kicsit sem számít hogy az adott vallás szent könyve leírja vagy nem hogy hogyan nézzen ki az épület. Akkor a te logikád alapján a kereszt mint keresztény szimbólum betiltása sem lenne vallásszabadságot korlátozó mert nem ír keresztről a Biblia :) Bírom mikor keresztények egetrengető marhságokat hordanak össze csak ne kelljen a muszlimoknak igazat adni :)
"Volt már ilyen és van is ilyen. Például egyes iszlám országokban jelenleg is."
Nem azt kérdeztem hogy volt-e már ilyen hanem hogy mi a véleményed egy ilyen tiltásról. A Biblia nem írja hogyan nézzen ki egy templom, tehát a logikád alapján egy szavad sem lehet. Sőt tudtommal nem ír az Újszövetség olyat sem hogy templomban kell imádkozni szóval ha a tálibok betiltják a keresztény templomokat akkor azt nem tarthatod problémának. Igaz? :)
"Kint a kertben azért hallom, de nem zavaróan, valószínűleg már mindenki megszokta, mert hozzátartozik a magyar, európai tájhoz, falusi, városi képhez."
Akkor a müezzint is megszoknád mert az iszlám is az európai kultúra része.
"A müezzin kiabálása nem tartozik hozzá, elég volt a török megszállás alatt elviselni."
A török megszállás alatt a keresztények szabadabban élhettek. Például a katolikusok üldözték a reformátusokat de a török hódoltság idején a reformátusok szabadon gyakorolhatták vallásukat, mert az iszlám vallásszabadságot biztosít.
"Bár a muzulmánok nagyobb arányban gyakorolják a vallásukat, mint a keresztények, feltételezem (sőt ismerek is egy-kettőt), nem mindenki jár rendszeresen. Az se mindegy, hogy hány településen oszlanak el. Ahogy az sem, hogy mennyi a befogadóképessége egy mecsetnek. Tehát erre így nem lehet válaszolni."
Ha látnád akkor tudnál válaszolni. A muszlimok többsége Budapesten él és nem férnek be a jelenlegi mecsetekbe egy egy pénteki ima vagy ünnep alkalmával. Egyértelmű hogy elégtelen ami jelenleg van. Ezért akartak a muszlimok építeni de nem engedte a magyar állam.
"Azért annyira jelentős számban nem éltek, én eddig egyetlen adatot találtam, ami "ezrekről" ír, de történészek szerint túlzó forrás, nem csak számokban, másban is. De fogadjuk el, hogy élt 1-2000."
Ha jobban utána nézel találsz bőven. Még az aranybulla is ír a muszlimokról, csak éppen korlátozást. Ez nyilván akkor lehetséges ha jelentős számban éltek szóbal nem egy két ezer.
"De attól még nem lesz az európai kultúra része, ahogy az ősmagyar kultúra se az, viszont a magyarok felvették az európai kultúrát a legtöbb tekintetben."
Az ősmagyar kultúra eltünt a letelepedést követően, az iszlám viszont a honfoglalás óta jelen van Magyarországon kisebb megszakításokkal. Szóval már csak Magyarország esetében is a kultúra része. Európában meg pláne hiszen egész népek tértek át az iszlámra.
"Én nem értem, hogy miért történt, mert a bátor muzulmánok kimondottan fiatalokat, gyermekeket, nőket és időseket támadtak. Érdekes, hogy nem egy katonai tábort támadtak meg, hanem 80 éves bácsikat és néniket, kisgyermekével egyedül otthon lévő anyukákat, fesztiválozó tiniket."
A gázai övezet nevű koncentrációs tábort katonai bázisok veszik körül, szóval ezeket támadták előbb.
"Izrael bombázásait se helyeslem, de ők legalább értesítették a civil lakosságot, hogy hagyják el a területet és célpontjaik elsősorban ezek a bátor muszlim harcosok, nem a lakosság."
Ezzel mondjuk kapásból az a probléma hogy nincs hova menniük mert körbe van zárva. Persze a figyelmeztetés is hazugság.
Néhány napja Izraeli katonák lebombáztak Gázában egy keresztény templomot megölve keresztényeket. Gondolod hogy kaptak értesítést? Egyébként a zsidók a keresztényeket is kidobták Izraelből. A 20. század elején még a muszlimoké volt a terület és a lakosság 10-15%-a keresztény volt. Ma Izrael lakosságának mindössze 2%-a keresztény de ebben benne vannak a későbbi bevándorlók. Szinte nem is maradt őslakos keresztény. Csak hogy lásd kiket is védesz.
"Szerintem erre sokkal jobb választ ad az, hogy 10 vagy 20 éve milyen szinten volt Svédországban a bűnözés és ma, amikor sok-sok bevándorló muszlim érkezett."
Csak kérned kell :) Keresztények gyakran behazudják hogy Svédországban a muszlim bevándorlók miatt magas a nemi erőszak száma, ezért utánanéztem már rég.
Ebben a táblázatban 2003-ig vissza tudod nézni. Látszik hogy minden évben Svédország elől van tehát már 2015-ös menekülthullám előtt is nagyon rosszak voltak a nemi erőszak adatok Svédországban.
"Te most hazudsz, mert korábban írtam, hogy őket is ki kell utasítani, pont úgy, ahogy azt, aki törvénnyel szembe menve burkát hord."
Én pedig írtam hogy ilyet soha nem hallottam a keresztény hittestvéreidtől de azt minden nap hogy mit kellene tenni a muszlimokkal.
"A gond a megállapításoddal azért is problémás, mert 80 éve a nemzetiséget nézték és nem a vallást, a keresztény zsidókat is elhurcolták,"
Nyilván tisztában vagy azzal hogy a zsidók estében a vallás és az etnikum nagyrészt fedi egymást. Persze lehetnek keresztény zsidók meg muszlim zsidók de nem jellemző.
"A másik gond, hogy azt feltételezed, ez egy erősödő félelem"
Én inkább azt gondolom a zsidók részéről egy állandó félelem van azok után ami 80 éve történt.
"Ha nem bánod, én az őrült elméleteid helyett inkább a tényekre és valós számokra hagyatkozom"
Amit írtam nem elmélet és nem is örült. A számok alapján 50-100 ezer zsidó etnikumú élhet itthon. Az pedig kizárható hogy legalább 50 ezer zsidó emberből csak 7600 vallásos.
47-es.
Nem értek egyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!