Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?
Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?
Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?
" Szeretnéd hogy idézzek neked a Bibliádból néhány érdekes verset, és majd meglátjuk ki követi a Sátánt?"
Igen, légyszíves!
"Igazán? :) Talán jártál ott?"
Nem, de a Bibliában le van írva. Jelenések 20.6
"Szerintem hadjuk abba ezt a vitát."
Úgy látom a kedves keresztény hittársad vitázni szeretne :) Igazából most az izraeli témával foglalkozom de mivel ilyen "szépeket" mondott az iszlámról, nem utasítom vissza.
Na akkor nézzünk néhány érdekes Bibliai verset:
Tóra 5 Móz. 22 20-21)Ha pedig igaz lesz a vádolás, és nem találtatik szűzesség a leányban: Akkor vigyék ki a leányt az ő atyjának háza elé, és az ő városának emberei kövezzék meg kővel, hogy meghaljon; mert gyalázatosságot cselekedett Izráelben, paráználkodván az az ő atyjának házánál. Így tisztítsd ki közüled a gonoszt.
Itt egyértelműen azt írja a Biblia, halára kell kövezni a parázna lányokat apjuk háza előtt mert ezzel el lesz űzve a gonosz.
"Józsué könyve 8:24-25 Miután Izráel teljesen lemészárolta Aj összes lakosát a harcmezőn és a pusztában, ahol üldözték őket, és miután mind egy szálig elestek fegyver által, egész Izráel visszafordult Aj ellen és kardélre hányták az ott lakókat. Összesen tizenkétezer ajbeli férfi és nő hullott el ezen a napon."
Itt a Biblia népirtásra szólít fel. Egy teljes város lakosságának kiirtására.
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Itt már több nép kiirtására szólít fel a Biblia.
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Újabb népirtás csak itt külön felszólít a gyerekek legyilkolására is. Kivétel a szűz lányok mert őket megtarthatták szexrabszolgának.
Kezdetnek szerintem ennyi elég. Ha nem haragszol ezek nekem igencsak sátáni verseknek tűnnek, de várom a magyarázatodat.
Abba akartam hagyni a vitát, de ezt még megmagyarázom.
A Szeretet Istene miért parancsolta meg a népírtást?
Kérdezhetnénk azt is, hogy mit vétettek, amiért Isten megparancsolta a kiírtásukat.
Nézzük például a midiánitákat.
Harcal nem tudták legyőzni a zsidókat, mert a zsidók túlerőben voltak.
Átokkal sem tudták legyőzni, mert még Bálám se tudta megátkozni őket.
Végül a világ egyik legaljasabb módszerét vetették be Bálám tanácsára,
ami a bűnrecsábítás.
Bálák Bálám tanácsára fiatalokat küldött a zsidókhoz, hogy csábítsák bálványozásra és paráználkodásra őket.
4Mózes31,16
Íme ők voltak, akik Izrael fiait Bálám tanácsából hűtlenségre bírták az Úr ellen a Peór dolgában; és lőn csapás az Úr gyülekezetén.
Isten a bűnt nem hagyja bűntetlenül.
2Mózes34,7
Aki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt, de nem hagyja a [bűnöst] büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad- és negyedíziglen.
Valószínüleg sokan nem értik, hogy a kisdedeket miért kellett kiírtani.
Ne feledjük hogy Isten mindent tud. Tudja azt is, hogy ezek a kisdedek mit tennének felnött korukban.
Én nem vagyok Isten és nem tudom hogy ezek a kisdedek mit tettek volna felnött korukban.
Ha elrendelte a kiírtásukat, akkor megvolt rá az oka.
Ha meg lenne hamisítva, akkor kivették volna a Bibliából a kisdedek kiírtását is, de nincs meghamisítva.
73-as, ha nem akarod, hogy a vallásodat támadják, akkor te se támadd mások vallását.
Szeretném ha abbahagynánk a vitát.
"Végül a világ egyik legaljasabb módszerét vetették be Bálám tanácsára,
ami a bűnrecsábítás."
Ha valaki bűnre csábít, az a megoldás hogy legyilkolod és kiirtod az egész népét? Ha nem haragszol én elutasítom hogy ez Isten parancsa. Ez emberi hamisítás a Bibliában.
"Valószínüleg sokan nem értik, hogy a kisdedeket miért kellett kiírtani."
Igen én sem értem és minden normális ember.
"Ne feledjük hogy Isten mindent tud. Tudja azt is, hogy ezek a kisdedek mit tennének felnött korukban."
Oké de akkor sem parancsol olyat Isten hogy menj és gyilkold le a csecsemőket. Akkor Isten pusztítaná el a népet.
"Ha meg lenne hamisítva, akkor kivették volna a Bibliából a kisdedek kiírtását is, de nincs meghamisítva."
Pont hogy szándékosan hamisították a zsidók a Bibliába. Elmentek, kiirtottak egy népet és belehamisították a Bibliába hogy a csecsemőkig mindenkit ki kell írtani ezzel pedig legalizálták a rémtetteiket.
"73-as, ha nem akarod, hogy a vallásodat támadják, akkor te se támadd mások vallását."
Ha nem tűnt volna fel a keresztény hittársad rágalmazta az iszlámot, szóval ő kezdte, ráadásul hazugsággal mig én a Bibliából idéztem, láthatod.
Minden egyes tétel amit felhoztál szerepel az iszlámban. Kövezés mint büntetés ugyanúgy szerepel az iszlámban, mint az Ószövtségben:
"Stoning is a duty laid down in Allah's Book for married men and women who commit adultery when proof is established, or it there is pregnancy, or a confession."
A papirt amire irták megette egy kecske:
Umar sajnálta, hogy a kövezés mint büntetés elfelejtődött, mert ez allah előirása és Mohamed is alkalmazta ezt a büntetési formát:
Az Újszövetség ezzel szemben azoknak engedélyezi hogy bárkit megkövezzenek, akik soha nem bűnöztek, azaz senkinek:
János 8.7: De mikor szorgalmazva kérdezék õt, felegyenesedve monda nékik: A ki közûletek nem bûnös, az vesse Rá elõször a követ.
A többi vers amiket idéztél egyrészt ki lett ragadva a szövegkörnyezetből, másrészt a sztori a koránban is szerepel.
Az egész úgy kezdődött, hogy Mózes kémeket küldött Kánaánba, azok visszajöttek és kettő kivételével azt mondták, hogy Kánaánt nagyon erősen védik, még óriások is vannak, nagyon para. Erre a nép bepánikolt és azt mondta hogy itt fognak éhenhalni, jobb lenne ha visszamennének Egyiptomba. Isten ezért úgy döntött, hogy azok közül, akik tanúi voltak az ő csodáinak Egyiptomban és a sivatagban, mégsem biznak benne, nem mehetnek be Kánaán földjére, továbbra is hazátlan nomádokként kell élniük a pusztában. A nép azt mondta, hogy ez nem jó, akkor inkább menjünk be mégis Kánaánba és kergessük el az ott lakókat. De akkor már késő volt, az Úr meghozta az itéletet és a kánaániták megverték az izraelitákat, akik a környéken maradtak és megindult egyfajta asszimilálódás az izraeliták részéről. Ők is részt kezdtek venni a bálványimádásban, amit a kánaániták csináltak: Mózes IV. 25.2-3:
„2 Mert hívogaták a népet az õ isteneik áldozataira; és evék a nép, és imádá azoknak isteneit.
3 És odaszegõdék Izráel Bál-Peórhoz: az Úr haragja pedig felgerjede Izráel ellen.”
Az Úr nem volt elfogult, először elrendelte, hogy akasszák fel azokat az izraelitákat akik részt vettek a bálványimádásban: Mózes IV. 25. 4-5:
4 És monda az Úr Mózesnek: Vedd elõ e népnek minden fõemberét, és akasztasd fel õket az Úrnak fényes nappal; hogy elforduljon az Úr haragjának gerjedezése Izráeltõl.
5 Monda azért Mózes Izráel bíráinak: Kiki ölje meg az õ embereit, a kik odaszegõdtek Bál-Peórhoz.
Ezután rendelte el a kánaániták kiirtását. Hogy valóban népirtás történt, nem valószinű.
A Biblia következő részeiben több helyen is újra feltűnnek azok a népek, akiket elvileg az izraeliták kiirtottak:
A Birák 1.8, 1.21, 2.21-23 stb
Ezt azzal magyarázzák, hogy a korabeli közel-keleti háborús jelentésekben gyakran túloztak, ez a nyelvezet egyfajta háborús propaganda volt.
A Biblia nem irja pontosan, de Kánaán meghóditása történészek szerint évekbe telt. Ez alatt az idő alatt sokaknak volt lehetősége elmenekülni, sőt, Isten a megtérés lehetőségét is megadta a kánaánitáknak. Ráhábtól megtudjuk, hogy hallottak az Úr csodáiról, amiket Egyiptomban véghez vitt:
Józsué 2.9-11:
9 És monda a férfiaknak: Tudom, hogy az Úr néktek adta ezt a földet, és hogy megszállt minket a félelem miattatok, és hogy e földnek minden lakosa megolvad elõttetek.
10 Mert hallottuk, hogy megszárította az Úr a Veres tenger vizét elõttetek, a mikor kijöttetek Égyiptomból, és hogy mit cselekedtetek az Emoreusok két királyával a kik túl voltak a Jordánon, Szíhonnal és Óggal, a kiket megöltetek.
11 És a mint hallottuk, megolvadott a mi szívünk, és nem támadt többé bátorság senkiben sem miattatok. Bizony az Úr, a ti Istenetek az Isten fenn az égben és alant a földön!
Ráháb megtért, ezért őt és a családját megkímélték az izraeliták: Józsué 2.2, 6.17, 6.22-23, sőt Jézus családfájának része is lett: Máté 1.5.
A gibeoniták szintén:
Józsué 9.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!