Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?
Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?
Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?
Amennyiben Magyarországon a muszlimok száma 30 000 akkor a hazai lakosságnak nagyjából 0,31 %-át teszik ki.
Tehát nem 4,5%-ot hanem csak 0,31%-ot.
Nem igazán értem, ezen miért kell valakinek ennyit hisztiznie.
"A Korán nem ír ilyet"
Értem, tehát a Korán szerint lehet mecset például a Fehérvári útnál található, kicsit se raktárépületre hasonlító (inkább művelődési ház) épület. Innentől kezdve irreleváns, hogy te minek tartod, a Korán számít tudtommal.
Az építészet pedig koronként és területenként eltérő lehet, a keresztények se építenek gótikus templomokat már több száz éve.
"Minden bizonnyal valami iszlámellenes szennylapon látta vagy valami hazug keresztény oldalon."
Már vártam, hogy mikor jön tőled egy keresztényfób megjegyzés, amikor a kérdésnek és válaszoknak sincs a kereszténységhez köze, de neked sikerült becsempészni ilyen formán ;)
"A kérdező által írt 4,5% biztosan mem valós."
Ebben egyet értünk teljesen, van róla hivatalos adat, s 8000 körül van, egyik fórumozó azt is kiszámolta, hogy ez hány százaléknak felel meg.
Maradjunk a témánál.... és ne te mondd már meg nekünk hogy kéne kinéznie egy mecsetnek már megbocsás.
Engem már nem érdekel, hidd akkor azt hogy 8000 muszlim él, mert egy hamis statisztikai adatot veszel alapul. Rendben, ha neked jobb így legyen.
A valóság ugyan nem ez mert sokkal többen vagyunk, de ha így könnyebb a lelkednek, akkor élj tovább ebben a hitben.
"mert egy hamis statisztikai adatot veszel alapul"
Már bocsáss meg, de mitől lenne hamis? Szerinted a KSH lecsalt belőle több, mint 22 000 muszlimot? Ha hamis, akkor legfeljebb miattatok hamis, mert ti hamisítottátok meg.
Én például minden kérdésre őszintén válaszoltam, eszembe nem jutott volna, hogy saját válaszaimmal hamisítsam meg a statisztikát.
"Maradjunk a témánál.... és ne te mondd már meg nekünk hogy kéne kinéznie egy mecsetnek már megbocsás."
Ha nem vetted volna észre, én a Koránból kértem erre leírást. Még véletlenül se szeretném megmondani, hogy nézzen ki :)
Itt is van például egy, ennek a kinézetét se én mondtam meg:
A magam részéről már sokszor elmondtam ezen a fórumon ismeretterjesztő céllal hogy az Iszlámnak nem a Korán az egyetlen forrása.
Vannak hiteles hadith gyűjteményeink, ezek (pontos számot nem tudok) de nagyságrendileg 10 ezernél több haditht jelentenek.
Akkor nyílván vannak gyengébb hadithok is.
Továbbá fontos az igaz úton vezérelt kalifáink tanításai és példamutatása, illetve általában a sahabik cselekedetei.
Kb. ez a minimum, amit az Iszlám forrásainak tekinthetünk, mert ezt már csak bővíteni lehetne, például későbbi kalifák, vallástudósok tanításaival.
Szóval az hogy minden egyes pici részlet nincs a Koránban, attól még lehet valami az Iszlám hagyományok által elfogadott dolog.
"Értem, tehát a Korán szerint lehet mecset például a Fehérvári útnál található,"
Hogyne lehetne. Funkcióját tekintve mecset, de építészetileg nem mecset.
"kicsit se raktárépületre hasonlító (inkább művelődési ház) épület."
Valójában irodaház, amit a magyarországi muszlimok megvettek és belülről átalakítottak. De például az Orczy téri egy raktárépület.
"Az építészet pedig koronként és területenként eltérő lehet, a keresztények se építenek gótikus templomokat már több száz éve."
Ez hazugság. Bármilyen korban épült keresztény templom magán viseli a vallásra jellemző építészeti elemeket.
Viszont a kérdés az hogy akkor nem tartod problémának hogy a magyar állam megtiltotta hogy mecset épüljön tehát ami építészetileg is mecset?
"Már vártam, hogy mikor jön tőled egy keresztényfób megjegyzés, amikor a kérdésnek és válaszoknak sincs a kereszténységhez köze, de neked sikerült becsempészni ilyen formán"
Ezek az számok irreálisak és azt írta a kérdező hogy egy képen látta “save Europe” felirattal. Márpedig keresztények jönnek leggyakrabban azzal hogy meg kell védeni Európát az iszlámtól és ilyenkor mindenfélét hazudoznak. Csak hogy lásd nem én találom ki:
Ebben a cikken Márfi Gyula veszprémi érsekkel hazudja hogy a muszlimok éppen leigázzák Európát :)))
"Ebben egyet értünk teljesen, van róla hivatalos adat, s 8000 körül van, egyik fórumozó azt is kiszámolta, hogy ez hány százaléknak felel meg."
Már mondtuk hogy a népszámláláson nem kötelező válaszolni a vallásra vonatkozó kérdésre és mivel Magyarországon már legalább 10 éve megy az iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda államszinten, érthető ha sok muszlim nem válaszolt, tehát 8 ezernél jóval több a muszlimok száma.
"Itt is van például egy, ennek a kinézetét se én mondtam meg"
Hát nem is muszlimok mondták meg mert ez egy irodaháznak épült.
"Valójában irodaház"
Irodaház vagy művelődési ház, szerintem most mindegy, elég hasonló némelyik, talán ebbe még te se kötsz bele.
"Bármilyen korban épült keresztény templom magán viseli a vallásra jellemző építészeti elemeket."
Mondj nekem pár ilyen elemet és hozok ellenpéldát :)
"Viszont a kérdés az hogy akkor nem tartod problémának hogy a magyar állam megtiltotta hogy mecset épüljön tehát ami építészetileg is mecset?"
Még mindig nem sikerült a Korán alapján definiálni, hogy milyen külsővel kell rendelkezzen egy mecset. Így a kérdésre se lehet válaszolni. Egyébként felőlem akár húzhatnak fel csúcsos minareteket is, amíg az imám nem óbégat reggel és kelt fel.
"Márpedig keresztények jönnek leggyakrabban azzal hogy meg kell védeni Európát az iszlámtól és ilyenkor mindenfélét hazudoznak."
Közel se csak keresztények, ez erős általánosítás. Például nagyon sok zsidó is, mert folyamatos, muszlimok által elkövetett támadások érik őket Európában, olvass híreket. De vannak ateisták is nagyon sokan, akik ezen a véleményen vannak.
Nekem keresztényként nincs kimondottan bajom egy itt élő muszlimmal se, ha az tud alkalmazkodni teljes mértékben az európai kultúrához. Minden szempontból. Ha nem, akkor keressen olyan országot, ami számára megfelelő. Népszava cikkben olvastam (tehát nem jobboldali), Németországban egyes zsinagógákat a nap 24 órájában rendőröknek kell őrizni a muzulmán támadók miatt. Napokban volt több molotov-koktélos támadás is ellenük.
Mondjuk ettől tényleg meg kell védeni Európát. Egy másik cikkben írták (egy másik ellenzéki híroldal), hogy Franciaországban számos muszlim fiatal -szavaimmal élve- szarik a törvényekre, nem tartják be a szekuláris állam normáit. Ettől meg kel védeni Európát valóban. Ha valaki nem tartja be a törvényeket, keresni kell neki olyan országot, ahol számára is elfogadható törvények vannak. Iránban például egészen pozitívan állnának a burka viseléshez.
"érthető ha sok muszlim nem válaszolt, tehát 8 ezernél jóval több a muszlimok száma"
Elhiszem, hogy több, azt nem hiszem el, hogy 4-szer annyi lenne. Itt irreális a különbség. Nem hiszem, hogy a magyar muszlimok 3/4-e olyan betoji félős lenne, hogy rettegve titkolja el vallását egy olyan népszámláláson, aminél amúgy sose lesz hozzá köthető a vallása és amúgy is látszik rajta, hogy nem éppen egy svéd keresztény külső tartozik hozzá :)
"Mondj nekem pár ilyen elemet és hozok ellenpéldát :)"
Szerintem eléggé jellegzetes a keresztény építészet templomok esetében. Ami azt jelenti keresztények is ragaszkodnak hozzá, de itt megtiltják a muszlimoknak ugyanezt.
"Még mindig nem sikerült a Korán alapján definiálni, hogy milyen külsővel kell rendelkezzen egy mecset."
Ennek semmi köze a Koránhoz. A keresztények sem azért építik olyanra a templomokat amilyenre mert a Biblia így írja elő. Van egy kialakult iszlám építészeti stílus amihez a muszlimok ragaszkodnak, ahogy a keresztények is a sajátjukhoz.
"Így a kérdésre se lehet válaszolni."
Vagy inkább nem akarsz válaszolni mert tisztában vagy azzal hogy a tiltás alkotmányellenes és sérti a vallásszabadságot ami rossz fényt vet a nagy keresztény Magyarországra.
"Egyébként felőlem akár húzhatnak fel csúcsos minareteket is, amíg az imám nem óbégat reggel és kelt fel."
A keresztény templomok harangzúgása nem zavar?
"Közel se csak keresztények, ez erős általánosítás. Például nagyon sok zsidó is, mert folyamatos, muszlimok által elkövetett támadások érik őket Európában, olvass híreket. De vannak ateisták is nagyon sokan, akik ezen a véleményen vannak."
Azt írtam leggyakrabban keresztények. Láthattad a veszprémi érsek nyilatkozatát. Az egyik legmagasabb rangú egyházi személy hazudozott az iszlámról és riogatta az embereket. Ez amúgy közösség elleni uszítás ami bűncselekmény.
"Nekem keresztényként nincs kimondottan bajom egy itt élő muszlimmal se, ha az tud alkalmazkodni teljes mértékben az európai kultúrához."
Az iszlám az európai kultúra része így nem kell alkalmazkodnunk senkihez. Előbb voltak muszlimok Európában mint a magyar honfoglalás. Egy muszlim sem fogja átvenni a keresztény kultúrát csak mert neked úgy tetszik. Egyébként is mihez kellene alkalmazkodnunk mikor egy muszlim mindennapi élete nem ütközik semmilyen európai törvénybe? A sariah amire sok keresztény behazudja hogy az isis meg tálib féle törvények, valójában 80-90%-ban kompatibilis az európai jogrendszerrel.
"Népszava cikkben olvastam (tehát nem jobboldali), Németországban egyes zsinagógákat a nap 24 órájában rendőröknek kell őrizni a muzulmán támadók miatt. Napokban volt több molotov-koktélos támadás is ellenük."
A mecseteket is gyakran őrizni kell csak ezekről nem ír a népszava.
"Egy másik cikkben írták (egy másik ellenzéki híroldal), hogy Franciaországban számos muszlim fiatal -szavaimmal élve- szarik a törvényekre, nem tartják be a szekuláris állam normáit."
Csak hogy ennek semmi köze az iszlámhoz. Franciaországban nem akarják integrálni a bevándorlókat. Nem foglalkoznak velük. Egy fekete afrikai keresztény bevándorló esetében ugyanezek a problémák fennállnak.
"Ha valaki nem tartja be a törvényeket, keresni kell neki olyan országot, ahol számára is elfogadható törvények vannak."
És ha egy keresztény bevándorló nem tartja be a törvényeket őt is kidobnád vagy neki elnéznéd?
"Iránban például egészen pozitívan állnának a burka viseléshez."
A burka nem az iszlám előírása. Ezért mondom hogy ti keresztények keveritek, vagy szándékosan összemossátok az iszlám shariát a tálib meg isis féle törvényekkel. Az iszlám csak a kendő viselését írja elő a kendő pedig a keresztény kultúrkörben is elterjedt és használatos. Szóval ha egy muszlim nő kendőt szeretne viselni azzal egy kereszténynek nem lehet semmiféle problémája, ha pedig mégis van akkor a saját vallását kérdőjelezi meg.
"Elhiszem, hogy több, azt nem hiszem el, hogy 4-szer annyi lenne. Itt irreális a különbség. Nem hiszem, hogy a magyar muszlimok 3/4-e olyan betoji félős lenne, hogy rettegve titkolja el vallását egy olyan népszámláláson, aminél amúgy sose lesz hozzá köthető a vallása"
Ebben az országban nem is olyan régen a keresztények 600 ezer zsidót tereltek marhavagonokba és küldtek koncentrációs táborokba. Az 1990-es években ami szinte tegnap volt, a szomszédos országban szintén keresztények népirtást követtek el muszlimok ellen. Szóval megértem ha sok muszlim inkább nem válaszolt.
"Szerintem eléggé jellegzetes a keresztény építészet templomok esetében. Ami azt jelenti keresztények is ragaszkodnak hozzá, de itt megtiltják a muszlimoknak ugyanezt."
Azt kértem, hogy mondj néhány példát erre, nem sikerült a kérdést megértened. :)
"Ennek semmi köze a Koránhoz."
Igen, azt vettem észre, ezért is nem értem a felháborodásod.
"Vagy inkább nem akarsz válaszolni mert tisztában vagy azzal hogy a tiltás alkotmányellenes és sérti a vallásszabadságot ami rossz fényt vet a nagy keresztény Magyarországra."
Nem vagyok alkotmányjogász, de tény, hogy vannak Magyarországon iszlám mecsetek, tény, hogy ezek működnek is, tehát olyan nagy tiltást nem látok.
"A keresztény templomok harangzúgása nem zavar?"
Nem zavar, felénk el se hallani már.
"Azt írtam leggyakrabban keresztények. Láthattad a veszprémi érsek nyilatkozatát. Az egyik legmagasabb rangú egyházi személy hazudozott az iszlámról és riogatta az embereket. Ez amúgy közösség elleni uszítás ami bűncselekmény."
Akkor együtt fogtok vele börtönbe vonulni, mert te is pont azt csinálod, mint ő a cikkben, csak sokkal nagyobb vehemenciával, csak keresztények ellen, mintha rá lennél erre kattanva teljesen. Legalább is más megnyilvánulást még sose láthattunk tőled.
"Az iszlám az európai kultúra része így nem kell alkalmazkodnunk senkihez."
Az európai kultúra a görög és római, majd keresztény kultúrán alapszik, ha ebbe beleillik az iszlám, akkor lehet. Ha nem, akkor kétlem.
"A mecseteket is gyakran őrizni kell csak ezekről nem ír a népszava."
Miért, a zsidók is molotov-koktélokat dobálnak rátok, mint ti a zsidókra?
"Csak hogy ennek semmi köze az iszlámhoz."
Hogyne lenne köze. Pont erről szól.
"És ha egy keresztény bevándorló nem tartja be a törvényeket őt is kidobnád vagy neki elnéznéd?"
Veled ellentétben, én nem vagyok fanatikusan elfogult, igen, ha egy keresztény bevándorló képtelen betartani az európai együttélés szabályit, akkor vissza kell küldeni oda, ahonnan jött.
"A burka nem az iszlám előírása."
Nem mondtam, hogy iszlám előírás. Viszont a francia törvények szabályozzák a viselését. Ezeket a törvényeket pedig a muzulmán egy része nem tartja be. Ha nem tartja be az állami törvényeket, akkor mit keresnek még itt? Felmerülhet bennem a kérdés.
"Ebben az országban nem is olyan régen a keresztények 600 ezer zsidót tereltek marhavagonokba és küldtek koncentrációs táborokba."
És ennek ellenére a zsidók meg merték mondani vallásukat, a muzulmánok, akiket nem tereltek marha vagonokba, pedig nem :)
"Azt kértem, hogy mondj néhány példát erre, nem sikerült a kérdést megértened. :)"
Nem fogok leállni vitatkozni a keresztény templomok építészeti jellegzetességeiről. Egyrészt nem izgat másrészt nem értek hozzá, de azt látom hogy eléggé jellegzetes. Ha rákeresek a neten ránézésre is látható. Ami azt jelenti keresztények is ragaszkodnak hozzá.
"Igen, azt vettem észre, ezért is nem értem a felháborodásod."
Mit nem értesz? Az iszlám nem csak a Koránból áll. Vagy gondolod hogy ha nem írja a Korán de része az iszlámnak az nyugodtan betiltható?
"Nem vagyok alkotmányjogász, de tény, hogy vannak Magyarországon iszlám mecsetek, tény, hogy ezek működnek is, tehát olyan nagy tiltást nem látok."
Az is tény hogy a magyar állam tiltja hogy mecset mint épület felépüljön. Nem kell alkotmányjogásznak lenned hogy tud ez alkotmányellenes. De gyanítom ha keresztény templomok építését tiltanák be egyből előbújna belőled az alkotmányjogász és pillanatok alatt megállapítanád hogy ez alkotmányellenes.
"Nem zavar, felénk el se hallani már."
Hát ha nem hallani akkor nyilván nem zavarhat :) Gondolom azért nem hallani mert már a kutya sem jár keresztény templomba és nincs aki megkongassa.
"Akkor együtt fogtok vele börtönbe vonulni, mert te is pont azt csinálod, mint ő a cikkben, csak sokkal nagyobb vehemenciával, csak keresztények ellen, mintha rá lennél erre kattanva teljesen."
Semmi ilyet nem teszek. Én csak felhívom a keresztények figyelmét hogy nem szép dolog hazudozni az iszlámról, illetve néha még felvázolom a saját keresztény vallásuk "szépségeit" mert hogy amivel az iszlámot rágalmazzák valójában a Biblia tanítása.
"Az európai kultúra a görög és római, majd keresztény kultúrán alapszik, ha ebbe beleillik az iszlám, akkor lehet. Ha nem, akkor kétlem."
Az iszlám legalább 1300 éve az Európai kultúra része, Magyarországra pedig a honfoglalással érkezett és azóta jelen van kisebb megszakításokkal szóval ugyanúgy van létjogosultsága Európában mint az általad felsoroltaknak.
"Miért, a zsidók is molotov-koktélokat dobálnak rátok, mint ti a zsidókra?"
Nem, a zsidók mostanában többszázkilós bombákat dobálnak ránk, a keresztények pedig tapsolnak hozzá.
"Hogyne lenne köze. Pont erről szól."
Pont nem erről van szó mert a bevándorlók jelentős része keresztény és velük is ugyanazok a problémák. De vannak országok ahol a bevándorlók szinte mind keresztények és ugyanezek a problémák lásd USA. Szóval ez társadalmi probléma.
"Veled ellentétben, én nem vagyok fanatikusan elfogult, igen, ha egy keresztény bevándorló képtelen betartani az európai együttélés szabályit, akkor vissza kell küldeni oda, ahonnan jött."
Hát ez nagyon dicséretes de sajnos a keresztény hittársaidtól egyszer sem hallottam olyat hogy dobjuk ki a keresztény bevándorlókat ha nem tartják be a törvényt.
"Nem mondtam, hogy iszlám előírás. Viszont a francia törvények szabályozzák a viselését. Ezeket a törvényeket pedig a muzulmán egy része nem tartja be. Ha nem tartja be az állami törvényeket, akkor mit keresnek még itt? Felmerülhet bennem a kérdés."
De ez megintcsak a muszlimokra van kihegyezve. Bizonyára vannak keresztény bevándorlók akik sokkal súlyosabban szegik meg a törvényt mint egy burka viselésével, de mégsem merül fel benned a kérdés hogy mit keresnek itt.
"És ennek ellenére a zsidók meg merték mondani vallásukat, a muzulmánok, akiket nem tereltek marha vagonokba, pedig nem"
Nem gondolod komolyan hogy Magyarországon csak 7600 zsidó vallású él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!