Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?
Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?
Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?
"népszámlálási adatokból pedig nem lehet majd pontosan megmondani, hogy Kiss Pista kereszténynek vallotta magát"
Pedig úgy emlékszem nevet is adtunk meg. És minden mas adatot. Különben nem is lehetett volna elektronikusan.
Akkor rosszul "emlékszel", lehet te nem csak a hited tagadtad meg akkor, hanem ki se töltötted.
Másrészt az EU-ban élünk, ez nem az iszlám világ, ahol sok országban jogos lenne ilyen félelem. Itt nagyon szigorú adatvédelmi irányelvek vannak, amiket a kormány színétől függetlenül be kell tartani. S amiket be is tartanak.
Egy Telexes (tehát nem kormányoldali) cikkből idézem:
"A muszlimok száma háromezerről majdnem nyolcezerre nőtt, ami az előző érték két és félszerese."
Tehát még 8000 fő sincs, mert "majdnem" szót használja az író. De ha te szeretnél 30000 muszlimot elképzelni, akkor nyugodtan tedd, én senki fantáziájának útjában nem állok.
Ez egy név szerinti népszámlálás volt. Keress rá bárhol.
Most mit mondjak ? Még azt is elfelejtetted hogy a nevedet meg kellett adnod ?
Arrogancia az van, csak ész nincs hozzá.
Ha valakit egyáltalán érdekel a valóság akkor olvassa el a fenti cikket. Ami 6 évvel ezelőtti.
Irod :
"Én például teljesen magyar vagyok és keresztényből lettem Allah szolgája "
Bizonyara legalabb annyira buszke rad a csaladod mint az ujonnan valasztott istened
Az lehet, hogy név szerint kimentek hozzád, de azok az adatok, hogy neked milyen a vallásod, már később nem köthető hozzád...
Értem, hogy muzulmán vagy, de ennyire nem kéne butának lenned.
Még ha hozzád is lehetne kötni (de nem lehet), akkor nagyon bátor vagy, hogy így megtagadjátok saját hiteteket és isteneteket :)
Amúgy ha megengedsz egy privátabb kérdést. Azt írtad, hogy keresztény voltál. Tehát rendszeresen jártál templomba, ott áldoztál, úrvacsoráztál, rendszeresen imádkoztál, stb... vagy csak egyszer megkereszteltek és ebben kimerült a kereszténységed?
"Még ha hozzád is lehetne kötni (de nem lehet), akkor nagyon bátor vagy, hogy így megtagadjátok saját hiteteket és isteneteket :)"
Miért kell hazudozni? Ha valaki nem nyilatkozik a vallási hovatartozásáról azzal nem megtagadja csak nem közli nyilvánosan. Biztosan keresztények is vannak és más vallásúak aki nem nyilatkoztak (nem is volt kötelező erre válaszolni).
Mivel a válaszadás vallási kerdésben önkéntes volt, így a kapott szám nem releváns.
"Az lehet, hogy név szerint kimentek hozzád, de azok az adatok, hogy neked milyen a vallásod, már később nem köthető hozzád..."
Te melyik országban élsz ? Az értelmesebbek elektronikusan tettek eleget a népszámlálási kötelezettségnek.
Senki nem ment ki sehova :D
És minden közölt adatod köthető a nevedhez, és minden más adatodhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!