Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetséges, hogy Magyarország...

Lehetséges, hogy Magyarország lakosságának 4,5% muzulmán lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tiktokon láttam ma egy képet “save Europe” felirattal, ahol az országok muzulmán lakossága volt feltűntetve. Németország 24%, Ausztria 19%, Franciaország 18%, Svédország 30%.. biztos, nem élek ott fogalmam sincs. De nekem kicsit bűzlenek ezek a számok.. aztán Magyarország 4,5%? Amíg a környező Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország kb 1-2%?

Azt jelentené, hogy kicsivel kevesebb mint 450.000 muzulmán itthon? Budapest lakosságának a negyede Magyarországra elosztva? Majdem kettő Győrnyi? Lehet én nem utazom eleget Magyarországon belül, de Budapesten is csak elszórva látok 1-1 Arab kinézetű embert, őket is sokszor kocsmában/szórakozóhelyen, ami nem épp muszlim vallást enged következtetni. (Az arabok sem automatikusan muzulmánok)Tudatommal az etnikai magyarok száma meg tényleg majdnem elhanyagolható, a magyarországi muszlimok nagyrésze közelkeleti/balkáni (albán, bosnyák) /török bevándorló. Szerintetek valós adat ez a 4,5%?

2023. okt. 27. 12:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/116 anonim ***** válasza:
51%

"Ha te ezt szűrted le, akkor már megbocsáss, de elég hülye vagy."

Te magad idézted a Bibliából hogy kötelező megbocsátani az ellened vétkezőknek, most meg azt mondod én vagyok a hülye? :) Eldönthetnéd hogy kötelező vagy nem :)

"Ha te nem vagy képes megbocsájtani, akkor nem csak az áldozat szerepében tetszeleghetsz."

Hát da ha meggyilkolsz engem akkor ki az áldozat? Szerintem én. És mégis ha nem bocsátok meg neked akkor én, az áldozat kerülök a pokolba és te, a gyilkos megy a mennybe. Ez kb vicc kategória nem igazságszolgáltatás.

"Attól még simán lehetett muszlim."

Akkor ilyen alapon simán lehet keresztény is.

"Bocsánat, igazad van, az iszlám elv sokkal gonoszabb, mint a szemet szemért elv, mert fennáll a lehetősége, hogy a bűnbánó elkövetőnek nem bocsájt meg az, aki ellen egykor vétkezett és bárhogy bánja, úgy is pokolra kerül."

A bűnbánás nem elég. Az áldozat bocsánatát kell kérnie. Az áldozat pedig kötheti ahhoz hogy hozza helyre. Azt pedig egy szóval sem mondtam hogy biztosan pokolra jut ha az áldozat nem bocsát meg neki, mert Allah dönti el. Ha a bűnös megbánta, az áldozat bocsánatát kérte, megpróbálta helyrehozni és mégsem bocsátott meg neki akkor ezeket Allah mind mérlegelni fogja. Lehet hogy sokkal enyhébb büntetést kap így.

"Például a mi papunk rendszeresen azt mondja, hogy az időnkből is adjunk egy tizedet Istennek, ami ugye lehet személyes ima, közösségi ima (mise, istentisztelet, egyebek), tehát napi 2.4 óra."

De én az átlag keresztényt kérdeztem. Én még 2,4 percet sem mondanék.

"Azért élete alapján lehet következtetni. De én is visszakérdezhetek, te beleláttál? Mert annyira határozottan állítottad, hogy csak a pokol félelme miatt tette."

Az élete alapján? Például biztos hogy tudnia kellett a katolikus egyházon belüli pedofil esetekről amiből annyi van mint a tenger. És ahelyett hogy ezeket napvilágra hozta volna inkább eltusolta. Na most ha ez tényleg így volt, már pedig nagyon valószínű, akkor esélyes hogy igencsak melege lesz odaát.

"Mivel az Egyház szentté avatta, ezzel kinyilvánította, hogy II. János Pál már az üdvözül szentek közösségében van"

Ja hogy az egyház mondta hogy már a mennyben van :)) Hát ha a katolikus egyház azt mondja akkor biztos úgy van :) Ugyanez az egyház mondta hogy ha búcsúcédulát veszel, törlődnek a bűneid :) és ugyanez az egyház égetett embereket csak mert másban hittek és had ne folytassam. Na akkor felvilágosítalak hogy az egyházad sem ítélkezhet Isten helyett. Nem mondhatja meg ki hova kerül. Ezt kizárólag Isten teheti meg.

"a keresztények pedig elvetik a halálalvás hülyeségét, nem tudom honnan informálódsz. Legfeljebb olyan alig kereszténynek nevezhető csoportok hisznek benne, mint a Jehova tanúi vagy adventisták. "

És mi van akkor azzal hogy Jézus visszajön, feltámadnak a halottak, Jézus ítéletet mond stb? Ez akkor szektás tanítás?

"Szóval kérlek ne nézz hülyének, mert kiderül, hogy te vagy teljesen ostoba a témához ;)

Valószínűleg jóval többet olvastam már dogmatikából, mint te valaha fogsz... "

Létezik millió keresztény irányzat. Honnan tudjam hogy a tiéd éppen melyik marhaságot tanítja? Azért meg pláne nem vagyok ostoba mert nem tudom mind az egymillió eltérő nézetet fejből :)

2023. okt. 30. 22:39
 102/116 Potyondi Gergely ***** válasza:
100%

101-es,

Ha a világon majdnem minden ember azt mondja, hogy nem kell megbocsátani, akkor sem változtatok azon az álláspontomon, hogy meg kell bocsátani.

Az én hibám, hogy felkerült ez a megbocsátásos téma.

Lehet hogy nem kellett volna felhoznom.

Inkább hadjuk abba a vitát, mert a gyűlölet gyűlöletet szül.

Az ítélet napján minden ki fog derülni.

2023. okt. 30. 23:27
 103/116 anonim ***** válasza:
51%

"Ha a világon majdnem minden ember azt mondja, hogy nem kell megbocsátani, akkor sem változtatok azon az álláspontomon, hogy meg kell bocsátani."

Én egy szóval sem mondtam hogy nem kell megbocsátani. Azt mondom hogy nem helyes ha megbünteted azt aki nem bocsát meg.

"Inkább hadjuk abba a vitát, mert a gyűlölet gyűlöletet szül."

A kulturált vitával nincs semmi probléma.

"Az ítélet napján minden ki fog derülni."

Ha tévedsz akkor ott már késő lesz.

2023. okt. 31. 00:28
 104/116 anonim ***** válasza:
51%
Lehet itt papolni keresztény hitről, megbocsájtásról, de vannak bűnök, amiket nem lehet megbocsájtani.
2023. okt. 31. 14:30
 105/116 anonim ***** válasza:

"Ha tévedsz akkor ott már késő lesz."

Pont ahogy neked is, ha te tévedsz.

2023. okt. 31. 17:46
 106/116 anonim ***** válasza:
0%

"Pont ahogy neked is, ha te tévedsz."

És az eddigiek alapján ki téved? A keresztény vallás az áldozatot bünteti, mig az iszlám figyelembe veszi az áldozat döntését. Akkor melyik származik Istentől és melyik emberi hamisítás?

2023. okt. 31. 17:50
 107/116 anonim ***** válasza:

Könnyű kérdést teszel fel, mert ez alapján egyértelműen az iszlám a hamis, amit egy olyan ember talált ki, aki nehezen hajlott a megbocsájtásra.

2023. okt. 31. 18:12
 108/116 anonim ***** válasza:
0%

"Könnyű kérdést teszel fel, mert ez alapján egyértelműen az iszlám a hamis, amit egy olyan ember talált ki, aki nehezen hajlott a megbocsájtásra."

Mohamed próféta? Hát akkor nézzük. Az egyik politeista meggyilkolta Mohamed próféta nagybátyát de a próféta megbocsátott neki. A mekkai politeisták szinte minden elképzelhető bűnt elkövettek a muszlimok ellen Mohamed próféta mégis megbocsátott nekik. Akkor így már szerinted is az iszlám az igaz?

2023. okt. 31. 18:21
 109/116 anonim ***** válasza:

"Akkor így már szerinted is az iszlám az igaz?"

Nem, hiszen Mohamed bosszúból ment vissza és igázta le a városokat.

2023. okt. 31. 19:37
 110/116 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, hiszen Mohamed bosszúból ment vissza és igázta le a városokat."

Akkor tett volna így ha a Biblia szerint jár el. Sőt, a Biblia szerint le kellett volna gyilkolnia Mekka teljes civil lakosságot. Nőket, gyerekeket de még a csecsemőket is. Nem érzékeled hogy vicc kategória amit kifogásolsz :) A te Bibliád megparancsolja népek kiirtását, városok elfoglalását, nők , gyerekek, csecsemők legyilkolását, mindezt próféták vezetésével. És ezekkel semmi problémád nincs neked. De ha Mohamed próféta kardcsapás nélkül elfoglal egy várost és megbocsát mindenkinek akkor bosszúálló hamis próféta :))))

Ha kiirtotta vola Mekka teljes lakosságát ahogy a Biblia parancsolja akkor elhiszed hogy igaz próféta? :)

2023. okt. 31. 19:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!