Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan házaspárok, ahol az...

Olyan házaspárok, ahol az egyik fél csökönyös ateista, de a másik vallásos: megkereszteltétek a gyermeketek?

Figyelt kérdés

Elmondhatom, hogy nagyszerű házasságban élünk a 8 hónapos kisbabánkkal, amiért hálás vagyok. Tényleg, soha nem volt eddig semmi probléma, egész jól élünk, imádjuk a kicsit és egymást is.

De van egy dolog, amiben szögesen ellentétek vagyunk: a vallás.

Én vallásosnak tartom magam, meg vagyok keresztelkedve, voltam elsőáldozó, bérmálkozó, hiszek Istenben. Sajnos a munka, család, stb. miatt nemigen járok templomba, de nagyobb ünnepekkor azért igyekszem, valamint szeretek csak úgy idegen helyen is betérni Isten házába.

Feleségem ezt maximálisan elfogadja, hogy én vallásos vagyok, kivetnivalója sincs benne, többször beszélgettünk már az ilyen dolgokról normális, kulturált kereteken belül. Viszont ő csökönyös ateista. Elfogadja az én nézeteimet, de nem tudom őt meggyőzni az igazamról s mivel téríteni nem akarok és nem is fogok, így nem is akarom meggyőzni, szerintem úgy a fair, hogy elfogadom én is azt, hogy ő ateista.

Ezzel így eddig tökéletesen rendben is vagyunk.

Viszont született egy kisbabánk és én fontosnak tartanám azt, hogy mielőbb meg legyen keresztelve, ő viszont hallani sem akar róla. Hiába próbálom megmagyarázni neki, hogy ez nem egy rossz dolog, azon az állásponton van, hogy ha majd a gyerek vallásos akar lenni, akkor úgyis megkeresztelkedik és felvesz egy vallást.

Volt valaki már ilyen helyzetben? Mitévő legyek?

Köszönöm a válaszokat!

2023. aug. 7. 19:45
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
Attol hogy rajtad keresztulneznek es kenytelen vagy magadban beszelni ha azt akarod hogy valaki hozzad szoljon meg nem feltetlen ebbol kell kiindulni
2023. aug. 31. 21:13
 62/68 anonim ***** válasza:

Talán ha ékezetet használnál egyik kommentedben, akkor nem buknál le.

2023. aug. 31. 21:27
 63/68 anonim ***** válasza:
50%
Szerinted ezen az egesz forumon egy darab ember van aki ekezet nelkul ir es mindketten en vagyunk? 🤦‍♀️
2023. aug. 31. 21:46
 64/68 anonim ***** válasza:
41%

En az 58-as vagyok.

Az 57-es, 59-es nem en vagyok.

Az ékezeteket meg mikor kiteszem, mikor nem, látod? - nincs jelentősége.

2023. szept. 1. 00:58
 65/68 anonim ***** válasza:
Nahát-nahát, lebukás után magyarázkodás.
2023. szept. 1. 07:14
 66/68 anonim válasza:
45%

"Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel! Mi köze az igazságnak a sötétséghez? Hogyan hozható össze Krisztus Beliállal? Vagy mi köze a hívőnek a hitetlenhez? Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal?" (2Kor 6:14-16)

Nagyon sajnálom, de egy kereszténynek ehhez kellene tartania magát.

2023. szept. 1. 12:34
 67/68 anonim ***** válasza:
53%

66 - Tehát egy keresztény nem keresztény, ha nem szít viszályt az egységben és nem hirdeti a saját - abszolút - igazságát?

Nincs igaz szerelem, keresztény és nem keresztény között, csak az ördög teszi próbára szegény, szerencsétlen keresztény fiatalokat, bezzeg az idősek már tudják, jobb az ilyet parázna "hitetlen" succubus csábítókat kereszttel elhajtani a tiszta lélektől és inkább választani egy tisztességes keresztény párt, aki keresztény neveltetésénél fogva tudja hogyan tartsa(vagy viselje el) a bőrszíjat. - nem a Malleus maleficarumból idéztem, bár...

A legjobb mindenkinek az lenne, ha a keresztények különvonulnának a világiaktól és jó amish mintára csak a saját közösségből házasodnának, ugye?

2023. szept. 1. 19:05
 68/68 anonim ***** válasza:

Erre van felszólítva a kereszténység, hogy térítsen.

De különbség van aközött, hogy tűzzel vassal akarsz téríte i vagy egyáltalán nem.

Legyél szíves nem kell túlzásokba esni, hamis véglet logikai hiba :)

2023. szept. 3. 16:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!