Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért követed a vallásod...

Miért követed a vallásod (vagy miért vagy ateista)?

Figyelt kérdés
Miért éppen azt gondolod amit? Mely érvek a döntők neked?

2023. júl. 24. 09:56
1 2 3 4 5
 1/43 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
66%

1. Mert ezt örököltem.

2. Ebből fakadt egy csómo dolog az életemben, köztük az egész világnézetem aminek nagyrészét más vallásokkal nem értem volna el, az egyedi helyzetemben.

3. Mert egy csomo dolgot nem tapasztaltam volna meg nélküle. Meg sem születtem volna, hiszen a szüleim ebben a vallásban találtak egymásra.

2023. júl. 24. 10:19
 2/43 anonim ***** válasza:
75%
Azért vagyok ateista, mert semmilyen istenképet sem vallást nem találtam soha, ami hihető lett volna számomra.
2023. júl. 24. 10:23
 3/43 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
55%
Ki az aki lepontozza itt az embereket?
2023. júl. 24. 10:38
 4/43 anonim ***** válasza:
82%
Azért vagyok ateista, mert nem találtam semmilyen okot arra, hogy ne legyek az.
2023. júl. 24. 11:05
 5/43 anonim ***** válasza:
72%

Keveset van jelen a vallásgyakorlás az életemben. Járok templomba, de ritkán. Imádkozni nem szoktam. Hinni tételesen nem hiszek abban, hogy ami a biblia történeti könyvei hiteles történelmi források lennének.

Amiért mégsem zárom ki teljesen a vallást, annak az okai:

-Általában konzervatív vagyok, így a több ezer éves kulturális örökség számomra értékes.

-Közösséget kovácsol össze. Például egy rokonságban egy keresztelő jobban összehozza az embereket, mint hogy "csak simán ünnepeljük meg az újszülöttet".

-A keresztény értékekkel többnyire egyet is értek. Ebből az egyik, hogy a visszafogottság az erény, nem a veretés és a kicsapongás. A másik, hogy a másik embernek való segítés nemes cselekedet.

Nem értek egyet minden egyházi tanítással egyébként. Ezek az alábbiak: Eutanázia (egy gyógyíthatatlan beteg jólétét szerintem jobban szolgálja a halála, ha ő is ezt szeretné, mint hogy hagyjuk szenvedni); Házasság előtti szex (Ma már nem tinédzser korban házasodnak az emberek! Egy tisztességes párkapcsolatban szerintem van helye a szexualitásnak); Homoszexaulitás (szintén: egy tisztességes, nem kicsapongó életvitel mellett nem látok benne problémát).

2023. júl. 24. 12:20
 6/43 anonim ***** válasza:
56%

Keresztény vagyok egyrészt mert az apám is az volt.

Másrészt hiszek az objektív erkölcsben, de nem tudom elképzelni, hogy Isten nélkül létezhet objektív erkölcs.

Harmadrészt az apostolok mártírhalála győzött meg. Ki az aki meghalna egy hazugságért? Jakabot agyon verték hunsággal, Pétert fejjel lefelé feszítették meg, Pált lefejezték, stb. Ha egy öngyilkos merénylő vállalja a halált, akkor hinnie kell, hogy amiért meghal az igaz. De ők olyasmit hisznek, amit valakitől hallottak, de az apostolok azért vállalták a kínhalált, amit láttak. Ha nem a feltámadt Krisztust látták, mégis mit láthattak ami annyira meggyőzte őket, hogy az a feltámadt Krisztus volt, hogy bevállalták érte az üldöztetést és a kínhalált?

2023. júl. 24. 13:59
 7/43 anonim ***** válasza:
66%

Mert az én teremtményem, az én elmém része. Ugyanazért követem a vallásom, amiért mosolygok amikor szeretek. Mert így alkottam meg, én vagyok az.

Azért gondolom, amit, mert idáig jutottam eddig.

Döntő érvek? Miben? Mindenben azt gondolom amit, és a döntő érveket én alkottam meg 10 éves koromtól, mióta az érvelés eszközét használom.

2023. júl. 24. 14:43
 8/43 anonim ***** válasza:
84%

Meggyőződésből.

Az ateizmus természetes, a vallásokat ki kellett találni.

2023. júl. 24. 15:02
 9/43 anonim ***** válasza:
52%

Mert beleszülettem és ha õseimnek 4000 éven át megfelelt, nekem miért ne?

Érvek: A Bibliában ("Ószövetségben") rengeteg bölcsességet találtam és (kapaszkodj meg) a Talmudban is. Persze, nem a Luzsénszky féle és egyéb hamisítványban, hanem az eredetiben. (Pontosabban, abban, ami ránk maradt, mert sok rész elveszett belõle.)

2023. júl. 24. 16:33
 10/43 A kérdező kommentje:

Milyen jó válaszok!

Most vettem észre, hogy elfelejtettem beleírni kérdésbe, hogy melyik valláshoz is tartoztok.

#7:

Kifejtenéd bővebben amiket gondolsz?

2023. júl. 24. 18:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!