Miért követed a vallásod (vagy miért vagy ateista)?
Már ne haragudj: egy kicsit elemezhetnéd a mondatot.
Kb. azt jelenti, hogy amit hiszel, az a valóság, és ezért meggyőződés. Nem pont ezt mondja, de nagyjából ezt jelenti.
Ezt, ha egy értelmes ember meghallja, orvos után néz.
Amíg nem érsz rá keresni egy orvost, addig nem is menj el szavazni.
Köszi.
Ateista vagyok.
1. Sosem láttam isten létezésére egyetlen egy ész érvet vagy bizonyítékot sem. Pedig rengeteg dologgal próbálkoztak már a hívők. Szánalmasan rossz logikai hibák.
Gondolom nem kellene mondanom, hogy egy mindenható isten csak többet adna a hívőknek, mint logikai hibák.
2. Bibliát végigolvastam magyarul és angolul is és meg kell mondjam, a legtöbb hívő azt sem tudja miben hisz.
3. Leginkább az érzelmeidre és félelmeinkre akar hatni a vallás.
Ha már bizonyíthatatlan, akkor ne is menjünk a logika területére.
Legfőbb problémáim ezek lennének, de sorolhatnám az összes rossz logikát, amelyet teisták használnak.
5 éve elveszítettem egy barátomat, akkor váltam igazán hívővé.
Először csak abban hittem, hogy ő már egy jobb helyre került, ahol most jól érzi magát, és reméltem, hogy egyszer még találkozunk.
Aztán a gimnázium alatt úgy éreztem, hogy jó hinni egy felsőbb hatalomban, aki a jót akarja, és azóta is kereszténynek vallom magam.
Legegyértelműbb definíciója, hogy a vallásba menekülsz.
Placebo.
Nézd, egypipás... írtál egy normális választ.
Muszáj volt egy hülye, sértődős kirohanással ezt lerontani?
Az első válaszod után még egész normális embernek néztél ki, az egy pipád ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!