Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért követed a vallásod...

Miért követed a vallásod (vagy miért vagy ateista)?

Figyelt kérdés
Miért éppen azt gondolod amit? Mely érvek a döntők neked?

2023. júl. 24. 09:56
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
19%
Én keresztény vagyok, és azért vagyok hívő, mert meggyőződtem róla, hogy a Biblia valóban Isten ihletett szava, és minden, ami benne áll, igaz. Én nem csak hiszem, én tudom, hogy Jézus feltámadt a halálból és él.
2023. júl. 24. 18:29
 12/43 A kérdező kommentje:

#11:

Elmondod hogyan győződtél meg róla?

2023. júl. 24. 19:07
 13/43 anonim ***** válasza:
24%
Több módon is meggyőződtem róla. Először is a Bibliát megismerve egyértelműnek látom, hogy lehetetlen, hogy emberi mű legyen. Másodszor a személyes tapasztalataim. Több, mint 30 éve vagyok hívő, és azóta ezer jelét látom annak, hogy Jézus él, és élő kapcsolatban lehet vele lenni.
2023. júl. 24. 22:21
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Pogány vagyok, ami majdhogynem egyenlő a természet tiszteletével. Azért, mert végső soron az anyatermészet az egyetlen olyan dolog, amiről bárki, vallástól függetlenül be kell hogy lássa, hatalmasabb az embernél. És mert a pogány hitnek része az őseink tisztelete, ami ha elterjedtebb lenne a mai világban, talán kevésbé lennénk pusztulásra ítélve és meggyengülve. Olyan értékeket követ, amelyekkel tudok azonosulni, fontos a család védelme, a büszkeség, az erő, és a harmónia a természettel.
2023. júl. 25. 01:00
 15/43 anonim ***** válasza:
82%

"egyértelműnek látom"

"ezer jelét látom"

Ez egyik sem meggyőződés.

2023. júl. 25. 08:05
 16/43 anonim ***** válasza:
74%

Magam választottam vallást, amikor felnőttem. Azért követem, mert számomra Isten létezése olyan biztonságérzetet ad, melyet sehol máshol sem találnék meg. Jól esik, hogy amikor gondjaim vannak megnyugszom, mert tudom, hogy elmondhattam egy emberektől magasabb rendű, hatalmasabb személynek.

Nem mindig történik az, hogy megszűnik a gondom, de sokkal nyugodtabban tudom tűrni a

problémákat.

Illetve van egy reménységem is. Abban hiszek, hogy Isten meg fogja valósítani, hogy újra jobb állapotok között éljen az emberiség, és nem ilyen gonosz világ lesz mint most. Abban bízom, hogy ha eljön, akkor én is élhetek majd ott.

Hiszek abban, hogy még ha meg is kell halnom ebben a világban, Isten meg fog emlékezni rólam, és újra életet ad nekem, feltámadhatok, hogy éljek abban a világban, amit ő megigért.

Ez ad nekem már most is egy lelki erőt, hogy el tudjam viselni a nehézségeimet.

2023. júl. 25. 12:08
 17/43 anonim ***** válasza:
9%
# 15. De igen, meggyőződés. Bocs, de én jobban tudom, miről vagyok meggyőződve, mint te.
2023. júl. 25. 19:36
 18/43 anonim ***** válasza:

Hát nem, sajnos.

Ez vegytiszta, 100%-os HIT.

2023. júl. 25. 19:54
 19/43 anonim ***** válasza:
9%
# 18. "A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés." (Zsid 11,1) A bibliai hit tehát meggyőződés.
2023. júl. 25. 19:59
 20/43 anonim ***** válasza:
84%
Ez a mondás önmagában egy akkora öngól, amit a hívők helyében én megpróbálnék eltitkolni, még a létezését is.
2023. júl. 25. 20:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!