Olyan házaspárok, ahol az egyik fél csökönyös ateista, de a másik vallásos: megkereszteltétek a gyermeketek?
Elmondhatom, hogy nagyszerű házasságban élünk a 8 hónapos kisbabánkkal, amiért hálás vagyok. Tényleg, soha nem volt eddig semmi probléma, egész jól élünk, imádjuk a kicsit és egymást is.
De van egy dolog, amiben szögesen ellentétek vagyunk: a vallás.
Én vallásosnak tartom magam, meg vagyok keresztelkedve, voltam elsőáldozó, bérmálkozó, hiszek Istenben. Sajnos a munka, család, stb. miatt nemigen járok templomba, de nagyobb ünnepekkor azért igyekszem, valamint szeretek csak úgy idegen helyen is betérni Isten házába.
Feleségem ezt maximálisan elfogadja, hogy én vallásos vagyok, kivetnivalója sincs benne, többször beszélgettünk már az ilyen dolgokról normális, kulturált kereteken belül. Viszont ő csökönyös ateista. Elfogadja az én nézeteimet, de nem tudom őt meggyőzni az igazamról s mivel téríteni nem akarok és nem is fogok, így nem is akarom meggyőzni, szerintem úgy a fair, hogy elfogadom én is azt, hogy ő ateista.
Ezzel így eddig tökéletesen rendben is vagyunk.
Viszont született egy kisbabánk és én fontosnak tartanám azt, hogy mielőbb meg legyen keresztelve, ő viszont hallani sem akar róla. Hiába próbálom megmagyarázni neki, hogy ez nem egy rossz dolog, azon az állásponton van, hogy ha majd a gyerek vallásos akar lenni, akkor úgyis megkeresztelkedik és felvesz egy vallást.
Volt valaki már ilyen helyzetben? Mitévő legyek?
Köszönöm a válaszokat!
Luci nagyon szeret hülyét csinálni magából a tisztességes keresztények előtt a provokációjával.. xDD
De nem baj, szórakoztass csak még, proletár!
E megkeresztelkedés olyan dolog, amit csak felnőt vállalhat magára, még kamasz se, mert istennek való teljes odaadást jelenti. Én hivatalosan nem vagyok megkeresztelkedve, ahogy te igen, de isten szemében én meg vagyok keresztelve, ahogy te nem.
Istennek semmi köze egyházakhoz. Ha igazán keresztény lennél a szíved legmélyebb pontjából, akkor már kiátkoztad volna az összes egyházat a gondolataidból.
Majd amit a gyermeketek szeretne tenni magával, megteszi.
Egyáltalán nem fontos egy hovatalos emberi szertartás sem, sőt mivel mind felszínes, istenkáromló is. Főleg amikor egy öntudatlan testvérünket akarod kitenni egy procedúrának, amit nem élvezne és semmi értelme. Ha azt akarod, hogy meg legyen keresztelve, akkor neveld úgy, hogy minden vágya legyen megsegíteni a bolygót, minden élőt,, szeressen, fogadjon el, legyen egészséges, sose kínozza magát, és lássa be a világ csodái mögött isten beláthatatlan szépségének jelenlétét, hogy ő maga válassza meg a visszamondhatatlan utat, hogy a jóság, a köz, isten szolgálatába lép.
Na majd akkor lesz megkeresztelve. És te is. Most még foatal vagy hozzá. Foglalkozz önismerettel.
Inkább gyk-ra irogatsz, mint hogy a feleségeddel beszélgetnél?
Ha meg nem, akkor NEM.
Látod? Ha nem tudod ragasztgatni másokra a vallásod, mennyire kiakadsz.
Bár ahhoz hogy normális vitát folytass, lehet ismeri kellene a hited.
Mert szerintem nulla indokod van arra, hogy ez kell.
14. Joga van feltenni a kérdését.
De gondolom ha LMBTQ szennyről kérdezett volna, akkor első sorból tapsoltál volna neki..
De már megszoktuk, a ti nagy elfogadásotok a tisztességes keresztényekre már nem terjed ki.
"Joga van feltenni a kérdését."
Így igaz.
Másnak meg lehet róla véleménye. És azt le is írhatja.
Kérdezni szabadon lehet bármiről.
A probléma ott van, hogy ha már beszélt a feleségével és egy jó okot nem tudott hozni magával, akkor vajon mi is a kérdés?
Szeretne valamit tenni a gyerekével, amibe a felesége nem egyezett bele.
Egy jó oka sincs, hogy ezt csinálja.
Teljes mértékben alapozatlan az egész dolog.
"De gondolom ha LMBTQ szennyről kérdezett volna, akkor első sorból tapsoltál volna neki.."
Nem tudom, hogy ez honnan jön, csak a vallás és infó kategóriába járok.
Ezekben a kategóriában nehezen jön fel az eféle téma.
De ha esetleg te tudnál mondani egy jó indokot, hogy miért kell megkeresztelni egy gyereket, aki bele sem tud egyezni, akkor meghallgatlak.
Kulcs szavak: 'jó ok'
14.
Jó tudni, hogy vannak ateisták, akik csak a vallás és infó kategóriákba járnak. Ennyire élvezed? :-D
"Látod? Ha nem tudod ragasztgatni másokra a vallásod, mennyire kiakadsz."
A feleség egy vallásos férfihez ment feleségül. Két világnézetről van szó. Az egyik ugyanúgy "kiakadt, mert nem tudja másokra ragasztani az ateizmusát". A te szavaiddal.
"Jó tudni, hogy vannak ateisták, akik csak a vallás és infó kategóriákba járnak. Ennyire élvezed?"
Én erre használom az oldalt.
Az infó kategóriában jártas vagyok, a vallás téma meg érdekel.
Nyilván másik kategóriákban is olvasgatok, de csak ezekbe kommentelgetek.
Ennek mi köze van bármihez?
"A feleség egy vallásos férfihez ment feleségül. Két világnézetről van szó. Az egyik ugyanúgy "kiakadt, mert nem tudja másokra ragasztani az ateizmusát". A te szavaiddal."
Nope, logikai hiba.
A férj azt akarja, hogy ő majd eldönti.
A feleség meg azt akarja, hogy a gyereke döntsön, ha felnövekszik.
Itt most az a kérdés, hogy megkeresztelkedjen a gyerek vagy sem.
19
Dehogyis érdekel téged a vallás.
Azért jársz ide, hogy a vallásos embereket virtuálisan felpofozd.
"Inkább gyk-ra irogatsz, mint hogy a feleségeddel beszélgetnél?" (ezzel kezdted)
"szerintem nulla indokod van arra, hogy ez kell"
"egy jó okot nem tudott hozni magával"
"Egy jó oka sincs, hogy ezt csinálja"
"De ha esetleg te tudnál mondani egy jó indokot"
"Kulcs szavak:'jó ok'"
Semmit nem tudsz arról, mennyit és mit beszélt a feleségével, hány "jó okot" mondott, de a szerintemből nálad azonnal tény lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!