Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Olyan házaspárok, ahol az...

Olyan házaspárok, ahol az egyik fél csökönyös ateista, de a másik vallásos: megkereszteltétek a gyermeketek?

Figyelt kérdés

Elmondhatom, hogy nagyszerű házasságban élünk a 8 hónapos kisbabánkkal, amiért hálás vagyok. Tényleg, soha nem volt eddig semmi probléma, egész jól élünk, imádjuk a kicsit és egymást is.

De van egy dolog, amiben szögesen ellentétek vagyunk: a vallás.

Én vallásosnak tartom magam, meg vagyok keresztelkedve, voltam elsőáldozó, bérmálkozó, hiszek Istenben. Sajnos a munka, család, stb. miatt nemigen járok templomba, de nagyobb ünnepekkor azért igyekszem, valamint szeretek csak úgy idegen helyen is betérni Isten házába.

Feleségem ezt maximálisan elfogadja, hogy én vallásos vagyok, kivetnivalója sincs benne, többször beszélgettünk már az ilyen dolgokról normális, kulturált kereteken belül. Viszont ő csökönyös ateista. Elfogadja az én nézeteimet, de nem tudom őt meggyőzni az igazamról s mivel téríteni nem akarok és nem is fogok, így nem is akarom meggyőzni, szerintem úgy a fair, hogy elfogadom én is azt, hogy ő ateista.

Ezzel így eddig tökéletesen rendben is vagyunk.

Viszont született egy kisbabánk és én fontosnak tartanám azt, hogy mielőbb meg legyen keresztelve, ő viszont hallani sem akar róla. Hiába próbálom megmagyarázni neki, hogy ez nem egy rossz dolog, azon az állásponton van, hogy ha majd a gyerek vallásos akar lenni, akkor úgyis megkeresztelkedik és felvesz egy vallást.

Volt valaki már ilyen helyzetben? Mitévő legyek?

Köszönöm a válaszokat!

2023. aug. 7. 19:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 anonim ***** válasza:
62%

Na, ezt hívják demagógiának.

AZ oltás, iskola KÖTELEZŐ - és nélkülözhetetlen az életében. Létfontosságú. Nem csak hatással van az életére, de igen fontos hatások!

Ja, nyilván a kereszténység is. Más vallás, vagy az ateizmus: azok meg nem.

Értjük.

2023. aug. 11. 23:14
 32/68 anonim ***** válasza:
12%

Vannak oltásellenesek, ők másként gondolják. Az iskola se létfontosságú, évezredekig nem volt, ha pedig később szeretne tanulni, akkor megteheti.

Persze egy ilyen hozzád hasonló demagógnak felesleges beszélni :)

2023. aug. 11. 23:58
 33/68 anonim ***** válasza:
70%

Ja, hinni bármit lehet.

Én a valóságról beszéltem.

Ennyi ember oltás és iskola nélkül nem élhetne, régen kipusztultunk volna (a nagy része, kisebb csoportok maradhattak volna). Tanulni pedig gyerekkorban lehet igazán hatékonyan, ezt már kiderítette a tudomány.

Te tényleg demagóg vagy, vagy csak ennyire... hmmm... tájékozatlan?

2023. aug. 12. 00:23
 34/68 anonim ***** válasza:
69%

Pontosan ezért kéne megtagadni a keresztény papok jogát, hogy 18 év alatti gyerekeket keresztelhessenek. Továbbá elvenni a szülők/rokonok jogát, hogy a gyermek fejét mindenféle keresztény mesékkel tömjék.

Ha a személy:

- nagykorúvá válik, akkor kérvényezheti a vallásos oktatását.

- pszichológus által kiállított igazolás szerint döntésképessé vált, akkor kérvényezheti a keresztséget.

Egyből kevesebb lelki sérült, vallási fanatikus és mesevilágban élő rohangálna a világban.

A kérdező meg a keresztényi értékek igaz képviselője lehet.

Haver, ha a párod azt mondja nem, akkor fogadd el és ne őt megkerülve próbálj innen-onnan segítséget guberálni. A gyerek meg lesz keresztelve - ha akarja. Ennyi.

2023. aug. 12. 00:47
 35/68 anonim ***** válasza:
8%
34. Majd én azt tudom, hogy a gyerek libsi ateista lesz, vagy tisztességes keresztény, köszi.
2023. aug. 12. 07:49
 36/68 anonim ***** válasza:
70%

35:

Hát persze, mert az összes ateista libsi és az összes keresztény tisztességes.

Biztos jó lehet olyan tisztességes embert felnevelni, aki gyerekkorában hasonló történeteken nőtt fel, mint az egyiptomi elsőszülöttek lemészárlása, városok és majdnem a teljes emberiség elpusztítása, vérfertőző kapcsolat apa és lányai között(mint Szodoma tisztességes túlélői), vagy Jób könyve, ahol Isten csupán menőzésből gyilkolt és kínzott.

Jó érzés lehet tudni, hogy a gyerek a keresztényi erkölcs mintapéldájára hivatkozva veri el az asszonyt, mert ez az Úr adta férfi joga kötelessége. A keresztény tisztesség - nyíltan adakozik, titokban öl.

Vallásos nevelésből adódóan még mindig rengeteg lélek sérül, akik felnőtt korukra a pszichológusok fő bevételi forrásai lesznek.

A leghíresebb sorozatgyilkosok, - akik keresztények is voltak, tehát a te szemedben tisztességes emberek - 90%-nál mind ott volt a fiatalkori erősen vallásos - keresztény nevelés.

Ha annyira erőltetni akarjuk a kereszténységet, akkor mondjuk ki: Isten egy tömeggyilkos, Isten rosszindulatú, Isten kegyetlen, nincs bizonyíték Isten létére, de hinned kell benne és követned kell a(z önjelölt) "közvetítői" utasításait, a Biblia nem történelemkönyv, hanem történelmi dark fantasy. Sátán az Isten.

2023. aug. 12. 10:13
 37/68 anonim ***** válasza:
15%

29

"A normális ateisták - és keresztények - továbbra is azt mondják, hogy A GYEREK DÖNT!

NEM ők döntik el helyette!!! És nem érdekes, hogy kis inzultus/elkötelezettség, vagy nagy.

NEM VISSZÜK BELE!"

Te mint ateista mit mondasz a gyerekednek, ha megkérdezi, van-e Isten? Hogy miért jött létre a világ? Mi az élet értelme? Miért vannak olyanok, akik hisznek Istenben?

2023. aug. 12. 17:59
 38/68 anonim ***** válasza:
67%

Én azt mondom, hogy szerintem nincs. Ha érdekli, miért, akkor elmondom az érveket olyan szinten, ahogy érti.

Esetleg mutatok neki még pár istenképet, hogy lássa, mi a helyzet ezekkel.

Megmondom azt is, hogy a tudomány nem tud mindent - de a hit SEMMIT nem tud, mindent csak találgat.

Azt is megmondom, hogy van, aki hinni szeretne, és van, aki tudni: az egyik az egyik helyen jó dolog, a másik máshol, és ő is eldöntheti majd, hogy melyiket szeretné választani.

2023. aug. 12. 18:05
 39/68 anonim ***** válasza:
23%

36

"Vallásos nevelésből adódóan még mindig rengeteg lélek sérül, akik felnőtt korukra a pszichológusok fő bevételi forrásai lesznek."

"A leghíresebb sorozatgyilkosok, - akik keresztények is voltak, tehát a te szemedben tisztességes emberek - 90%-nál mind ott volt a fiatalkori erősen vallásos - keresztény nevelés"

Ezeket az adatokat hol lehet megtalálni?

Hogy mi a pszichológusok fő bevételi forrása és hogy a "leghíresebb" sorozatgyilkosok 90%-a erős vallásos nevelést kapott?

2023. aug. 12. 18:07
 40/68 anonim ***** válasza:
0%

39. Na ERRE soha nem fogsz értelmes választ kapni, cserébe szépen le leszel pontotva a libsi ateisták által.

Ez kb olyan érvelés volt tőle, mint ha a videojátékokra fogta volna a sorozatgyilkosok hátterét. Ugyanaz a demagóg szöveg. Lehet, hogy 1÷-ban igaz, de azt az egyet sem tudja alátámasztani semmivel, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Meg 36-os, arról mesélj már, hogy mi az, hogy a gyereknek a nőverést tanítom? Én se, meg a biblia se tanít ilyet.

A lélek sérüléséről meg annyit, hogy nem én nevelem a gyerekbe az LMBTQ-T, hogy aztán 16 évesen már azon gondolkodjon, hogy még hány német találjon ki magának..

Arról nem is beszélve, hogy a liberális nevelés már így is elég kárt tett a gyerekekben. A mai 12 évesek már párkapcsolatban élnek, és kb 10 évvel a koruk előtt AKARNAK járni, mert ti belenevelitek 12 évesen, hogy már felnőtt, és dönthet, mikor nem.

2023. aug. 12. 19:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!