Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidó és muszlim Isten ugyanaz?

A zsidó és muszlim Isten ugyanaz?

Figyelt kérdés
Csak a keresztényekét nem ismerik el? Viszont hogyan ismerheti el két szinte ellentétes vallás, hogy mindekettő ugyanabban az Istenben hisz?

2023. máj. 22. 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
0%

"Kérek szépen mindenkit hogy senki se nevezze a Bibliát hamisítványnak."

Ha egyszer tudományos tény hogy a Bibliát megváltoztatták akkor mit kellne mondani? :)

2023. máj. 24. 07:38
 52/75 Potyondi Gergely ***** válasza:

Biblia, Ószövetség:

Zsoltárok 62,10

Tiéd Uram a kegyelem is. Bizony, Te fizetsz meg mindenkinek az ő cselekedetei szerint!

Jeremiás 17,10

Én az Úr vagyok az aki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő utai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint.

Biblia, Újszövetség

Róma 2,6

Aki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint.

1Korintus 3,8

A plántáló pedig és az öntöző egyek, de mindenki a maga jutalmát veszi a maga munkája szerint.

Jelenések 12-13

És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elött; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva az ő cselekedeteik szerint.

És a tenger kiadá a halottakat, akik őbenne voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint.

2023. máj. 24. 20:02
 53/75 Potyondi Gergely ***** válasza:

Szeretnék bocsánatot kérni hogyha másokat provokáltam.

Nem nekem van jogom mások felett ítélni, hanem Istennek.

2023. máj. 25. 14:03
 54/75 anonim ***** válasza:

Potyondi Gergely, ha a másfél pipás válaszolóra gondolsz, akkor ne aggódj. Ő egy közismert troll az oldalon, és pont ő igyekszik itt mindenkit provokálni a kommentjeivel. Amibe tud, beleköt, ha épp semmibe nem tud, akkor hazudozik, például hogy a nácik keresztények voltak, vagy a muszlim terroristákat keresztények hozták létre és hasonlók. Gyakorlatilag egy keresztényfóbiás fanatikus, aki beleköt, bármit is írsz, és azt élvezi ha vitát provokálhat. A legjobb ha ignorálod, és eleve nem is válaszolsz neki semmit.

Szóval ne aggódj, nem sértettél meg senkit! :)

2023. máj. 25. 14:14
 55/75 anonim ***** válasza:
0%

"Szeretnék bocsánatot kérni hogyha másokat provokáltam.

Nem nekem van jogom mások felett ítélni, hanem Istennek."

Ja hogy ezeket a Bibliai verseket fenyegetésnek szántad? :)

2023. máj. 25. 14:28
 56/75 anonim ***** válasza:
0%

"Ő egy közismert troll az oldalon, és pont ő igyekszik itt mindenkit provokálni a kommentjeivel."

Hazugság. Senkit nem provokálok. A kérdésim mind kulturáltan vannak megfogalmazva és teljesen jogosak.

"Amibe tud, beleköt, ha épp semmibe nem tud, akkor hazudozik,"

Keresztények azok akik állandóan hazudoznak, utána pedig az ateisták.

"például hogy a nácik keresztények voltak,"

Még jó hogy a nácik keresztények. Hitler a Bibliából is idézett a beszédeiben és Jézustól. A vaskereszt egy náci szimbólum. Sőt maga Hitler mondta hogy a nácizmus keresztény.

"vagy a muszlim terroristákat keresztények hozták létre és hasonlók."

Ez tény. Az USA hozta létre az ISIS féle terrorszervezeteket.

"Gyakorlatilag egy keresztényfóbiás fanatikus, aki beleköt, bármit is írsz, "

A hazugságaidba belekötök de nem vagyok keresztényfóbiás sem fanatikus.

2023. máj. 25. 14:42
 57/75 kretens ***** válasza:
Hát vallási dolgokban szépen össze tudtok szólalkozni.A sátán ilyenkor csak egy kávét kér és vigyorog.A közel keleten ugyan ez megy csak dimenziókkal nagyobb méretekben.Szörnyű látni hogy egy ugyan azon vérvonal leszármazottai egymást bántják.Ez egy család volt még nagyon régen krisztus előtt.Tulajdonképpen egy családi veszekedés mely még mindig tart.Nem veszik észre hogy ezt az aknamunkát a letaszitott angyal tehát maga a sátán hozta létre és emiatt egymásban látják az ellenséget.Ha egyszer ott tényleg béke lesz és tiszteletben lesz tarta mindenkinek a szokásai hagyományai akkor az egy olyan példaérték lenne aminek hatására a földön minden konfliktus befejeződne.NEM ELEVE ELRENDELT A VÉGIDŐK.NEM ELEVE ELRENDELT A HÉT PECSÉT FELTÖRÉSE.NEM ELEVE ELRENDELT AZ APOKALIPSZIS AZ ARMAGEDDONI CSATA.Isten azért adott tudást hogy megismerjük a világot.Nézzünk fel az égre és gondolkodjunk el azon hogy mennyi felfedezésre váró dolog van a világegyetemben.Mennyi tudományos felfedezés várat még ránk hogy lassabban öregedjünk és sokáig éljünk.
2023. máj. 25. 15:23
 58/75 anonim ***** válasza:
Nincs itt összeszólalkozás. Csak egy troll nyomatja ugyanazokat a már rég megcáfolt hazugságait, mint most is a náci keresztény agymenést, várva hogy valaki ráharap. Ahogy én látom, a kategória válaszolóinak 90+ százaléka azért teljesen normális ember :) Az ilyen fanatikusokat és trollokat pedig simán ignorálni kell és kész.
2023. máj. 25. 15:41
 59/75 anonim ***** válasza:
0%
Az 58-as válaszoló továbbra is hazudozik, rágalmaz. Minden bizonnyal az iszlámellenes gyűlölet vezérli.
2023. máj. 25. 15:54
 60/75 anonim ***** válasza:

"A kérdésim mind kulturáltan vannak megfogalmazva és teljesen jogosak."

Haha és a válaszai is mindig olyan kulturáltak, amikor érvek helyett elkezdi kocsmai stílusban minősíteni vitapartnereit. :D

Lehet olyankor már két feles után van.

2023. máj. 25. 16:52
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!