A zsidó és muszlim Isten ugyanaz?
"Úgy, hogy megfelel az eredeti szó fogalmának. Komolyan hol vagyunk, a dedóban, hogy ilyesmi külön magyarázatra szorul?"
"Eredeti: Olyan, amely a maga nemében időrendben első, s amelyből egy v. több későbbi származik, ered, amelyen egy v. több későbbi alapul."
Pont ez a légeny hogy a Bibliáról tudjuk, nem ez verzió az első. Bibliakutatól már rég megállapították hogy volt legalább egy korábbi evangélum ami már nincs meg. Ergo a jelenlegi Biblia nem eredeti.
"Az eredeti és az igaz sem szinonimák. Te most értesz egyáltalán magyarul?"
Szóval ha te hazudsz egy eseményről, azt mindenképpen fogadjuk eredetinek csak mert előbb mondtad? :)
"Pont ez a légeny hogy a Bibliáról tudjuk, nem ez verzió az első. Bibliakutatól már rég megállapították hogy volt legalább egy korábbi evangélum ami már nincs meg. Ergo a jelenlegi Biblia nem eredeti."
Javaslom olvass utána a Biblia kanonizációjának, mert ezzel most megint csak azt bizonyítottad, hogy gőzöd sincs az egészről! Ami ma nem része a Bibliának, az soha korábban sem volt az.
Persze gyanítom ezt sem fogod megtenni, hisz szemmel láthatóan csak a mocskolódás és gyűlölködés a célod, a legkevésbé sem érdekelnek a tények...
"Javaslom olvass utána a Biblia kanonizációjának, mert ezzel most megint csak azt bizonyítottad, hogy gőzöd sincs az egészről! Ami ma nem része a Bibliának, az soha korábban sem volt az."
Én tudományos tényekről beszélek te féleszű. Tudom neked ehhez közöd nincs. Már rég tudományos tény hogy létezett korábbi evangélium. A kritika pedig nem mocskolódás és nem gyűlölködés.
Én meg a kanonizációról. Ha egyszer valami a Biblia összeállítása előtt létezett, az értelemszerűen soha nem is lehetett része a Bibliának.
Hiába hazudod tudományos ténynek az állításaid, ha egyszer ugyanúgy folyamatosan azt bizonyítod hogy nem is értesz ahhoz, amibe próbálsz beleokoskodni.
Hagyjuk is, úgyis falra hányt borsó minden szó számodra.
"Én meg a kanonizációról. Ha egyszer valami a Biblia összeállítása előtt létezett, az értelemszerűen soha nem is lehetett része a Bibliának."
Akkor hogy lehet a jelenlegi Biblia eredeti és hiteles ha tudjuk hogy létezett legalább egy korábbi evangélium, te fogyatékos? :)
"Hiába hazudod tudományos ténynek az állításaid, ha egyszer ugyanúgy folyamatosan azt bizonyítod hogy nem is értesz ahhoz, amibe próbálsz beleokoskodni."
Az az igazság nem szívesen vitázok veled. Nem tartom fernek ha értelmi fogyatékossal kell vitáznom. Jöhetne már valami értelmesebb keresztény.
Kretens, jogos. Ez a gond az összes vallással fennáll. Jézus előtt semmi nyoma a kereszténységnek, Mohamed előtt semmi nyoma az iszlámnak, így ezek nyilvánvalóan nem valami univerzális isteni kinyilatkoztatások. Hisz a legtöbb embernek sosem volt alkalma hallani róluk.
A vita nem is ezen ment, hanem hogy fanatikus muszlim kommentelőnk kényszeresen próbált belekötni a válaszaimba, csak mert olyan tényekre mutattam rá amik neki nem tetszettek. Csak ez mint látszik, annyira nem ment neki, hogy a végén már a magyar nyelvet kellett megerőszakolnia és a saját kommentjét letagadnia, csak hogy tovább nyújtsa a már rég értelmetlenné vált kötekedését.
"Elfogadok minden negativ jelzőt és azt is ha hülyének néztek de én úgy gondolom hogy a bibliát is emberek irták és hát ez most mennyire tekinthető igaznak vagy sem ebben én kételkedek.Mert ha az úr az egyetlen igaz isten kinyilatkoztatja magát azzal hogy elküldi egyszülött fiát krisztust akkor azért jogosan felvetül a kérdés hogy miért nem minden embernek egyidőben történt ez?Tehát minden kontinensen mindenkinek.Mert ha igy lett volna akkor tényleges bizonyság történt volna."
Teljesen jogos a kérdés és rá is tapintottál a kereszténység egyik nagy hibájára. Ugyanis a Bibila nem foglalkozik a Jézus előtt emberek 99%-ával csak a kis zsidó néppel. Mintha nem isd léteznének. A kerestzény vallás szeint egy inka vagy sumér embernek esélye sem volt megismerni Isten üzenetét, ellenben ők is számon lesznek kérve.
Ellenben az iszlám azt tanítja hogy Allah minden néphez küldött prófétákat , az első próféta pedig Ádám volt. Ez így igazságos és világos hogy ez az eredeti tanítás.
"Kretens, jogos. Ez a gond az összes vallással fennáll. Jézus előtt semmi nyoma a kereszténységnek, Mohamed előtt semmi nyoma az iszlámnak, így ezek nyilvánvalóan nem valami univerzális isteni kinyilatkoztatások. Hisz a legtöbb embernek sosem volt alkalma hallani róluk."
Nem igaz. Ha megnézzük a nagyobb világvallásokat, számos azonosság található az iszlámmal, tehát volt univerzális üzenet.
"A vita nem is ezen ment, hanem hogy fanatikus muszlim kommentelőnk kényszeresen próbált belekötni a válaszaimba, csak mert olyan tényekre mutattam rá amik neki nem tetszettek. Csak ez mint látszik, annyira nem ment neki, hogy a végén már a magyar nyelvet kellett megerőszakolnia és a saját kommentjét letagadnia, csak hogy tovább nyújtsa a már rég értelmetlenné vált kötekedését."
Annyira féleszű vagy hogy még ki is jelentetted a Biblia hibás és hiteltelen, majd rájöttél hogy hüle voltál és inkább megpróbáltad megváltoztatni a szavak jelentését :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!